Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παλεύουν για την άνοδο η Παρί της Τόλιου και η Ρουέν του Παπαγεωργίου

Toliou sti_Gallia

Toliou sti_GalliaΤο ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό πλειάδα Ελλήνων πρωταθλητών είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Το να έχουν αυτά τα παιδιά και βασικό ρόλο σε ομάδες με υψηλές βλέψεις είναι ακόμα πιο τιμητικό. Στην πρώτη χρονιά της στη Γαλλία λοιπόν, η Κατερίνα Τόλιου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και μάλιστα κυνηγά με την Παρί ΤΤ την άνοδο στην Α΄κατηγορία. Με τη σημαντική συμβολή της σημερινής πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών η ομάδα του Παρισιού συνέχισε νικηφόρα το βράδυ της Τρίτης στην Pro Β και φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η ίδια προοπτική υπάρχει και για τη Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, που επίσης νίκησε χτες και είναι 2η στη γαλλική Pro B των ανδρών. Απλά εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού δεν έχει το ίδιο έντονη συμμετοχή, όπως άλλωστε προέβλεπε και η συμφωνία, που είχε κάνει με την ομάδα μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Κατ’ αρχάς διεξήχθη η 15η αγωνιστική στην Pro A. Μετά τη Σαρτρ η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα αντιμετώπισε την άλλη μεγάλη δύναμη της γαλλικής λίγκας, την Ποντουάζ, εκτός έδρας. Πάλεψε το ματς κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά κάμφθηκε με 4-1. Ο Κρεάνγκα, που είχε τις προάλλες και το καλό αγωνιστικό τεστ στο ισπανικό World Tour, κατέβαλλε αρχικά τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον με 3-1 σετ και στη συνέχεια έχασε με 3-0 από τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας. Στη βαθμολογία της ProAη Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση με την Ανζέ. Έχουν από 34 βαθμούς, ενώ η Ποντουάζ προπορεύεται με 41. Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την Παρασκευή έρχεται το επόμενο παιχνίδι με την Τζιούρα Μορέ, ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 18 αγωνιστικές.

Στη 15η ημέρα έφτασε την Τρίτη και η ProBμε τη διαφορά ότι εκεί μετέχουν 9 και όχι 10 ομάδες λόγω μίας αποχώρησης πριν από την έναρξη της σεζόν. Η Παρί ΤΤ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ισέν με 4-2 εκτός έδρας κι εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες ανόδου. Αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση με 32 βαθμούς ύστερα από 14 αγώνες. Στην κορυφή βρίσκεται η Ποϊτιέ με 34 βαθμούς σε 13 ματς. Απέναντι στην Ισέν η Τόλιου κάμφθηκε στο πρώτο ματς με 3-2 σετ από τη Ρουμάνα Ροξάνα Ιστράτε, όμως στο καθοριστικό έκτο επί μέρους παιχνίδι νίκησε με 3-1 τη Ραχέλ Μορέ από την Ελβετία. Η Παρί ΤΤ ξαναπαίζει στις 5 Απριλίου με τη Σεν Πιερ εντός έδρας. Το άσχημο είναι ότι την άνοδο στην ProA κατακτά φέτος μόνος η πρωταθλήτρια ομάδα και όχι οι δύο πρώτες, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι την ερχόμενη σεζόν οι Γάλλοι θέλουν να έχουν από 8 ομάδες στις δύο εθνικές κατηγορίες και όχι 10. Με βάση αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε κιόλας να πέσουν τρεις ομάδες από την 1η κατηγορία και όχι δύο.  

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών (όπου επίσης είναι 9 οι ομάδες) είχε αγώνα η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Γιώργου Φραγκούλη έκανε το ρεπό της. Η Ρουέν χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας νίκησε στην έδρα της 4-2 τη Ροάν. Γενικά ο Παπαγεωργίου έχει μετάσχει σε πέντε ματς έως τώρα. Στην κατάταξη η Ρουέν είναι 2η με 34 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ με τον ίδιο αριθμό αγώνων προηγείται η Μπουλόν. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς σε 13 αγώνες. Στις 3 Απριλίου συνεχίζεται και αυτό το πρωτάθλημα και σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχουν στη Ρουέν, η πρώτη δυάδα δίνει εισιτήριο για την 1η κατηγορία. Βασικά προβλέπεται απευθείας άνοδος για την 1η ομάδα και μπαράζ για τη 2η κόντρα στην προτελευταία της ProA, ωστόσο το έξτρα ματς δεν θα χρειαστεί γιατί υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι μία ομάδα έχει δηλώσει ήδη ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει στην κορυφαία κατηγορία.

* Εξαιρετικά τα πάει στο μεταξύ, και ο Βαγγέλης Χατζόγλου στην αγωνιστική του δραστηριότητα στη Γερμανία, όπου ζει μόνιμα και εργάζεται ως γιατρός. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων, που έχει κάνει δελτίο στη Βέρντερ, αγωνίζεται από τον Ιανουάριο με τη 2η ομάδα του σωματείου στην 6η κατηγορία της χώρας (Bezirksoberliga και τον όμιλο του Βορρά). Έχει πάρει μέρος σε τέσσερις αγώνες, έχει στο ενεργητικό του 7 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό κι έχει υποστεί μόνο 1 ήττα. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η Βέρντερ 2 είναι 6η από τις συνολικά 10 ομάδες, δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά δεν έχει και πιθανότητες για άνοδο. Τα πολύ θετικά αποτελέσματα του Χατζόγλου έφεραν τους υπεύθυνους της ομάδας στο σημείο να του προτείνουν ήδη νέα συνεργασία για την επόμενη χρονιά.

 

* Στη φωτό η Κατερίνα Τόλιου σε προσπάθειά της από αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ