Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ώρα …μπαράζ για 20 ομάδες απ’ όλη τη χώρα

IMG 3400

IMG 3400Τα μπαράζ της Αθήνας για την Α1, την Α2 και τη Β΄Εθνική κατηγορία τραβάνε την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο, IMG 372328 και 29 Μαρτίου και κλείνουν για φέτος το κεφάλαιο των διασυλλογικών πρωταθλημάτων έξι μήνες μετά την έναρξή τους. Το κάτι παραπάνω διεκδικούν συνολικά 20 ομάδες απ’ όλη τη χώρα και προμηνύονται γερές αναμετρήσεις, που θα χαρίσουν σασπένς και θέαμα. Για τις δύο θέσεις, που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στην Α1 της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, παλεύουν τέσσερις ομάδες στους άνδρες και ισάριθμες στις γυναίκες. Τις δύο επίσης, θέσεις, που οδηγούν στην άνοδο από τη Β΄Εθνική στην Α2 κατηγορία θα κυνηγήσουν επτά ομάδες στους άνδρες και πέντε στις γυναίκες. Το πρόγραμμα ανοίγει με τις αυριανές κληρώσεις επί των παρόντων στις 09.30. Θα είναι για τους άνδρες όσον αφορά στην Α1 και την Α2 και για τις γυναίκες στην αντίστοιχη διαδικασία της Β΄Εθνικής, ενώ στις 15.30 θ’ ακολουθήσει αντίστροφα η κλήρωση των γκρουπ για τις γυναίκες σε Α1-Α2 και για τους άνδρες στη Β΄Εθνική.

Στα μπαράζ των ανδρών για την Α1 και την Α2 θα μετάσχουν η Φιλία Ορεστιάδας και ο Ο.Α. Χανίων, που προέρχονται από την κορυφαία κατηγορία και τερμάτισαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα, ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 και ο Άρης Νικαίας, οι οποίοι κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην Α2. Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν με το σύστημα ένας προς όλους και τα ωράρια των τριών αγωνιστικών είναι 10.00 και 13.00 το Σάββατο και 10.00 την Κυριακή (σημειώνουμε ότι μεθαύριο μπαίνουμε στη θερινή ώρα και τα ρολόγια πρέπει να πάνε μία ώρα μπροστά).

Στα μπαράζ των γυναικών για τις δύο εθνικές κατηγορίες παίρνουν μέρος η 6η και η 7η ομάδα της Α1, δηλαδή ο Φοίνικας Πειραιά και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, όπως επίσης ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Α.Ο. Άρης 2006, οι οποίοι κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην Α2. Τα ωράρια του μοναδικού ομίλου είναι 16.00 το Σάββατο, 10.00 και 13.00 την Κυριακή. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι δύο πρώτες ομάδες θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στην Α1 και οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν στη 2η κατηγορία.

Στην έξτρα διαδικασία των ανδρών για την άνοδο στην Α2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τρεις πρώτες ομάδεςαπό τη Β΄Εθνική Αττικής, οι δύο πρώτες από τη Βόρεια Ελλάδα κι ακόμα οι νικήτριες στην Πελοπόννησο και τη Λοιπή χώρα. Θα σχηματιστούν αρχικά δύο γκρουπ, το 1ο θα έχει τρεις ομάδες και το 2ο τέσσερις. Πριν από αυτό όμως, θα γίνουν τα προμπαράζ μεταξύ του Α.Σ.Ε.Α. Χίος, του Ο.Α.Α. Ηρακλείου και του Γ.Α.Σ. Λέσβου για να βγει ο πρωταθλητής Λοιπής χώρας. Αυτό το πουλ γίνεται αύριο το πρωί στις 09.00, στις 11.00 και στις 13.00. Οι ομάδες που ήδη έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στα μπαράζ είναι οι Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας, Α.Ο. Ελληνικού, Γ.Α.Σ. Ελευσίς, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Αίας Ευόσμου και Αναγεννησιακός Πατρών. Τα ωράρια των γκρουπ είναι 16.00 και 19.00 το Σάββατο και 10.00 την Κυριακή. Μετά την ολοκλήρωση των γκρουπ οι δύο πρώτες ομάδες θ’ αναμετρηθούν χιαστί και οι νικήτριες θα κατακτήσουν την άνοδο στην Α2. Τα καθοριστικά νοκ άουτ ματς θα διεξαχθούν στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στα μπαράζ της Β΄Εθνικής στις γυναίκες εκπροσωπούνται οι ίδιες περιοχές και πρόκειται να μετάσχουν ο Α.Ο. Καρέα και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά από την Αττική, οι Σάρισες Φλώρινας από τη Βόρεια Ελλάδα, ο Φαέθων Α.Ο. από την Πελοπόννησο και η νικήτρια ομάδα των προμπαράζ για τη Λοιπή χώρα. Το επιπλέον παιχνίδι για τα νησιά είναι ένα και διεξάγεται στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα (16.00) μεταξύ του Ο.Α. Χανίων και του Παγχιακού Γ.Σ.. Η νικήτρια θα παίξει στα μπαράζ όπου θα γίνει ένα «πουλ» και οι δύο πρώτες ομάδες θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Α2. Τα ωράρια των αγωνιστικών είναι 10.00, 13.00 και 16.00 αύριο, 10.00 και 13.00 μεθαύριο.

 

* Στα αγωνιστικά στιγμιότυπα ο Κώστας Μαδέσης του Ηρακλείου 2001 και η Κατερίνα Ταντσούρα του Α.Ο. Ταταύλα (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ