Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα σωματεία γιορτάζουν στις 6 Απριλίου την «Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ»!

Pagosmia imera_XANTH

Pagosmia imera_XANTHΑνοιχτή πρόσκληση να προσέλθουν ελεύθερα σε διάφορους χώρους τη Μεγάλη Δευτέρα και ν’ απολαύσουν την επιτραπέζια αντισφαίριση απευθύνουν σωματεία σε όλους τους φίλους του αθλήματος! Αφορμή η ορισθείσα από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος ως «Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ» 6η Απριλίου! Στην ημερομηνία, που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν καθιερώσει ως Διεθνή Ημέρα του Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη, η I.T.T.F. θέλει να εντάξει σταθερά το εορταστικό event ενός από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο. Στη νέα προσπάθεια μετέχει φυσικά και η Ελλάδα. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν μπόρεσε τελικά να οργανώσει κάποια εκδήλωση, καθώς η μέρα συμπίπτει και με επίσημους αγώνες της, όμως αρκετά σωματεία σε διάφορες περιοχές της χώρας θα γιορτάσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Θα δώσουν ρακέτα σε κάθε φίλο του αθλήματος, μικρό ή μεγάλο, εν ενεργεία αθλητή, βετεράνο ή ανεξάρτητο και θα συμβάλλουν στον σκοπό της προώθησης του πινγκ πονγκ, αλλά και του αθλητικού πνεύματος γενικότερα. Η ελληνική ομοσπονδία στηρίζει την πρωτοβουλία των σωματείων, διαδίδει τις κινήσεις, που έχουν προγραμματίσει και προσκαλεί όλους τους φιλάθλους να επισκεφτούν τους χώρους δράσης και να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Ο.Α. Χανίων, ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα, οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων και από κοινού ο Αίας, o Άδωνις και η Νέμεσις από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης! Σίγουρα δε, τις πόρτες τους στο κοινό θ’ ανοίξουν κι άλλα σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι ας μην το έχουν κάνει ευρύτερα γνωστό.

Η «Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ» κινητοποιεί χώρες απ’ όλες τις ηπείρους του κόσμου. Δημιουργεί διάθεση για παιχνίδι, για χάπενινγκ, για διάφορες ιδέες, που θα βγάλουν προς τα έξω την πολύ ελκυστική εικόνα του αθλήματος ως ψυχαγωγία, μακριά από την ένταση και τον συναγωνισμό των αγώνων. Οι ιθύνοντες της I.T.T.F. περιμένουν πολύ μεγάλη απήχηση και θέλουν να σταλεί δυνατό μήνυμα ότι και το πινγκ πονγκ προσφέρει στον καθένα τη δυνατότητα για παθιασμένο παιχνίδι, για διασκέδαση και φέρνει πιο κοντά τους λαούς! Σκοπός τους επίσης, είναι να διαδώσουν την αγάπη για το άθλημα, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, που συνήθως δεν πιάνουν τη ρακέτα και γιατί όχι μακροπρόθεσμα να προσελκύσουν νέους παίκτες μέσα από την καθιέρωση αυτής της γιορτής. Με το ίδιο σκεπτικό προχωρούν και τα στελέχη των σωματείων στην οργάνωση των eventsγια τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου: 

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει τη γιορτή της στο νέο αθλητικό κέντρο της, στο κλειστό γυμναστήριο “Μίμης Τσικίνας”. Αρχικά η εκδήλωση επρόκειτο να γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους, όμως αναγκαστικά αυτό άλλαξε τελευταία στιγμή λόγω κακοκαιρίας. Στην ανακοίνωσή της η Χ.Α.Ν.Θ. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Χ.Α.Ν.Θ, το σωματείο που έφερε το πινγκ-πονγκ στην Ελλάδα, καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να γιορτάσουν μαζί της. Τη Δευτέρα και στις ώρες 11:00-14:00, το τμήμα πινγκ-πονγκ της Χ.Α.Ν.Θ. θα στήσει τραπέζια, ώστε όλοι, μικροί-μεγάλοι να μπορέσουν να γιορτάσουν και να παίξουν το αγαπημένο σε όλους αυτό άθλημα. Οι προπονητές και οι μικροί πρωταθλητές της Χ.Α.Ν.Θ. θα βρίσκονται εκεί για να σας μάθουν τα μυστικά του αθλήματος και να παίξουν μαζί σας. Σας καλούμε όλους να σταματήσετε για λίγο ό,τι κάνετε και να γιορτάσετε μαζί μας παίζοντας ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ! Θα γίνουν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, θα μοιραστούν δώρα καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις θα σας περιμένουν».

Ο Άρης Νικαίας θα κάνει εκδήλωση στις 16.00 στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», όπου είναι η αίθουσά του (Θηβών 245, Νίκαια). Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Είναι μια συλλογική προσπάθεια, που την στηρίζουν όλοι οι παίκτες της αθλητικής Ακαδημίας και όχι μόνο, σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας.Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με το άθλημα. Θέλουμε να παίξουν όλοι οι επισκέπτες. Να καταλάβουν τι σημαίνει να αποκρούσεις τη μπάλα! Θα είμαστε όλοι εκεί να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε για το άθλημα! Επίσης, θα γίνει κλήρωση και 5 τυχεροί θα κερδίσουν 3 μαθήματα δωρεάν στις ώρες των Αθλητικών Ακαδημιών. Σας περιμένουμε όλους εκεί!!».

Pagosmia imera_Afisa_IrakliΟ Ηρακλής Θεσσαλονίκης πηγαίνει σε εμπορικό κέντρο μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα του σωματείου! Θα δημιουργήσει …ατμόσφαιρα μάλιστα, με Dj, φώτα κ.λ.π. Έχει προσκαλέσει εκπρόσωπο της ομοσπονδίας (αναμένεται να βρεθεί εκεί ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της συμπρωτεύουσας Θανάσης Στάθης), ενώ θα είναι παρόντες ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Γ.Σ. Ηρακλής Τσιρογιάννης, καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής αντιπροσωπείας «Γιατροί του Κόσμου», αφού η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης προβάλλει το έργο τους φέροντας το λογότυπό τους στο μανίκι της αγωνιστικής φανέλας. Η ανακοίνωση λέει μεταξύ άλλων: «Το αγωνιστικό τμήμα του Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ Ηρακλής 1908 θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία Carrefour. Μέσα στο εμπορικό κέντρο και σε κεντρικό κοινόχρηστο χώρο θα στηθεί ένα τραπέζι, το οποίο θα οριοθετήσει την περιοχή του με παραβάν. Παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας Β΄ Εθνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παίκτες της αήττητης φέτος ποδοσφαιρικής ομάδας θα ανταλλάξουν μπαλιές και θα προκαλέσουν τον κόσμο να κερδίσει κάποιους πόντους παίζοντας μαζί τους. Ο χώρος διεξαγωγής είναι το Εμπορικό κέντρο Μακεδονία – Carrefour στην Ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης και η ώρα έναρξης είναι 18.30».

Ο Ο.Α. Χανίων, που έχει μεγάλη παράδοση στην επιτραπέζια αντισφαίριση, δίνει ραντεβού με τους φίλους του αθλήματος στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδίσου. «Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πινγκ-πονγκ καλούμε μικρούς και μεγάλους φίλους για γνωριμία με το άθλημα και παιχνίδι από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Σας περιμένουμε με την ρακέτα σας».

Το νεοσύστατο, αλλά ήδη πολύ δραστήριο σωματείο Άλφα περιμένει τους φίλους του αθλήματος στον χώρο του, στον Πειραιά. «Με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ» ο αθλητικός σύλλογος ΑΛΦΑ ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα από τις 18.00 έως τις 22.00 για να παίξουμε πολλές ώρες και να γιορτάσουμε μαζί.Η έδρα του συλλόγου είναι Λεβαδείας και πάροδος Μαυρογένους στο ειδικό σχολείο Πειραιά (κοντά στο ύψος Θηβών 88). Μία από τις ενότητες του προγράμματος θα είναι ο αγώνας επίδειξης από τις διακεκριμένες αθλήτριες Όλγα Γεωργοπούλου του Πέρα Αθηνών και Κωσταντίνα Παρίδη του Ολυμπιακού καθώς και από δύο αθλητές έκπληξη! Φυσικά θα  υπάρχει μουσική αλλά και αναψυκτικά!!!», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, που επίσης καλλιεργεί με μεράκι το άθλημα στη μικρή ιστορία του προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πινγκ-πονγκ στο κεντρικό  αύλειο χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. «Τη Μεγάλη Δευτέρα από τις 10.30 έως τις 13.00 θα τοποθετηθούν έξι (6) αγωνιστικά τραπέζια έξω  από την αίθουσα  προπόνησης του συλλόγου,  υπ’ αριθμ. (111). Στο σημείο θα υπάρχουν προπονητές του συλλόγου για την ενημέρωση όσων επιθυμούν να μάθουν περισσότερα πράγματα και τεχνικές για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Θα μοιρασθούν και ενημερωτικά σχετικά φυλλάδια», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης Αίας, Άδωνις και Νέμεσις καλούν τον κόσμο στο γυμναστήριό τους στον Εύοσμο. «Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού σας  καλούμε να πάρετε έναν φίλο σας, μια φίλη σας, τα παιδιά σας, μικρά ή μεγάλα, τον πατέρα σας, τη μητέρα σας, ακόμη και τη γιαγιά σας και να έρθετε στο γυμναστήριο μας  στον Εύοσμο (Ολυμπιάδος & Επαμεινώνδα). Θα είμαστε εκεί μαζί σας, να σας διδάξουμε στα μυστικά της ρακέτας και  τα κόλπα της μπάλας. Τα τραπέζια μας θα είναι στη διάθεσή σας από τις 19:30 μέχρι τις 22:30 το βράδυ για όσους θέλουν να  ανταλλάξουν  μπαλιές. Σας περιμένουμε λοιπόν την Δευτέρα 6 Απριλίου στις 19:30 να γιορτάσουμε όλοι μαζί», αναφέρεται στην ανακοίνωση των αθλητών και των προπονητών από τα τρία σωματεία. 

Όσοι θέλουν να δουν περισσότερες πληροφορίες για την παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ, όπως και για τα γεγονότα, που θα συμβούν σε όλο τον κόσμο, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα TT4ALL.com.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ