Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι τοπικοί πρωταθλητές των διασυλλογικών σε Αττική, Πελοπόννησο και νησιά

S. Kannavos

S. KannavosΜπορεί αυτές τις ημέρες να κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το φινάλε στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών (21 και 22 Μαρτίου), όμως πάντοτε τραβάνε την προσοχή και οι τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες, όπου δεκάδες ομάδες παλεύουν για τη διάκριση. Πλησιάζει κι εδώ το τελικό στάδιο με τα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο και τα μπαράζ για την άνοδο από τη Β΄Εθνική στην Α2 κατηγορία στις 28 και 29 Μαρτίου. Πριν από αυτή τη διαδικασία έχουν βγει οι πρωταθλήτριες ομάδες στις διάφορες περιφέρειες. Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δημοσίευσε προ ημερών το ρεπορτάζ για τις ομάδες, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σήμερα αναφέρεται στα σωματεία, που κάλυψαν τις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα της Αττικής, της Πελοποννήσου και των νησιών.

Αρχίζοντας από τους άνδρες, στη Β΄Εθνική Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Γνώρισε μόνο μία ήττα και μάζεψε 35 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Ελληνικού με 34 και την 3η ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 31 βαθμούς. Αυτές οι ομάδες πάνε από την Αττική στα μπαράζ ανόδου.

Στην Α΄Αττικής κατέκτησε αήττητος την 1η θέση ο Έσπερος Καλλιθέας. Συγκέντρωσε 36 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε το Α.Κ. Ζωγράφου με 32 και στην 3η ο Φοίνικας Πειραιά με 31 βαθμούς.

Στη Β΄Αττικής στρογγυλοκάθισε στην κορυφή ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, που συγκέντρωσε 31 βαθμούς. Πίσω του ήρθαν ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας με 30 και ο Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας με 29 βαθμούς.  

Στη Γ΄Αττικής πρωταγωνίστησε η Ν.Ε. Μεγαρίδος, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα με 34 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν το Ρουφ 80 και ο Πανιώνιος Γ.Σ. με 33 βαθμούς και υπερίσχυσε το Ρουφ διότι νίκησε 4-1 στον 1ο γύρο κι έχασε 4-2 στον 2ο

Στη Δ΄Αττικής πρώτευσε ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 12 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Α.Ο. Βύρων με 10, ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας και ο Α.Ο. Δόξα Πεύκης με 7 βαθμούς (τυπικά 3η η ομάδα της Καλλιθέας).

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησαν την πρωτιά και την πρόκριση στα μπαράζ ανόδου της Αθήνας για την Α2 οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Εκεί ο Αναγεννησιακός Πατρών σημείωσε 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και αναδείχτηκε πρωταθλητής Δυτικής Ελλάδας. Τον ακολούθησαν με 2 νίκες και 1 ήττα οι Φοίνικες Πάτρας (ο Αναγεννησιακός τον νίκησε 4-2) και με 1 νίκη και 2 ήττες ο Ο.Ε.Α. Λέων Κορινθίας.

Σημειωτέον ότι έγιναν έξτρα ματς και για τους 3ους των ομίλων, όπως επίσης τους 4ους και τους 5ους αυτών, με σκοπό να υπάρχει κατάταξη για όλες τις ομάδες και να συμπληρωθεί, αν χρειαστεί, η νέα Β΄Εθνική Πελοποννήσου, που δημιουργείται από τη σεζόν 2015-2016.

Στην πρώτη φάση των ανδρών στη Δυτική Ελλάδα σχηματίστηκαν τέσσερις όμιλοι. Στον 1ο ο Ο.Ε.Α. Λέων Κορινθίας κατέκτησε την πρωτιά με 4 βαθμούς και ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου τον ακολούθησε με 2. Στον 2ο όμιλο επικράτησε άνετα ο Αναγεννησιακός Πατρών συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς. Πίσω του ήρθαν ο Προμηθέας με 14 και ο Διογένης με 11 βαθμούς. Στον 3ο όμιλο πήραν αήττητοι την 1η θέση οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών και είχαν 12 βαθμούς. Δεύτερος τερμάτισε ο Φαέθων με 8 και 3η η Α.Ε.Κ. Πατρών με 7 βαθμούς. Στον 4ο όμιλο πρώτευσε με την ίδια ευκολία ο Α.Ο. Γαλήνη. Είχε 12 βαθμούς και τον ακολούθησαν το Αιγαίο Ε.Α. με 10 και ο Αρίων Αμαλιάδας με 8 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας έγιναν όμιλοι στη Χίο και στην Κρήτη. Στη Χίο ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. πήρε χωρίς πίεση την 1η θέση και συγκέντρωσε 12 βαθμούς. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Παγχιακός Γ.Σ. με 9 και στην 3η ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου με 8 βαθμούς. Στην Κρήτη ήταν νικητής ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου με 8 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισαν ο Ο.Α. Χανίων 2000 με 6 και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου με 4 βαθμούς.

Στη Λοιπή χώρα ο Α.Σ.Ε.Α. από τη Χίο και ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου θα παίξουν στα προμπαράζ με τον Γ.Α.Σ. Λέσβου, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στο νησί και περνά απευθείας σε αυτό το στάδιο. Το πουλ των προμπαράζ θα γίνει στην Αθήνα πριν αρχίσουν τα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής.  

Στα πρωταθλήματα των γυναικών οι τελευταίες εξελίξεις είχαν ως εξής:

Στη Β΄Εθνική Αττικής έγινε συναρπαστική διοργάνωση και ο τίτλος κρίθηκε στην ισοβαθμία και στην τελευταία αγωνιστική. Ο Α.Ο. Καρέα ξεπέρασε στην έδρα του το εμπόδιο του Γ.Α.Ο. Πειραιά με 4-2, κάλυψε την ήττα με 4-3 στον 1ο γύρο και θα σηκώσει το τρόπαιο. Οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 35 βαθμούς. Στην 3η θέση πλασαρίστηκε ο Α.Ο. Ελληνικού με 32 βαθμούς. Καρέας και Γ.Α.Ο. Πειραιά προκρίθηκαν για τα μπαράζ και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2.

Livieratou-ParidiΣτην  Α΄Αττικής η «μάχη» για το πρωτάθλημα ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλος. Μαζί στους 34 βαθμούς βρέθηκαν ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα και ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001. Στον 1ο γύρο είχε νικήσει 4-2 η ομάδα του Ηρακλείου, στη ρεβάνς όμως, ο Άλφα επικράτησε με 4-1 στον Πειραιά και ευνοήθηκε κατακτώντας την πρωτιά. Μόλις έναν βαθμό πίσω τους (33) τερμάτισε ο Α.Ο. Βύρων.

Στη Β΄Αττικής πήρε την 1η θέση χωρίς ήττα ο Πανιώνιος Γ.Σ.. Έχει 16 βαθμούς. Το νέο σωματείο ακολούθησαν η Κορωνίδα Γαλατσίου με 14 βαθμούς και η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με 11, ευνοημένη σε ισοβαθμία με τον Ο.Ε.Α. Χαλκίδας.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Ελλάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα με το απόλυτο των επιτυχιών και 12 βαθμούς ο Α.Ο. Φαέθων Πάτρας. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο Ίφιτος Πατρών και ο Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη με 9 βαθμούς και υπερίσχυσε ο Ίφιτος, που είχε νικήσει 4-1 στον 1ο γύρο και είχε χάσει 4-3 στον 2ο.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας ο Παγχιακός Γ.Σ. πρώτευσε αήττητος με 8 βαθμούς. Στη 2η θέση ήταν ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά με 6 και στην 3η ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου με 4 βαθμούς. Η ομάδα, που επικράτησε στη Χίο, θα παίξει στα προμπαράζ με τον Ο.Α. Χανίων (επίσης στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα), που περνάει απευθείας σε αυτή τη φάση. Θυμίζουμε τέλος ότι στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν στις 21 και 22 του μήνα τα προμπαράζ για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα μετάσχουν 6 ομάδες ανδρών και 3 γυναικών. Εκείνες, που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στους άνδρες, όπως και η νικήτρια στις γυναίκες θα πάνε στα τελικά μπαράζ της Β΄Εθνικής στην Αθήνα.

 

* Φωτό 1: Ο Σωτήρης Κανναβός της Αθηνάς Μαγκουφάνας, πρωταθλήτριας ομάδας της Β΄Εθνικής Αττικής

Φωτό 2: Η Αθηνά Λιβιεράτου και η Παρασκευή Παρίδη του Α.Σ. Περιστερίου Άλφα, που κατέκτησε τον τίτλο στην Α΄ Αττικής γυναικών

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ