Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες στην αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Parisi Aggelina_agaliazei_Kreanga

Parisi Aggelina_agaliazei_KreangaΤους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τον επόμενο μήνα την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανακοινώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Την αποστολή θα συγκροτήσουν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες και είναι οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου (ο τελευταίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του και κλείνει τα 36 χρόνια ζωής), Κατερίνα Τόλιου και Αγγελίνα Παπαδάκη. Η κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται κάθε χρόνο εναλλάξ για τα ομαδικά και τα ατομικά, θα φιλοξενηθεί φέτος στο Σουζού της Κίνας από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

To πρωτάθλημα περιλαμβάνει και τα πέντε αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό. Κανονισμένα είναι και τα ζευγάρια του διπλού για τα ελληνικά χρώματα. Στο διπλό ανδρών θα συγκροτήσουν δίδυμο ο Γκιώνης με τον Παπαγεωργίου, στο διπλό γυναικών η Τόλιου με την Παπαδάκη, ενώ στο διπλό μικτό τα ζευγάρια είναι Γκιώνης/Τόλιου και Κρεάνγκα/Παπαδάκη (στη φωτό, οι δύο τελευταίοι αγκαλιάζονται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού το 2013 έπειτα από τη δύσκολη πρόκριση του Κρεάνγκα στον 3ο γύρο του απλού).

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Λιγότερο από τρεις μήνες μένουν για την έναρξη των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (Μπακού, 12-28 Ιουνίου) και η τελευταία είδηση από την Οργανωτική Επιτροπή αφορά ταυτόχρονα την επιτραπέζια αντισφαίριση αλλά και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι Αζέροι ανακοίνωσαν δύο ακόμα διεθνείς αθλητές, που θα είναι πρεσβευτές της νέας μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης και πρόκειται για τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση και την Ελληνίδα ξιφομάχο Βάσω Βουγιούκα! Τα δύο σπουδαία ονόματα θα εκπροσωπήσουν τα αθλήματά τους και τη λειτουργία τους σε εκστρατείες μάρκετινγκ στις πατρίδες τους και θα προωθήσουν τους αγώνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οβτσάροφ είναι νούμερο 6 στον τρέχοντα διεθνή πίνακα αξιολόγησης και πρόσφατα πήρε την 1η θέση στο Τοπ 16 της Ευρώπης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό και στους Ολυμπιακούς του 2012 το χάλκινο στο απλό, αλλά και στο ομαδικό.

Η Βουγιούκα διακρίνεται στη σπάθη και αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2010 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας στη Βουδαπέστη, η παρθενική πρωτιά στον θεσμό για Έλληνα ξιφομάχο, ενώ ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόσο το 2012 όσο και το 2013.

* Αύριο Παρασκευή αρχίζει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα την προσπάθειά του στο ισπανικό WorldTourτης Αλμερία. Το βράδυ. όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά του απλού και θα γίνει η σχετική κλήρωση, θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στον γύρο των «64». Το ταμπλό κάνει εκκίνηση στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ