Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προκηρύχθηκε ο τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

P3292805

P3292805Με την προκήρυξη των αγώνων η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης βάζει τους αθλητές και τις αθλήτριες, που έχουν διακριθεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στο πνεύμα του μεγάλου τελικού. Το event, που πρώτη φορά φέτος συμπεριλαμβάνεται στον θεσμό, θα γίνει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου, στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης «Μίμης Τσικίνας». Έναν μήνα πριν έχουν διεξαχθεί τα 13 από τα συνολικά 15 ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών της σειράς και απομένουν εκείνα του Μετσόβου και της Βούλας. Το ίδιο βράδυ, που θα ολοκληρωθεί το Παναττικό πρωτάθλημα της Βούλας (3 Μαΐου), η ομοσπονδία θα δημοσιεύσει τους τελικούς πίνακες της ειδικής βαθμολογίας των αναπτυξιακών και οι 16 πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας θ’ αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο on-line σύστημα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr) τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Μαΐου. Σε περίπτωση, που δεν δηλώσουν αθλητές κι αθλήτριες από τις πρώτες 16άδες, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θ’ αποστείλει την Τετάρτη 6 Μαΐου συμπληρωματικές προσκλήσεις στους επόμενους (-ες) της βαθμολογίας, οι οποίοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους αυθημερόν σε επικοινωνία τους με τη γραμματεία της ομοσπονδίας.

Την παραμονή του τελικού θα γίνει η κλήρωση. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει σχηματισμό τεσσάρων γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν για τις θέσεις 1-8 και οι δύο δεύτεροι για τις θέσεις 9-16. Πέρα από κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα οι νικητές παίρνουν και ό,τι άλλο ορίζεται στον «πίνακα επάθλων για τον τελικό των αυτοχρηματοδοτούμενων ανοιχτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ηλικιακών κατηγοριών». Παράβολο συμμετοχής δεν έχει ο τελικός, όμως τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και την ενότητα «ανακοινώσεις».

ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Παράλληλα με τις νεαρές ηλικίες είναι αυτόν τον καιρό σε αγωνιστική ετοιμότητα και διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές των μεγάλων κατηγοριών, οι οποίοι μετέχουν σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Μεγάλη εβδομάδα δίνει τα πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ της Α΄κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου, ενώ τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αγωνίστηκαν τρεις «ξενιτεμένοι» στα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας. Επιπλέον, το Μεγάλο Σάββατο (για εμάς) αρχίζει η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη τα πλέι οφ της πρώτης 4άδας στην Μπουντεσλίγκα, ενώ το ίδιο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται και τα πρωταθλήματα στην 3η και την 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 1 και National 2).

Στην 1η κατηγορία της Γαλλίας (ProA) έγινε η 16η αγωνιστική με την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα να νικά 4-2 εντός έδρας τη Τζούρα Μορέ. Με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης με 37 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Ισοβαθμεί με τη Σαρτρ και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά πια στο να εξασφαλίσει την 4άδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ γι’ άλλη μια χρονιά. Στην κορυφή είναι η Ποντουάζ με 44 βαθμούς και θα στεφθεί πρωταθλήτρια για την περίοδο 2014-2015. Στην τελευταία συνάντηση ο Κρεάνγκα έχασε αρχικά από τον Βενγκ Ζεν και στη συνέχεια νίκησε τον Χε Ζιβέν.

Στη 16η αγωνιστική έφτασε και η 2η κατηγορία, που έχει από 9 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Στην ProB των γυναικών η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου συνέχισε με ισοπαλία κι έχασε τις ελπίδες της για την προνομιούχο πρωτιά. Παραχώρησε 3-3 στη Σεν Πιερ κι έμεινε στη 2η θέση με 34 πόντους σε 15 ματς. Η πρωτοπόρος Ποϊτιέ είναι στους 37 σε 14 παιχνίδια κι έχει να δώσει δύο ακόμα για το τέλος της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχει το σωματείο του Παρισιού, μόνο ο πρωταθλητής κατακτά την άνοδο στην ProAεπειδή από την ερχόμενη σεζόν οι Γάλλοι θέλουν να έχουν από 8 ομάδες στις δύο εθνικές κατηγορίες γυναικών και όχι 10. Η Τόλιου είχε μία νίκη και μία ήττα στον προσωπικό της απολογισμό. Έχασε από τη Ζανγκ Γινγκ και κατέβαλλε τη Ρουμάνα Ιωάννα Ποπέσκου.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου έκανε ένα ακόμα βήμα για τη διασφάλιση της δυάδας. Νίκησε 4-1 εκτός έδρας τη Ναντ και μάλιστα πέρασε 1η μ’ έναν αγώνα περισσότερο από την Μπουλόν. Έχει 37 βαθμούς σε 15 αγώνες και η Μπουλόν 37 σε 14. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας έμεινε ξανά στην Αθήνα κι αυτό αναμένεται να γίνει και στις 26 Μαΐου στην τελευταία αγωνιστική. Η συμφωνία του με τη Ρουέν άλλωστε, προέβλεπε λίγες συμμετοχές. Το σωματείο του κάνει ρεπό στη 17η αγωνιστική, η Μπουλόν θα παίξει άλλες δύο φορές και είναι φαβορί για την πρωτιά, ωστόσο θυμίζουμε ότι πρόκειται να προαχθούν δύο ομάδες απευθείας στην ProA (και να μην χρειαστεί μπαράζ για τη 2η της κανονικής διάρκειας, όπως προβλέπει το σύστημα διεξαγωγής) γιατί υπάρχει σύλλογος της κορυφαίας κατηγορίας, που έχει γνωστοποιήσει επίσημα ότι θ’ αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Στο ίδιο πρωτάθλημα είχε αγώνα και η Μπαγιάρ Αρζεντάν με τον Γιώργο Φραγκούλη να παίρνει νέο χρόνο συμμετοχής. Ήταν μάλιστα πάρα πολύ καλός και συνέβαλε καθοριστικά στην εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μετς (3-3). Η νίκη του επί του Σουμαγίτ Γκος είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο Ινδός βρίσκεται στο νούμερο 104 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πριν από λίγες ημέρες στην Αλμερία είχε πλασαριστεί στις θέσεις 9-16 του απλού ανδρών στο ισπανικό World Tour! Στον πρώτο του αγώνα ο Φραγκούλης επιβλήθηκε του Γάλλου Ντοριάν Νικόλ. Η Μπαγιάρ δεν κυνηγά κάτι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, καθώς είναι στην 5η θέση με 26 βαθμούς.

* Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε τα 64 seeding του απλού ανδρών για την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων (Σουζού Κίνας, 26 Απριλίου-3 Μαΐου). Ο Γκιώνης είναι στο 19 και, όπως αναμενόταν, μένει έξω από τα πρώτα 16 φαβορί του απλού.

 

* Στη φωτογραφία αγωνιστικό στιγμιότυπο από το περσινό Παναττικό πρωτάθλημα της Βούλας. Τα αποτελέσματα από αυτό το τουρνουά, στις αρχές Μαΐου, θα διαμορφώσουν οριστικά και τις ειδικές βαθμολογίες, που θα μετρήσουν για τις συμμετοχές στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ