Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ηρακλής και Σάρισες Φλώρινας κατέκτησαν την πρωτιά στη Β΄Εθνική Βόρειας Ελλάδας

Sarises Florinas_Salonica

Sarises Florinas_SalonicaΟι πρωταθλήτριες ομάδες της Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας και παράλληλα αυτές, που πήραν το ειστήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α2, Iraklis 2014-2015προέκυψαν χτες στα προμπαράζ της Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες έγιναν στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. και ανέδειξαν νικητές τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τις Σάρισες Φλώρινας. Δικαίωσαν έτσι, τα προγνωστικά, οι δύο ομάδες που ενισχύθηκαν περισσότερο το περασμένο καλοκαίρι βάζοντας στις τάξεις τους πρώην, αλλά και νυν διεθνείς αθλητές! Ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να ξαναβρεθεί στη μικρή ιστορία του στη 2η εθνική κατηγορία, ενώ το σωματείο της Φλώρινας είναι μπροστά στην πρόκληση της παρθενικής παρουσίας στην Α2. Μαζί με τις δύο νικήτριες ομάδες το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ των ανδρών απέκτησε και ο Αίας Ευόσμου, που κατέλαβε τη 2η θέση στα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Στη διαδικασία των ανδρών πήραν μέρος 2 ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, 1 από τη Δυτική Μακεδονία, 1 από την Ανατολική Μακεδονία, 1 από τη Θράκη και 1 από τη Θεσσαλία. Οι 6 ομάδες χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Στο 1ο ήταν ο Ηρακλής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Γ.Σ. Βόλου και στο 2ο ο Αίας Ευόσμου, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας. Το Σάββατο έπαιξαν μεταξύ τους με το σύστημα «πουλ» και την Κυριακή οι δύο πρώτες ομάδες συναντήθηκαν στους χιαστί ημιτελικούς. Ο Ηρακλής κατέβαλλε την Καβάλα με 4-0, ο Αίας με το ίδιο σκορ τον Εθνικό και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα μπαράζ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου για την άνοδο. Η διοργάνωση πάντως, πήγε μέχρι το τέλος της για ν’ αναδειχτεί ο  πρωταθλητής της Βόρειας Ελλάδας με τον Ηρακλή να δείχνει την ανωτερότητά του απέναντι και στον Αίαντα και να επιβάλλεται με 4-0.

Τη βασική τριάδα του Ηρακλή αποτέλεσαν οι Δημήτρης Γκουτζίδης, Μανώλης Σγουρομάλλης, Παναγιώτης Πετρής και αναπληρωματικοί ήταν ο Αλέξης Πήττας, ο Παναγιώτης Σιαμίδης και ο Νίκος Γραμμένος. Με τον Αίαντα αγωνίστηκαν ο Βούλγαρος Ντανιέλ Ιβάνοφ, καθώς και οι Ανέστης Γιοβάς, Κώστας Οικονόμου, Δημήτρης Καλαϊτζής και Αλέξανδρος Λαδάς.

Στα προμπαράζ των γυναικών επρόκειτο ν’ αγωνιστούν η Ένωση Αρμενίων από τη Θεσσαλονίκη, οι Σάρισες Φλώρινας από τη Δυτική Μακεδονία και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τη Θράκη, όμως η πρώτη δεν εμφανίστηκε στη διοργάνωση. Έτσι, έγινε μόνο ένας αγώνας με αντιπάλους τις Σάρισες και τον Εθνικό. Η ομάδα από τη Φλώρινα πήρε τη νίκη με 4-1, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και προκρίθηκε και στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου.

Οι Σάρισες είναι φυσικά μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, καθώς ενισχύονται από την εν ενεργεία διεθνή Φιλαρέτη Εξάρχου και την παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Διάνα Ζέρδιλα! Στη Θεσσαλονίκη ήταν επίσης στην ομάδα η Άννα Ευθυμίου και η Ευτυχία Ρούφα.

* Μία ακόμα διεθνής συμμετοχή για τη Μαρία Τσίπου. Η γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και παλιά πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία και δούλεψε ως επιδιαιτήτρια στο διεθνές τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες, που έγινε στο Λινιάνο. Το όπεν άρχισε την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

 

* Στη φωτό αριστερά η αποστολή του Α.Σ. Σάρισες Φλώρινας σε αναμνηστική φωτό μετά τα μπαράζ στην ομοσπονδιακή αίθουσα στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτό δεξιά σε πλήρη σύνθεση η πρωταθλήτρια ανδρική ομάδα του Ηρακλή.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ