Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια του Γκιώνη!

Gio giortazei_me_selfie

Gio giortazei_me_selfieΈναν ακόμα υψηλό στόχο της στη φετινή αγωνιστική περίοδο υλοποίησε η Μπορούσια Ντίσελντορφ. Το σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, στο οποίο έχει την τιμή ν’ αγωνίζεται ο Παναγιώτης Γκιώνης, σφράγισε σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον επιζητά την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης! Πέτυχε δεύτερη νίκη επί της γαλλικής Σαρτρ, αυτή τη φορά στη γερμανική πόλη με 3-1 και πέρασε πανηγυρικά στον διπλό τελικό του Μαΐου. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας τον Δεκέμβριο, την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Μπουντεσλίγκα στα τέλη Μαρτίου, ήρθε τώρα η παρουσία στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων, όπου θ’ αντιμετωπίσει την επίσης πολύ δυνατή Όρενμπουργκ από τη Ρωσία. Κι αν για την Μπορούσια, που έχει αναδειχτεί 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι γνώριμη αυτή η κατάσταση, τότε ειδικά για τον Γκιώνη η στιγμή είναι πολύ ξεχωριστή, καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην ιστορία, που θα πάρει μέρος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ!

Όπως αναμενόταν, ο 35άχρονος διεθνής δεν αγωνίστηκε στη ρεβάνς με τη Σαρτρ (καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος από την τενοντίτιδα στο χέρι) κι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση, που χάνει στη φετινή διοργάνωση. Μετά τη νίκη με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό η Μπορούσια είχε συντριπτικά με το μέρος της τα προγνωστικά. Επιπλέον, η Σαρτρ δεν ενισχύθηκε ούτε αυτή τη φορά με τον πρώτο της παίκτη, τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν σχετικά εύκολα. Δύο νίκες πέτυχε ο Γερμανός Μπολ, μία ο Ινδός Ασάντα, ενώ έχασε οριακά ο Γερμανός Φρανζίσκα από τον Σουηδό Γκέρελ. Στο κατάμεστο ARAG Center Court χιλιάδες φίλαθλοι αποθέωσαν τους περσινούς νταμπλούχους Γερμανίας, που τώρα βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΓΚΙΩΝΗΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά θα είμαι παρών σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μεγάλη επιτυχία και για το σωματείο γιατί τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έφτανε τόσο ψηλά στη συγκεκριμένη διοργάνωση γι’ αυτό όλοι εδώ το έχουν χαρεί πάρα πολύ», δήλωσε από το Ντίσελντορφ ο Έλληνας άσος και για την προοπτική κατάκτησης της πρωτιάς επισήμανε: «Όλοι ξέρουμε ότι ο τελικός είναι πάρα πολύ δύσκολος και ότι η Όρενμπουργκ είναι το φαβορί. Βέβαια, όταν έχεις στη σύνθεσή σου τον Μπολ, έναν από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, πάντα σκέφτεσαι για το καλύτερο. Νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρων τελικός και πιστεύω ότι αν ο Μπολ δείξει τον καλό του εαυτό μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Η Μπορούσια είναι 2ο φαβορί του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, έχει προχωρήσει με μία μόλις ήττα (στα προημιτελικά από τη γαλλική Ποντουάζ) και ξαναβρίσκεται στον τελικό του θεσμού ύστερα από 4 χρόνια. Στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ονομασία, με την οποία συνεχίζει από το 1999 το Κύπελλο Πρωταθλητριών) κυριάρχησε την τριετία 2009-2011, ενώ έχει πάρει άλλη μια πρωτιά το 2000. Ο Γκιώνης θα έχει δεύτερη φορά την ευκαιρία της συμμετοχής σε τελικό ευρωπαϊκού διασυλλογικού Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 2012 στο E.T.T.U. Cup με την Ανζέ και αντίπαλο την …Μπορούσια Ντίσελντορφ, που είχε αναδειχτεί και νικήτρια. Στον αντίστοιχο τελικό του 2003 αγωνίστηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, μάλιστα εκείνος ευτύχησε να σηκώσει το τρόπαιο με τη γαλλική Μονπελιέ. Η Όρενμπουργκ είναι το νούμερο 1 φαβορί των αγώνων. Έφτασε ως τον τελικό επίσης με μία ήττα στα γκρουπ από την Ποντουάζ. Στα ημιτελικά απέκλεισε με δύο νίκες την αυστριακή Νιντερόστεριχ και προκρίθηκε στον τελικό για 5η χρονιά στη σειρά! Ήταν νικήτρια το 2012 και το 2013. Στο ρεπορτάζ της μετά το ξεκαθάρισμα του ζευγαριού η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έβαλε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μπορούσια εναντίον Όρενμπουργκ top-class τελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ». Η γερμανική και η ρωσική ομάδα είχαν συναντηθεί στον τελικό του θεσμού και το 2011.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια-Σαρτρ 3-1: 

Τίμο Μπολ-Ρόμπερτ Γκάρντος 3-1 (15-13, 11-6, 7-11, 11-6)

Πάτρικ Φρανζίσκα-Παρ Γκέρελ 2-3 (7-11, 11-7, 11-9, 8-11, 12-14)

Σαράθ Καμάλ Ασάντα-Νταμιέν Ελουά 3-0 (11-8, 13-11, 11-8)

Μπολ-Γκέρελ 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

Η Όρενμπουργκ έδωσε την Παρασκευή τον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Νιντερόστεριχ. Την υποδέχτηκε στη ρωσική πόλη και επικράτησε με 3-1, όπως και στην Αυστρία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Όρενμπουργκ-Νιντερόστεριχ 3-1:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Στέφαν Φέγκερλ 3-0 (11-7, 11-6, 11-8)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Χου Γινγκτσάο 3-0 (11-5, 12-10, 11-5)

Αλεξέι Σμιρνόφ-Ντανιέλ Χάμπεσον 2-3 (12-10, 10-12, 6-11, 11-3, 3-11)

Οβτσάροφ-Χου 3-1 (11-8, 11-13, 11-7, 11-8)

Οι δύο αγώνες για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή Ευρώπης ανδρών πρέπει να κανονιστούν για το χρονικό διάστημα 8 με 10 Μαΐου και 29 με 31 του ίδιου μήνα.

Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

Δράση υπήρξε γενικά για τα ευρωπαϊκά κύπελλα αυτές τις ημέρες και η βασική είδηση έρχεται από την Τουρκία όπου η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Στον δεύτερο τελικό με την αυστριακή Λινζ Φρόσμπεργκ επιβλήθηκε με 3-1 και για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Είχε νικήσει 3-2 και στον εκτός έδρας τελικό και γενικά αποδείχτηκε αχτύπητη, καθώς ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 10 νίκες σε ισάριθμα ματς!

Η εξέλιξη του δεύτερου τελικού Φενέρμπαχτσε-Λινζ 3-1:

Τζια Βεν-Ιβέτα Βασένοβσκα 3-1 (11-6, 9-11, 11-1, 11-6)

Ιρέν Ιβάνκαν-Λι Σιάονταν 1-3 (6-11, 11-9, 4-11, 4-11)

Ελιζαμπέτα Σαμάρα-Λιου Τζια 3-2 (8-11, 11-7, 11-9, 7-11, 11-2)

Τζια-Λι 3-1 (8-11, 11-7, 11-7, 11-6)

Στον τελικό του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) πέρασαν δύο ομάδες, οι οποίες άρχισαν τη φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η σουηδική Έσλοβ και η πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ. Στους επαναληπτικούς ημιτελικούς την Παρασκευή η Έσλοβ έχασε στη Γαλλία 3-2 από την Ανζέ, ωστόσο ουδόλως την πείραξε, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 3-1. Η Ολύμπια σημείωσε δύο νίκες απέναντι στη γαλλική Λα Ρομάν, εντός και εκτός έδρας με 3-1.

Στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών προκρίθηκαν η γαλλική Μετς και η Ζάμεκ Τάρνομπρζεκ από την Πολωνία. Στα ημιτελικά η Μετς κατέβαλλε δύο φορές με 3-0 την ισπανική Καρταζένα. Η Ζάμεκ νίκησε επίσης μέσα κι έξω τη ρωσική Τάγκμετ με 3-0 και 3-1.

 

* Φωτό: Περήφανος και ευτυχής για τη νέα πολύ καλή προσωπική στιγμή του και την επιτυχία της ομάδας του ο Παναγιώτης Γκιώνης βγάζει αναμνηστική selfie με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του λίγα λεπτά μετά την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ