Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις νέοι πρωταθλητές στο 13ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν!

Athina Magoufana_pagorasides

Athina Magoufana_pagorasidesΤα αποτελέσματα, που δεν συμβαδίζουν με τα προγνωστικά, μαρτυρούν συνήθως αύξηση συναγωνισμού και εξέλιξη. Ειδικά όταν μιλάμε για νεαρές ηλικίες είναι σημαντικό να διακρίνει κανείς τέτοια σημάδια μέσα από απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο αναπτυξιακό τουρνουά της Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνας λοιπόν, που ήταν το 1ο του σωματείου και το 13ο στη φετινή αγωνιστική περίοδο, προέκυψαν τέσσερις νέοι  πρωταθλητές στις συνολικά έξι κατηγορίες! Ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Μαρία Λαδάκη στις κορασίδες, ο Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος στους παμπαίδες και η Μαίρη Κουκουτού στις παγκορασίδες ανέβηκαν πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αυτό το φινάλε αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα στο θαυμάσια οργανωμένο event, που έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πεύκης. Τα υπόλοιπα δύο χρυσά μετάλλια πήγαν στον έφηβο Νίκο Αντωνιάδη και τη νεάνιδα Γεωργία Χατζηλυγερούδη, οι οποίοι έφτασαν φέτος τις 4 και τις 3 πρωτιές αντίστοιχα. Πήραν μέρος 199 αγόρια και κορίτσια και η «Αθηνά» φρόντισε να τους δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες. Διοργάνωσε τους αγώνες σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός) δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και είχε πολύτιμη στήριξη και από χορηγούς.

Έπειτα από τη «μαραθώνια» πρώτη ημέρα όπου το πρόγραμμα έκλεισε (με δύο διαλείμματα ενδιάμεσα) περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (!!!), την Κυριακή οι αγώνες κράτησαν 9,5 ώρες και ολοκληρώθηκαν στις 18.30. Παρά την κούραση από τα πολλά παιχνίδια οι αθλητές και οι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος και χάρισαν στους φίλους του αθλήματος αμφίρροπες και θεαματικές αναμετρήσεις. Οι συμμετοχές ήταν 21 στους νέους, 13 στις νεάνιδες, 61 στους παίδες, 37 στις κορασίδες, 42 στους παμπαίδες και 25 στις παγκορασίδες

Στους νέους έφτασαν στον τελικό ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας. Ο Αντωνιάδης αναδείχτηκε νικητής με 3-2 και με το τελευταίο σετ να κρίνεται στους δύο πόντους διαφοράς (12-10, 9-11, 11-5, 6-11, 11-9).

Εξίσου ρευστά ήταν τα πράγματα και στον τελικό των νεανίδων. Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη έκαμψε την Αλεξάνδρα Τουντακώβα με 3-2 σετ (11-3, 6-11, 4-11, 11-4, 11-7) και της πήρε και τη …ρεβάνς για την ήττα στο αντίστοιχο παιχνίδι, που είχαν δώσει στο αναπτυξιακό της Πάτρας τον Νοέμβριο.  

Athina Magoufana_paidesΣτους παίδες κατέκτησε την πρωτιά το νούμερο 7 του αγωνίσματος! Ο 13χρονος Γιάννης Δαμιανής είχε πάει στον τελικό στη Σίνδο πριν από τρεις εβδομάδες και τώρα έκανε το βήμα παραπάνω. Στον τελικό κατέβαλλε, επίσης στα πέντε σετ, τον συνομήλικό του Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη (9-11, 11-3, 11-8, 6-11, 11-8).

Στις κορασίδες επικράτησε το νούμερο 6 του αγωνίσματος, η Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη. Πρώτη φορά σε τελικό φέτος και πρώτο κύπελλο με νίκη 3-0 επί της Ιωάννας Γερασιμάτου, αλλά όλα τα σετ να λήγουν στην παράταση 12-14, 10-12, 11-13)!

Στους παμπαίδες κυριάρχησε το νούμερο 4, ο Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος. Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη προηγήθηκε με 2-0 σετ του Ιάκωβου Αϊβατίδη (που σημειωτέον αγωνίστηκε για 7η φορά στον τελικό), δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά τελικά δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία στον πρώτο του τελικό στον θεσμό (11-5, 11-4 6-11, 8-11, 11-6).

Το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα καταγράφηκε στις παγκορασίδες διότι στα ημιτελικά γνώρισε την ήττα η Δέσποινα Μυτακίδου των 8 τροπαίων και των 11 τελικών! Τη νίκησε με 3-1 σετ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και δημιούργησε την έκπληξη. Στον τελικό η Παπαδημητρίου αντιμετώπισε τη Μαίρη Κουκουτού, επίσης από τον Α.Ο. Νέου Φαλήρου. Η Κουκουτού, νούμερο 2 των αγώνων, ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-4, 11-7, 11-6).

Μεταξύ άλλων επισήμων, τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο ευρωβουλευτής του Σύριζα και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είναι θείος των προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κώστα και Χρήστου Βατσακλή. Απονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες, ο αντιπρόεδρος της Αθηνάς Μαγκουφάνας Τάκης Μπούρας στις παγκορασίδες, ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του σωματίου Γιάννης Καραμαντζιάνης στους παμπαίδες, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Κατραμάδος στους παίδες και ο αντιπρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιώργος Καρίμπας στις κορασίδες.

Στο κλείσιμο του προγράμματος ο Μανώλης Κολυμπάδης είπε δύο λόγια συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του τουρνουά, ενώ στάθηκε και στους αδερφούς Βατσακλή (Κώστα και Χρήστο) σημειώνοντας ότι με το σημαντικό προπονητικό τους έργο στην Πεύκη έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλήματος.  

Athina Magoufana_sintelestesΕπίσης, ο Τάκης Μπούρας ευχαρίστησε την ομοσπονδία για την ευκαιρία που έδωσε στην Πεύκη να φιλοξενήσει ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, ευχήθηκε να δοθεί η συνέχεια  τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε θερμά και τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια. Να σημειωθεί τέλος ότι ένας εκ των χορηγών, το κατάστημα Αθλομάνια του Νίκου Αρβανίτη, πρόσφερε έξι δώρα (μπλούζες και καπέλα), τα οποία αντιστοιχούσαν σε ένα παιδί από κάθε ηλικιακή κατηγορία και δόθηκαν έπειτα από κλήρωση.

Για το σωματείο εξάλλου, είχε ξεχωριστή σημασία η βοήθεια, που έλαβε από τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι τέσσερις προμηθευτές-χορηγοί του τουρνουά, η LYNX Sports του Γιάννη Καρδιακού, η Αθλομάνια, το Pingpong Shop του Γιάννη Κατσαντώνη και το GP Sports του Γιώργου Πετρόχειλου πρόσφεραν υλικό για τις ανάγκες των σωματείων της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης και γι’ αυτόν τον λόγο το διοικητικό συμβούλιο της «Αθηνάς» τους ευχαριστεί ιδιαιτέρως.  

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

2. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

4. Μάριος Ελέζογλου (Αετοί Πόλης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

4. Κυριακή Κουλιούρη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Κ. Ζωγράφου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Μακάμπη)

3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)

4. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

4. Ελπίδα Οικονόμου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)                                   

Την προσπάθεια στήριξαν 14 χορηγοί και ήταν οι εξής:

LYNX Sports του Γιάννη Καρδιακού

Easy Home Τεχνική Κατασκευαστική

Μπαρ Dirla

Boks

G.P. Sports Γιώργος Πετρόχειλος

H C S Εταιρεία Security

Queen καφετέρια

A & S Hair Beauty

Ping Pong Shop Γιάννης Κατσαντώνης

Κύκλος Travel Services S.A.

Αθλομάνια του Νίκου Αρβανίτη

Kέντρο ξένων γλωσσών Emphasis

Άλιος Καφέ

Ράδιο Ταξί Κηφισιάς 

 

* Φωτό 1: Η απονομή στην κατηγορία των παγκορασίδων

* Φωτό 2: Οι νικητές της κατηγορίας παίδων (από τη Ξένια Στάθη οι δύο φωτογραφίες)

* Φωτό 3: Αθλητές που βοήθησαν στο κομμάτι της διαιτησίας και άλλοι συντελεστές στην επιτυχία του τουρνουά ποζάρουν σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτό Ζαφείρης Πορφύρης) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ