Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Happy World Table Tennis Day και από τα ελληνικά σωματεία!

Alpha ekdilosi_Kre_me_kopelitsa

Alpha ekdilosi_Kre_me_kopelitsaΗ Ελλάδα έγινε ένα από τα σημεία αναφοράς στην «Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ», που γιορτάστηκε χτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη Aias Adonis_Pagosmia_Imeraτης γης! Χάρη στα σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετείχε κι αυτή στην προσπάθεια να διαδοθεί το δημοφιλές άθλημα και να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί να παιχτεί από τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε και να φέρει πιο κοντά τους λαούς! Σωματεία από διάφορες περιοχές της χώρας οργάνωσαν εκδηλώσεις και συνέβαλαν στο να προβληθεί η επιτραπέζια αντισφαίριση πρώτα απ’ όλα ως θαυμάσια ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες. Δεν πραγματοποιήθηκε κάποιο μεγάλο event, δεν παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά σκηνικά, αλλά έγιναν χρήσιμες κινήσεις στο μέτρο του δυνατού, που είχαν σημαντική απήχηση. Όχι μόνο με τον συνολικό αριθμό των φιλάθλων, οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ξέγνοιαστο παιχνίδι σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, αλλά και με την προβολή, που είχε από τα μέσα ενημέρωσης, η ξεχωριστή αυτή ημέρα για το άθλημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την ομοσπονδία την πρώτη παγκόσμια ημέρα του πινγκ πονγκ γιόρτασαν δέκα σωματεία. Πριν παρουσιάσουμε περιληπτικά τις πρωτοβουλίες τους να σημειώσουμε ότι η World Table Tennis Day της 6ης Απριλίου γιορτάστηκε από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Αϊτή με περισσότερα από 100 events σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Ekdilosi XANTH_i_omadaΗ Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τελικά τους φίλους του αθλήματος στον χώρο του εντυπωσιακού Μουσείου μπάσκετ, στις Ekdilosi XANTH_Karaiskos_ston_Stefanouσύγχρονες εγκαταστάσεις της, αφού η έντονη βροχόπτωση από το πρωί ανέτρεψε τα σχέδιά της για την πολυσύχναστη πλατεία Αριστοτέλους. Στα δύο τραπέζια που στήθηκαν τα μπαλάκια αναπηδούσαν ασταμάτητα για τρεις ώρες (11:00-14:00) είτε από τους αθλητές, τα παιδιά της Ακαδημίας και τους προπονητές του τμήματος πινγκ-πονγκ της Χ.Α.Ν.Θ., είτε από τους δεκάδες επισκέπτες, οι οποίοι δοκίμαζαν τις ικανότητές τους. Έγιναν παιχνίδια ψυχαγωγίας, δόθηκαν βασικές πληροφορίες για το άθλημα, μοιράστηκαν δώρα και φυλλάδια με τα προγράμματα της ομάδας. Όλα με τη συνοδεία εορταστικής μουσικής. Η εκδήλωση διαφημίστηκε στο ραδιόφωνο και σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καλύφθηκε με ρεπορτάζ από τα κανάλια NOVAsports, ενώ την παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση με τις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. και η εκπομπή LIVE U στο STAR!

Iraklis ekdilosi_Pagosmia_imeraΟ Ηρακλής Θεσσαλονίκης προσέλκυσε το φίλαθλο κοινό στο Μακεδονία Carrefour το απόγευμα της Δευτέρας. Έστησε ένα τραπέζι στην Iraklis ekdilosi_oloi_maziείσοδο-έξοδο του εμπορικού κέντρου, είχε δε, την ωραία ιδέα να φέρει σε …αντιπαράθεση τους πινγκπονίστες της ομάδας με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Ζιάμπαρη, Μπουκουβάλα, Πασά και Τσιλιανίδη! Οι τελευταίοι τέσταραν τις ικανότητές τους στο πινγκ πονγκ και δέχτηκαν την πρόκληση ν’ αποκρούσουν διάφορα χτυπήματα. Από το σημείο πέρασαν περισσότερα από 500 άτομα και γύρω στα 100 σταμάτησαν και κοιτούσαν ή έπιαναν για λίγο την ρακέτα κι έκαναν παιχνίδι. Προβολείς έπεφταν στο τραπέζι, ενώ υπήρχε μουσική υπόκρουση από dj. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από την ελληνική επιτροπή «Γιατροί του Κόσμου» κι εκ μέρους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο περιφερειακός προπονητής Νίκος Οικονόμου, αντικαθιστώντας τον ομοσπονδιακό τεχνικό του κλιμακίου Θεσσαλονίκης Θανάση Στάθη, που ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Τα κανάλια NOVAsports βρέθηκαν και σε αυτό τον χώρο κι έκαναν ρεπορτάζ με πολλά πλάνα και δηλώσεις.

Alpha ekdilosi_Olga_kai_ParidiΟ Α.Σ. Άλφα πραγματοποίησε τη γιορτή στην αίθουσά του στον Πειραιά. Με εκλεκτό προσκεκλημένο τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα υποδέχτηκε τον κόσμο από τις 18.00 έως τις 22.00. Πέρασαν συνολικά περίπου 60 φίλοι του αθλήματος και οι υπεύθυνοι του σωματείου οργάνωσαν γι’ αυτούς διάφορα σκηνικά υπό τους ήχους μουσικής και προσφέροντας αναψυκτικά. Ο Κρεάνγκα έπαιξε με νεαρούς αθλητές κι έκανε επίδειξη με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Κώστα Λαγογιάννη (που συνεργάζεται σαν προπονητής με το σωματείο), ενώ παρουσίασαν σόου και οι πρωταθλήτριες Όλγα Γεωργοπούλου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Επίσης, δόθηκε χρόνος για ελεύθερα ματς, μεταδόθηκαν σε προτζέκτορα μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος και θεαματικά στιγμιότυπα από διεθνή αγώνα του Κρεάνγκα, ενώ στήθηκε ultimate για παιχνίδι σε 4 ενωμένα τραπέζια, που ήταν και το πιο διασκεδαστικό. Στην αίθουσα βρέθηκε και δημοσιογράφος από τον ραδιοσταθμό 9.84 και το βράδυ παρουσίασε το θέμα στον «αέρα».

Ο Άρης Νικαίας έκανε γιορτούλα σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Θηβών, όπου βρίσκεται και η έδρα του. Σε μεγαλύτερο χώρο, ακριβώς δίπλα, τοποθέτησε τέσσερα τραπέζια, συν ένα, που χώρισε σε δύο μέρη για να παίζουν τα μικρότερα παιδιά χωρίς φιλέ πάνω από την κεντρική γραμμή. Δέχτηκε φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τις 16.00 έως τις 20.00 και με σύνθημα το «κάνε μία γνωριμία με το άθλημα» τούς έδωσε τη δυνατότητα για ιδανική ψυχαγωγία. Η ιδέα άνηκε σε μητέρες αθλητριών από το σωματείο και είχε καλή ανταπόκριση δεδομένου ότι από την αίθουσα πέρασαν περίπου 100 άτομα και στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά. Εκτός από την προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε βοήθησε η πρώην διεθνής Όλγα Γεωργοπούλου, η οποία εργάζεται στα προγράμματα αθλητισμού των δημοτικών σχολείων της Νίκαιας. Οι δύο τους έκαναν μίνι επίδειξη, ενώ έπαιζε σε προτζέκτορα και βίντεο με θεαματικούς πόντους. Δόθηκαν διάφορες πληροφορίες για το άθλημα κι έγινε κλήρωση μεταξύ των παιδιών, από την οποία 5 τυχεροί κέρδισαν 3 μαθήματα δωρεάν στις ώρες των Αθλητικών Ακαδημιών.

Ioannina Pagosmia_imera_1Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων μάζεψε μικρούς και μεγάλους φίλους του ολυμπιακού αθλήματος στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ioannina Pagosmia_imera_2Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.). Πιο συγκεκριμένα στον κεντρικό αύλειο χώρο του, που είναι μπροστά στο κτηριακό συγκρότημα και δίπλα στην αίθουσα 160 τετραγωνικών μέτρων, στην οποία έχει εγκατασταθεί το σωματείο εδώ κι έναν μήνα. Εκεί που καλλιεργείται η τέχνη των ασημουργών οι άνθρωποι του Α.Σ.Φ.Ε.Α. φρόντισαν να δείξουν στους επισκέπτες την τέχνη του πινγκ πονγκ. Η βροχή το πρωί της Δευτέρας άλλαξε ελαφρώς τα πλάνα, αντί για 6 τραπέζια τοποθετήθηκαν υποχρεωτικά 4 σε υπόστεγο, όμως δεν μειώθηκε και το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Η εκδήλωση άλλωστε, είχε προβληθεί δεόντως από τα τρία τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως επίσης από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα έντυπα Μέσα. Από τον χώρο πέρασαν περίπου 70 άτομα και πολλά από αυτά δεν είχαν σχέση με τον τοπικό Α.Σ.Φ.Ε.Α.. Προπονητές του συλλόγου παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους για παιχνίδι, έδειχναν τεχνικές και ενημέρωναν για διάφορα πράγματα γύρω από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μοίρασαν στο τέλος σκληρούς σελιδοδείκτες με σύντομη ιστορία του αθλήματος, φυλλάδια με κοινωνικά μηνύματα, που είχαν τυπωμένο δίπλα το σήμα του συλλόγου, αλλά και γλυκά για την προσπάθεια που προηγήθηκε στα τραπέζια.

Ekdilosi Pagosmia_Imera_Evosmos_2Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης Α.Π.Σ. Αίας, Α.Φ.Θ. Άδωνις και Α.Ο. Νέμεσις προσκάλεσαν χτες βράδυ το φίλαθλο κοινό στο Aias Adonis_2γυμναστήριό τους στον Εύοσμο. Έβαλαν 11 τραπέζια και πρόσφεραν σε όλους τη δυνατότητα για άφθονο παιχνίδι. Πρόβαλλαν στον τοίχο βίντεο με ωραίους πόντους από διεθνή ματς, έδωσαν χρήσιμα στοιχεία για την επιτραπέζια αντισφαίριση και απάντησαν στις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων. Από προσφορές χορηγών επίσης, μοίρασαν πίτσες και καραμέλες για τον λαιμό. Συνολικά επισκέφτηκαν τον χώρο πάνω από 100 άτομα όλων των ηλικιών, ενώ από την Τοπική Επιτροπή παρέστησαν η γενική γραμματέας Αναστασία Κοκκίνου και η διοικητική υπάλληλος και διεθνής επιδιαιτήτρια Μαρία Τσίπου.

Ethnikos Alex_Pagosmia_ImeraΟ Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα του αθλήματος στο γυμναστήριο της Ζαριφείου Ακαδημίας. Άνοιξε τις πόρτες σε όλο τον κόσμο στις απογευματινές ώρες και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες είδε με ικανοποίηση να συμμετέχουν στο παιχνίδι πολλοί φίλοι του πινγκ πονγκ, μικροί και μεγάλοι. 

Ο Ο.Α. Χανίων, τέλος,έκανε μικρή και λιτή εκδήλωση στον δεύτερο χώρο του,στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου, στον Κλαδισό, όπου είναι υπεύθυνη προπονήτρια η Κατερίνα Χριστοφοράκη. Αθλητές του τμήματος, γονείς και άλλοι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν για περίπου τρεις ώρες χτες το απόγευμα.

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εορταστικές εκδηλώσεις

Φωτό 1: Ο Κρεάνγκα παίζει με νεαρή αθλήτρια στην αίθουσα του Άλφα

Φωτό 2: Παιδιά απολαμβανουν το παιχνίδι στον Εύοσμο (φωτό Χρήστου)

Φωτό 3: Τα στελέχη της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης ικανοποιημένα από την απήχηση της γιορτής κι ας μην κατέστη τελικά εφικτό να πάνε στη φημισμένη Πλατεία Αριστοτέλους

Φωτό 4: Με φόντο τα τραπέζια ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος κάνει δηλώσεις στα κανάλια NOVAsports. 

Φωτό 5: Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Τσιλιανίδης προσπαθεί ν’ αποκρούσει σερβίς του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας παμπαίδων Παναγιώτη Σιαμίδη και θέλει να συμβουλευτεί τον επίσης πινγκπονίστα του Ηρακλή Νίκο Γραμμένο  

Φωτό 6: Οι εκπρόσωποι του αγωνιστικών τμήματων ποδοσφαίρου και πινγκ πονγκ του Ηρακλή σε αναμνηστική φωτό

Φωτό 7: Παρίδη και Γεωργοπούλου κάνουν επίδειξη στην αίθουσα του Άλφα

Φωτό 8 και 9: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Γιάννενα με μικρούς και μεγάλους ν’ ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Α.Σ.Φ.Ε.Α.

Φωτό 10: Εκτός από το παιχνίδι ο κόσμος στον Εύοσμο απόλαυσε και τα βίντεο με θεαματικούς πόντους.

Φωτό 11: Και οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι δοκιμάζουν με τη ρακέτα με πολύ κέφι (φωτό Χρήστου).

Φωτό 12: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

                                                           

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ