Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Πρόοδος και ο Άρης 2006 τα χρυσά μετάλλια στο ομαδικό του εφηβικού

Proodos champions_neon_2015

Proodos champions_neon_2015Ο Α.Σ. Πρόοδος Βουτζά Ραφήνας στους νέους και ο Α.Ο. Άρης 2006 στις νεάνιδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό για την Aris 2006_champions_neanidonαγωνιστική περίοδο 2014-2015. Είχαν άψογη παρουσία από την αρχή έως το τέλος και αποκορύφωμα τις ευρείες νίκες τους στους τελικούς κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους κι επίσης εκ των φαβορί του αγωνίσματος. Η Πρόοδος κράτησε τα σκήπτρα, που για πρώτη φορά στα χρονικά είχε κατακτήσει στο ομαδικό νέων πέρσι. Ο Άρης 2006 ζει μία ακόμα πρωτοφανή πανελλήνια διάκριση στη μικρή ιστορία του, ενώ γενικά οι ομάδες της Βούλας είχαν πανηγυρίσει άλλη μία φορά αυτό το τρόπαιο. Ήταν τη σεζόν 1985-1986 όταν είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στις νεάνιδες το μητρικό σωματείο του Άρη Βούλας. Η τελική φάση στο Πανελληνίου πρωταθλήματος συνεχίστηκε αμέσως μετά τους τελικούς με τα τέσσερα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, το μεσημέρι.

Aponomi neon_2015Στον τελικό του ομαδικού νέων συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Το νούμερο 1, η Πρόοδος, απέδειξε ότι έχει πανίσχυρη τριάδα και επιβλήθηκε με 3-0, καθώς και ο τρίτος παίκτης της, ο Δημήτρης Κορδούτης, σημείωσε σπουδαία νίκη απέναντι στον πρώτο παίκτη του Άρη Βούλας, τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Το κατάφερε στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς. Στον επόμενο επί μέρους αγώνα ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Στράτος Δαμιανής έδωσαν μία ακόμα από τις …αμέτρητες συναντήσεις τους φέτος σε πανελλήνιας εμβέλειας διοργανώσεις και ο πρώτος επικράτησε οριακά διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ. Πρόοδος-Άρης Βούλας 3-0:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Χρήστος Τσαπόγας 3-0 (11-5, 11-5, 11-4)

Δημήτρης Κορδούτης-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-2 (11-6, 12-10, 5-11, 4-11, 11-7)

Νίκος Αντωνιάδης-Στράτος Δαμιανής 3-2 (6-11, 13-11, 10-12, 11-8, 12-10)

P1014050Ο προπονητής της Προόδου Λουίτζι Σκέμπρης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Άγγελο Παγόπουλο. Η ομάδα του Άρη είχε στη σύνθεσή της και τον Νίκο Σκουτέρη. Στην πορεία της έως τον τελικό η Πρόοδος επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ νικώντας 3-1 τους Αετούς Πόλης και 3-0 τον Μ.Ε.Σ. Νενήτων Η Βοκαριά. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας με 3-1 και στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό επίσης με 3-1. Ο Άρης Βούλας πρώτευσε στο 2ο γκρουπ, όπου κατέβαλλε τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 3-1 και τον Α.Σ. Σπάρτακος με 3-0. Στα νοκ άουτ νίκησε κατά σειρά τους Αετούς Πόλης με 3-1 και τον Α.Ο. Καρέα με το ίδιο σκορ.

Την 3η θέση πήραν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με τους Ανδρέα Τσόπελα, Γιώργο Σταματούρο, Κώστα Σγουρόπουλο, Μιχάλη Χατζάκη και προπονητή τον Γιώργο Χριστοφοράκη και ο Α.Ο. Καρέα, που είχε μόνο παίδες στη σύνθεσή του και συγκεκριμένα τους Γιάννη Ράμμο, Νίκο Βλαχάκη και Βασίλη Αντωνιάδη. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γεβόντ Χανεγιάν.  

Στο ομαδικό νεανίδων ο Α.Ο. Άρης 2006 ήταν 3ο φαβορί, όμως φάνηκε ότι υπερτερούσε ως σύνολο και το επιβεβαίωσε στην πράξη. Στον τελικό αντιμετώπισε το νούμερο 2 των αγώνων, τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και με πολύ σταθερή απόδοση πανηγύρισε τη νίκη με 3-0. Εδώ το παιχνίδι-κλειδί ήταν το πρώτο, όπου η Έλλη Φίσερ έκανε εντυπωσιακή ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ και 10-9 στο 3ο από τη Θάλεια Κορδούτη, αλλά στο τέλος ξεπέρασε το εμπόδιό της με 3-2 σετ. Η συνέχεια έγινε ευκολότερη για τον Άρη, που έφτασε στο 3-0 χωρίς να χάσει άλλο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Άρης 2006-Φοίνικας 3-0:

Έλλη Φίσερ-Θάλεια Κορδούτη 3-2 (7-11, 6-11, 13-11, 11-6, 12-10)

Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου-Νίκη Μπρισκόλα 3-0 (11-9, 11-7, 11-6)

Ελισάβετ Τέρπου-Κυριακή Κουλιούρη 3-0 (11-5, 11-7, 11-8)

Φοίνικας και Άρης 2006 είχαν συναντηθεί και το Σάββατο στο 1ο γκρουπ. Εκεί ο Άρης επικράτησε δύσκολα με 3-2 (χωρίς τη Φίσερ στην τριάδα του) και αργότερα βρέθηκε στην κορυφή του γκρουπ. Κατέβαλλε ακόμα τις Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και τους Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας με 3-1. Ο Φοίνικας κατέλαβε τη 2η προνομιούχο θέση με νίκες 3-0 επί της  Χ.Α.Ν.Κ. και της ομάδας από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Τα γκρουπ ήταν δύο και οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα πέρασαν στα ημιτελικά. Συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση Φοίνικας- Τελαμώνας Σαλαμίνας 3-2, που κρίθηκε στο ματς του διπλού στο τέλος, ενώ ο Άρης απέκλεισε τον πρωταθλητή Ελλάδας την προηγούμενη διετία Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 3-1. Συμμετοχή στα παιχνίδια του Άρη στο διήμερο είχαν ακόμα η Στέλλα Πατεράκη και η Λυγερή Δουρέκα. Στους δύο τελικούς, που έγιναν ταυτόχρονα καθοδήγησαν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους οι προπονητές των σωματείων της Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Φρόσω Τσαχάκη και Γιώργος Λιλής. Με τον Φοίνικα αγωνίστηκε επίσης στην τελική φάση η Ολυμπία Μαλαχτάρη. Προπονητής του σωματείου είναι ο Παναγιώτης Πετρής.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Τελαμώνας Σαλαμίνας με τις Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, Χριστίνα Βάιλα, Καλλιόπη Καλογιάννη και προπονήτρια τη Μαρία Καλογιάννη και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη, Τριάδα Ντελ Ρόσσο, Χριστίνα Ταουσάνη και προπονητή τον Γιάννη Σταύρου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρόγραμμα προβλέπει αρχικά τους προημιτελικούς του απλού σε νέους και νεάνιδες (10.00) και μετά θα γίνονται εναλλάξ οι ημιτελικοί και οι τελικοί στο διπλό και στο απλό. Τα καθοριστικά ματς για τα χρυσά μετάλλια έχουν υπολογιστεί για τις 11.45 αυτά του διπλού και τις 12.15 εκείνα του απλού.

 

* Φωτό 1: Πανευτυχείς στην απονομή οι αθλητές της Προόδου με τον προπονητή τους  

* Φωτό 2: Οι αθλήτριες του Άρη 2006 ποζάρουν μετά την απονομή με την προπονήτριά τους Φρόσω Τσαχάκη

* Φωτό 3: Η απονομή στο ομαδικό νέων (φωτογραφίες Δημήτρης Πατεράκης)

* Φωτό 4: Φάσεις από τους δύο τελικούς του ομαδικού. Στο στιγμιότυπο διακρίνονται ν’ αναμετρώνται  ο Δαμιανής με τον Αντωνιάδη και η Μπρισκόλα με την Ισαμπάλογλου

 

                                                          

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ