Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον γύρο των «32» αποκλείστηκε ο Κρεάνγκα στο ισπανικό όπεν

Kre apogoitefsi

Kre apogoitefsiΔύο Ρώσοι πρωταθλητές βρέθηκαν σήμερα στον δρόμο του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο ισπανικό World Tour της κατηγορίας Major, που συνεχίζεται στην Αλμερία. Το πρώτο εμπόδιο κατάφερε να το ξεπεράσει, το δεύτερο όμως, σταμάτησε την πορεία του. Με ήττα 4-1 σετ από τον Αλεξάντερ Σιμπάεφ ο Έλληνας άσος έμεινε στον γύρο των «32» του απλού, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει με επιβλητικό τρόπο (4-0) τον Φεντόρ Κουζμίν. Γενικά έκανε καλή προσπάθεια στο τελευταίο του τεστ σε διεθνές τουρνουά πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας (Σουζού, 26 Απριλίου-3 Μαΐου) και θα μπορούσε να προχωρήσει κι άλλο αν δεν έχανε τον ρυθμό του στην εξέλιξη του βραδινού δεύτερου αγώνα του.

Όπως ήθελαν τα προγνωστικά, ο Κρεάνγκα (νούμερο 86 στο παγκόσμιο rankinglist του Μαρτίου) αντιμετώπισε στον 2ο γύρο τον Σιμπάεφ, που επίσης ήταν απευθείας στο ταμπλό χάρη στην καλή του θέση στη διεθνή κατάταξη (Νο 68). Στο 1ο σετ έσωσε σετ μπολ στο 9-10 και τελικά πήρε το προβάδισμα με τρεις διαδοχικούς πόντους. Στη συνέχεια όμως, απέκτησε τον έλεγχο του ματς ο Ρώσος και κάνοντας καλές εκκινήσεις (όπως το 4-1 στο 2ο σετ και το 5-0 στο 3ο) έφτασε γρήγορα στην ανατροπή του σκορ. Στο 5ο σετ ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου του 2003, δημιούργησε μικρό πλεονέκτημα με 6-4, αλλά δεν το κράτησε καθόλου και ο Ρώσος, που είχε και την ψυχολογία με το μέρος του, έφτασε στο τελικό 4-1 (12-10, 7-11, 6-11, 7-11, 7-11). Οι δυο αθλητές αναμετρήθηκαν πρώτη φορά σε διοργάνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Ο Σιμπάεφ ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης το 2011 στο διπλό ανδρών και το 2008 στο απλό νέων. Στους «64» του ταμπλό στο ισπανικό όπεν είχε επικρατήσει πολύ δύσκολα με 4-3 σετ του Λι Τσιαν Σενγκ από την Ταϊπέι, ενώ αύριο στη 16άδα αντιμετωπίζει το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Το μεσημέρι, στον 1ο γύρο του ταμπλό, ο Κρεάνγκα είχε συναντήσει τον Φεντόρ Κουζμίν (νούμερο 131 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) σε ματς που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο. Είχε γενικά σταθερή απόδοση και, το κυριότερο, ήταν φοβερά αποτελεσματικός σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Αυτό μέτρησε καθοριστικά στο να επιβληθεί με 4-0 σετ παρότι ο αγώνας ήταν ντέρμπι! Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πέτυχε μικρές ή μεγάλες ανατροπές σε όλα τα σετ! Στο 1ο έχασε τρεις πόντους στη σειρά και βρέθηκε 10-11 πίσω, στο 2ο έφτασε τον αντίπαλό του από 5-10, στο 3ο ήταν στο 7-9 και πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά και στο 4ο κάλυψε άμεσα χάντικαπ τεσσάρων πόντων (1-5) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ! Τα σετ 13-11, 13-11, 11-9 και 11-7.

Ο Κρεάνγκα, που στο συγκεκριμένο ματς βασίστηκε πολύ στο σερβίς του, είχε καλή παράδοση απέναντι στον Ρώσο με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απλά εκείνα τα αποτελέσματα είχαν καταγραφεί το μακρινό 2006. Μεταξύ άλλων διακρίσεων ο Κουζμίν ήταν 3ος το απλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 και πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων το 1997.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ