Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άμεσος αποκλεισμός για Γκιώνη στο γερμανικό όπεν

Gio Olimpiakoi_2012

Gio Olimpiakoi_2012Στον 1ο γύρο του απλού αποκλείστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο γερμανικό World Tour, που γίνεται στη Βρέμη. Έπαιζε σε γνώριμο περιβάλλον ένεκα και της παρουσίας του στην Μπουντεσλίγκα, όμως ο αντίπαλός του, ο Μπάστιαν Στέγκερ, από την άλλη πλευρά, βρισκόταν σε …δικό του έδαφος, καθότι Γερμανός και αθλητής της τοπικής Βέρντερ. Στην αμφίρροπη αναμέτρηση ο Έλληνας πρωταθλητής κάμφθηκε με 4-2 σετ κι έμεινε στον γύρο των «32» όπου είχε περάσει κατευθείαν λόγω της πολύ υψηλής θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη. Στο πολύ δυνατό τουρνουά της κατηγορίας Super Series ο Γκιώνης μπήκε άμεσα σε πολύ δύσκολο ματς όταν ο αντίπαλός του είχε ήδη «ζεσταθεί» από τα προκριματικά κι αυτό φάνηκε να έπαιξε τον ρόλο του.

Τέσσερα ματς σε διεθνείς διοργανώσεις είχε δώσει κόντρα στον Στέγκερ ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης κατά την τελευταία δεκαετία και είχε την παράδοση υπέρ του με 3 νίκες και 1 ήττα. Τελευταία φορά τον κατέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 16 του Μπακού (3-1 σετ), ενώ τον νίκησε και στη γερμανική λίγκα (3-2).

Σήμερα όμως, η απόδοσή του δεν ήταν τόσο καλή, ενώ ο Στέγκερ ήταν πολύ σταθερός απέναντι στην άμυνα, είχε έξυπνη τακτική και πίστη στα χτυπήματα του. Ο Γκιώνης έχασε πολλές εύκολες μπάλες και ίσως δεν είχε την καλύτερη αίσθηση στην αίθουσα, ενώ πολύ κρίσιμο ήταν το 4ο σετ. Σε εκείνο το σημείο ο 35χρονος διεθνής (νούμερο 19 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) προηγήθηκε με 10-6 και είδε τον Στέγκερ (Νο 26) να φτάνει στην ανατροπή. Στο 10-9 ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ, όμως η ευκαιρία για την ισοφάριση στα σετ χάθηκε. Όπως χάθηκε και άλλη στο 1ο σετ, όπου ο Γκιώνης βρέθηκε μπροστά με 9-6… Στο 5ο σετ δέχτηκε τέσσερις σερί πόντους μετά το 8-5, αντέδρασε με δυνατή ψυχολογία και μείωσε το σκορ, όμως στο 6ο ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου στο ομαδικό έκανε εξαιρετική εκκίνηση και ο αθλητής της Μπορούσια Ντίσελντορφ δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί. Ο αγώνας έγινε στο τραπέζι 1 και είχε ζωντανή κάλυψη στο διαδίκτυο από το itTV.com. Τα σετ 10-12, 11-8, 5-11, 11-13, 11-9 και 4-11.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ