Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βήμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια του Γκιώνη

Borussia sto_gipedo

Borussia sto_gipedoΤο πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην επιτραπέζια αντισφαίριση έκανε το βράδυ της Παρασκευής η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας νίκησαν στον πρώτο ημιτελικό 3-1 μέσα στη Γαλλία τη Σαρτρ κι έγιναν φαβορί εν όψει του εντός έδρας επαναληπτικού στις 4 Απριλίου. Ο Έλληνας άσος έδωσε ένα ματς και γνώρισε την ήττα από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ, όμως γενικά ήταν …η ημέρα της Μπορούσια, καθώς υπερίσχυσε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις νίκες της (δύο από τον Μπολ και μία από τον Φρανζίσκα) ήρθαν σε ισορροπημένα παιχνίδια των πέντε σετ, ενώ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πρώτου παίκτη της Σαρτρ, του Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη, που έχει αγωνιστική δραστηριότητα στο Κύπελλο Ασίας. Να σημειωθεί ότι αν η Μπορούσια ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθειά της στην 4άδα θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που Έλληνας αθλητής θα πάρει μέρος στον τελικό της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης του αθλήματος!  

 

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 1.000 θεατές, ενώ όλοι οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Με τη σπουδαία νίκη της η Μπορούσια πήρε και …εκδίκηση για τις δύο σερί ήττες, που είχε γνωρίσει στα τελευταία ματς κόντρα στη Σαρτρ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμφίβολα ωστόσο, θα έχει πολύ δύσκολο έργο και στη δεύτερη αναμέτρηση στο ARAGCenter. Όχι μόνο γιατί οι φιναλίστ του τελικού το 2013 Γάλλοι αναμένεται να ενισχυθούν με τον Γκάο Νινγκ, αλλά κι επειδή, παρά το αποψινό 3-1, τα σετ είναι σε απόλυτη ισορροπία 9-9 (!!!), κάτι που σημαίνει ότι το γερμανικό κλαμπ θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο νικηφόρα επί μέρους παιχνίδια για την πρόκριση (θα ευνοηθεί δηλαδή σε ήττα 3-2)…

 

Ο Γκιώνης (νούμερο 6 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης της Ευρώπης) έπαιξε σε οικείο περιβάλλον, υπό την έννοια ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από τη Γαλλία όπου αγωνίστηκε για 11 συναπτά έτη. Τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του, έδωσε έναν αγώνα και κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον αριστερόχειρα διεθνή Παρ Γκέρελ (Νο 14 στη γηραιά ήπειρο). Στο 1ο σετ είχε δύο ευκαιρίες να προηγηθεί (10-8), δεν τις αξιοποίησε και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει το ίδιο καλό ρυθμό απέναντι σ’ έναν αθλητή, που αποδίδει πολύ καλά με την άμυνα. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών έχασε εύκολα το 2ο σετ και στις λεπτομέρειες το 3ο.  

 

Νωρίτερα οι 10 φορές πρωταθλητές Ευρώπης πήραν στο όριο τα δύο πρώτα ματς, που τους χάρισαν το μεγάλο πλεονέκτημα. Κι αν στο εναρκτήριο παιχνίδι ήταν αναμενόμενη η αμφίρροπη κόντρα, στο δεύτερο παραλίγο να γίνει έκπληξη…

 

Ο Πάτρικ Φρανζίσκα επανήλθε …θορυβωδώς στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Σεπτεμβρίου και κατέβαλλε με 3-2 σετ το νούμερο 5 της ηπείρου, τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος. Στο 5ο σετ ο Γερμανός πρωταθλητής είχε τέσσερις ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς (10-6), ο Γκάρντος πλησίασε στο 10-9, αλλά με τη βοήθεια της τύχης γράφτηκε το τελικό σκορ στον επόμενο πόντο («σόρι» στην υποδοχή).

 

Στη συνέχεια ο Τίμο Μπολ ήταν ξεκάθαρο φαβορί εναντίον του βετεράνου Γάλλου Νταμιέν Ελουά, πήρε εύκολα το 1ο σετ, όμως στην πορεία ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση. Ο 46χρονος Ελουά, πρώην δευτεραθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό, ανέβασε απόδοση, βελτίωσε  την τακτική του και προηγήθηκε 2-1. Το ματς πήγε τελικά στο 5ο σετ όπου ο Γερμανός ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων έδειξε προσοχή και ψυχραιμία κι επικράτησε με δύο πόντους διαφορά!    

 

Μετά την ήττα του Γκιώνη ο Μπολ κλήθηκε να δώσει και δεύτερο ματς. Αναμετρήθηκε με τον Γκάρντος κι εκεί δεν υπήρχαν προγνωστικά (ειδικά από τη στιγμή που ο πρώτος αθλητής της Μπορούσια είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του). Ο Αυστριακός πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2012 παρουσιάστηκε δυνατός από την αρχή, προηγήθηκε με 1-0 και αργότερα με 2-1 σετ. Την κατάλληλη στιγμή όμως, ο Μπολ «επιστράτευσε» τη δυνατή ψυχολογία και την καλή τακτική, πέρασε τα χτυπήματά του και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του και όλο το τιμ την υπερπολύτιμη νίκη.

 

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σαρτρ-Μπορούσια 1-3:

 

Ρόμπερτ Γκάρντος -Πάτρικ Φρανζίσκα 2-3 (11-3, 12-14, 12-10, 3-11, 9-11)

 

Νταμιέν Ελουά-Τίμο Μπολ 2-3 (5-11, 12-10, 11-9, 2-11, 9-11)

 

Παρ Γκέρελ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (13-11, 11-4, 11-9)

 

Γκάρντος-Μπολ 2-3 (11-6, 5-11, 11-6, 3-11, 8-11)

 

Ο δεύτερος ημιτελικός του κορυφαίου διασυλλογικού κυπέλλου γίνεται αύριο το απόγευμα στην Αυστρία, όπου η Νιντερόστεριχ θα υποδεχτεί τη ρωσική Όρενμπουργκ (18.00 ώρα Ελλάδας, ζωντανό κι αυτό το ματς στο laola1.tv). Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου στο Όρενμπουργκ. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ