Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασε στην τελική 6άδα του σουηδικού πρωταθλήματος η Στόρφορς της Εξάρχου

Storfors 5

Storfors 5Μέσα σε αυτή την τριετία, κατά την οποία διατηρεί το ελληνικό στοιχείο, η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου κατάφερε γι’ άλλη μια φορά να προκριθεί στην τελική 6άδα της 1ης εθνικής κατηγορίας της Σουηδίας. Στο φινάλε της 2ης φάσης κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 8 ομάδες και καθώς μάλιστα, έχει ενισχυθεί με Γαλλίδα διεθνή, μπορεί να κυνηγήσει πολύ υψηλό πλασάρισμα. Η Εξάρχου έχει φυσικά μερίδιο στην πετυχημένη πορεία και στα πλέι οφ ελπίζει να φτάσει σε διάκριση με το ξένο σωματείο στην 3η χρονιά της στη Σκανδιναβία (στις δύο προηγούμενες σεζόν είχε συμπαίκτρια τη Μαρία Χριστοφοράκη). Από κει και πέρα οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» είχαν έντονη παρουσία τις τελευταίες ημέρες στα γαλλικά εθνικά πρωταθλήματα και καταγράφηκαν σημαντικά νέα.

Στη Σουηδία έγιναν μέσα στον Μάρτιο δύο ακόμα αγωνιστικά διήμερα για να ολοκληρωθεί η 2η φάση, στην οποία πήραν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους ομίλους του βορρά και του νότου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Στόρφορς σημείωσε δύο νίκες κι έτσι με 11 βαθμούς κατέκτησε τη 2η θέση πίσω από την Έσλοβ. Το Σάββατο επιβλήθηκε της Σκούρουπ με 6-0 και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 κατέβαλλε τη Μαλίν Νίλσον με 3-0 σετ και την Περλ Λόβγκρεν επίσης με 3-0. Στην τελευταία αγωνιστική η Στόρφορς έκαμψε τη Ντανινγκελάντα με 6-2. Η Εξάρχου έπαιξε μόνο στο διπλό με τη Ρουμάνα Κριστιάνα Κοντ και ηττήθηκαν από τις Τίλντα Γιόχανσον/Άνα Μάνσον με 3-0 σετ. Στην 4η και τη 5η αγωνιστική της 2ης φάσης η ομάδα νίκησε 6-4 την Άνγκμπι και 6-2 τη Σπαρβάγκεν αντίστοιχα. Απέναντι στην Άνγκμπι η Εξάρχου αγωνίστηκε ξανά στο διπλό με την Κοντ και ηττήθηκαν 3-2 σετ από τις Λίντα Μπέργκστρομ/Ράκελ Μορέ. Στην αναμέτρηση με τη Σπαρβάγκεν η 28άχρονη πρωταθλήτρια λύγισε με 3-1 σετ από την Τζένιφερ Τζόνσον και με 3-2 από τη Στίνα Ζέτερστρομ. Η Γαλλίδα, που ενισχύει εδώ και λίγο καιρό τη Στόρφορς, είναι η Οντρέ Ματενέ, αδερφή του σημερινού πρωταθλητή Γαλλίας του απλού ανδρών Αντριέν.

Στη Γαλλία έγιναν χτες βράδυ παιχνίδια για τις δύο πρώτες εθνικές κατηγορίες, ενώ το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν εκείνα των χαμηλότερων κατηγοριών. Στην 1η κατηγορία των ανδρών (Pro A) η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα υποδέχτηκε για τη 14η αγωνιστική την πρωταθλήτρια Σαρτρ και πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 4-2! Ο Κρεάνγκα νίκησε 3-2 σετ τον Γάλλο Μπενζί Καπέλο κι έχασε 3-1 από τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν φιγουράρει στη 2η θέση με 33 βαθμούς. Συγκατοικεί με την Ανζέ κι απέχει 5 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ποντουάζ.

Επίσης το βράδυ της Τρίτης έγινε η 14η αγωνιστική στη 2η κατηγορία (Pro B). Στους άνδρες η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου ξεπέρασε με 4-1 στην έδρα της το εμπόδιο της Μπρουίγ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών διαμόρφωσε το τελικό σκορ όταν επικράτησε του Βέλγου Μπένζαμιν Ρότζιερς με 3-2 σετ, ενώ νωρίτερα είχε χάσει από τον Σουηδό Σίμον Άρβιντσον με 3-1. 

Στην ίδια διοργάνωση η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 του Γιώργου Φραγκούλη αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με τη Ναντ εκτός έδρας. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών έκανε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε τον πολύπειρο Ρουμάνο Ντορίν Βασίλε Καλούς με 3-2 σετ, ενώ στο τελευταίο επί μέρους ματς κάμφθηκε από τον Γάλλο Ρομέν Ρουίζ με 3-0. Στην κατάταξη η Ρουέν βρίσκεται στη 2η θέση με 31 βαθμούς και η Μπαγιάρ Αρζεντάν στην 5η με 24 -αμφότερες έχουν δώσει από 13 ματς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της αυτή τη φορά κόντρα στη Ζουέ Λε Τουρ, με την οποία ισοβαθμούσε. Την κατέβαλλε εντός έδρας με 4-2 και είχε μεγάλη πρωταγωνίστρια τη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία πέτυχε δύο σπουδαίες νίκες. Αρχικά εναντίον της Σέρβας Μόνικα Μόλναρ με 3-1 σετ κι έπειτα εναντίον της πολιτογραφημένης Ολλανδέζας Γιάνα Τιμίνα με 3-2 σετ! Στην κατάταξη ύστερα από 14 αγωνιστικές (σ.σ. αλλά σε πρωτάθλημα των 9 ομάδων) η Παρί είναι 2η με 29 βαθμούς σε 13 παιχνίδια.

Στην 3η κατηγορία (National 1) των ανδρών η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη συνεχίζει τη θετικότατη πορεία της στο γκρουπ Α της 2ης φάσης. Για την 5η αγωνιστική επιβλήθηκε 8-1 εντός έδρας της Εσιρόλ με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών να πετυχαίνει2 νίκες στο απλό και άλλες τόσες στο διπλό.

Στην ίδια κατηγορία και το ίδιο γκρουπ η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 έφερε ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας με τη Σεστάς. Στη σύνθεσή της είχε τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο αυτή τη φορά. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε προσωπικό απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα. Η Αζέν προπορεύεται με το απόλυτο των νικών και 15 βαθμούς. Έχει …παρέα στην κορυφή τη Μιραμάς (την οποία θ’ αντιμετωπίσει στην 7η και τελευταία αγωνιστική) και πάει ολοταχώς για τα πλέι οφ και τη διεκδίκηση της ανόδου στην Ρro Β. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 είναι 4η με 9 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη έχασε για τη 5η αγωνιστική του γκρουπ Α από τη Τσενσέι/Ραμπουιγέ με 8-3. Η 26άχρονη διεθνής σημείωσε 1 νίκη και 1 ήττα. Στη βαθμολογία η ομάδα είναι στην 3η θέση με 11 βαθμούς.

Ο Γιώργος Νταλιάνης χρησιμοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 3 κι έπαιξε στην 4η κατηγορία (National 2). Στην 5η αγωνιστική του γκρουπ Α η ομάδα του έχασε 8-5 από την Μπετούν στην έδρα της. Ο Νταλιάνης είχε 1 νίκη και 2 ήττες. Την Κυριακή η Μπαγιάρ 3 ξανάπαιξε εκτάκτως, είχε στη σύνθεσή της και τον Κωνσταντινόπουλο και τον Νταλιάνη, όμως έχασε με 8-2 από τη Μερ Αμό. Ο πρώτος είχε 2 θετικά αποτελέσματα, ο δεύτερος υπέστη 2 ήττες, ενώ μαζί έχασαν οριακά και στο διπλό (11-9 το 5ο σετ). Η Μπαγιάρ είναι προτελευταία σε αυτή την κατηγορία με 8 βαθμούς.

Στην 4η κατηγορία των γυναικών και την 5η αγωνιστική του γκρουπ Cη Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 της Γεωργίας Ζαβιτσάνου έχασε 8-5 στην έδρα της από την Τουρ ΤΤ. Η διεθνής Πατρινιά έκανε το καλύτερο σε ατομικό επίπεδο με 3 νίκες, όμως δεν είχαν αντίκρισμα. Στη βαθμολογία η Αμικάλ είναι στην 5η θέση με 8 βαθμούς.

* Πολύ δύσκολη ήταν για τον Παναγιώτη Γκιώνη η κλήρωση στα seeding του γερμανικού World Tour, που αρχίζει σήμερα στη Βρέμη. Ο Έλληνας άσος, που μεταβαίνει αύριο στη γερμανική πόλη μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή, πολύ πιθανόν να βρει στον δρόμο του στον 2ο γύρο του ταμπλό τον Κινέζο Γιαν Αν. Την Παρασκευή στον 1ο γύρο θα συναντήσει αντίπαλο, που θα προχωρήσει από τα προκριματικά κι εφόσον περάσει στους «16» θα κοντραριστεί μάλλον με τον σπουδαίο αθλητή, που τον απέκλεισε στα ημιτελικά του σουηδικού όπεν τον Νοέμβριο του 2013.

 

Φωτογραφία της Στόρφορς από τη φετινή σεζόν με την Εξάρχου δεύτερη από τα αριστερά και δίπλα της τη Χικς, την Κοντ και την Ομπράντοβιτς. 

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ