Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τριήμερο …γεμάτο Ελλάδα στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα

IMG 6156

IMG 6156Άρωμα από τη δική μας χώρα σε μεγάλη …δόση είχαν αυτές τις ημέρες τα διασυλλογικά πρωταθλήματα στη Γαλλία. Από το Σάββατο έως IMG 6174σήμερα Τρίτη συνολικά 7 Έλληνες «ξενιτεμένοι» είχαν αγωνιστική δραστηριότητα σε 5 διαφορετικές κατηγορίες! Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα ενίσχυσε απόψε την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν στη γαλλική λίγκα, ο Γιώργος Φραγκούλης και η Κατερίνα Τόλιου (φωτό αριστερά) έπαιξαν, επίσης σήμερα, με την Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 και την Παρί ΤΤ αντίστοιχα στη 2η εθνική κατηγορία, ο Τάσος Ρηνιώτης (φωτό δεξιά) και ο Γιώργος Νταλιάνης μετείχαν το Σάββατο σε αγώνες της 3ης κατηγορίας με την Αζέν και τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 αντίστοιχα, όπως και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν 3 στην 4η κατηγορία και η Μαρία Χριστοφοράκη με τη Σεν Πιερέζ 3 στην 5η κατηγορία. Αναλυτικά:

Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθη η 13η αγωνιστική στην ProA. HΕνεμπόν είχε πολύ δύσκολο έργο εκτός έδρας απέναντι στη Λα Ρομάν, την ομάδα που την απέκλεισε φέτος στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup. Η Λα Ρομάν φάνηκε ότι είχε τον πρώτο λόγο και σε αυτό το ματς και πήρε τη νίκη με 4-1. Ο Κρεάνγκα έχασε αρχικά 3-2 σετ από τον Γάλλο διεθνή Καντέρ Αμπντέλ Σαλιφού και στη συνέχεια 3-0 από τον Κινέζο Τσιαν Τιανγιουάν, αλλά με όλα τα σετ να έχουν διαφορά δύο πόντων! Στην κατάταξη η Ενεμπόν είναι 4η με 30 βαθμούς.

Στη 13η αγωνιστική έφτασαν και τα πρωταθλήματα της 2ης κατηγορίας (ProB). Στους άνδρες η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 υποδέχτηκε τη Ροάν και κάμφθηκε με 4-0. Το τεχνικό τιμ όχι μόνο εμπιστεύτηκε σ’ ένα ακόμα ματς τον Φραγκούλη, αλλά τον έβαλε και στη θέση 1! Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών το 2010 έδωσε δύο πολύ δύσκολα ματς, προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες. Πρώτα από τον Γάλλο διεθνή Ζερόμ Μπαχό κι έπειτα από τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν με 3-1. Στη βαθμολογία η Μπαγιάρ βρίσκεται στην 5η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου, που δεν πήγε ούτε αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία είναι 3η με 28.

Στις γυναίκες η Παρί ΤΤ είχε ντέρμπι μακριά από την έδρα της κόντρα στη Μιλούζ και με την Τόλιου σε εξαιρετική κατάσταση επικράτησε με 4-1. Η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών κατάφερε κατ’ αρχάς να νικήσει δεύτερη φορά την πρώην διεθνή Βουλγάρα Καταλίνα Γκατίνσκα με 3-2 σετ. Μάλιστα τώρα το πέτυχε με εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς έχανε 0-2 (13-11 έληξε το 5ο σετ). Παίζοντας στη θέση 1 έκαμψε αργότερα και τη Γαλλίδα διεθνή Λαούρ Μπερτρά με 3-1 σετ. Η Παρί ΤΤ διατηρήθηκε στη 2η θέση με 26 βαθμούς μαζί με τη Ζουέ Λε Τουρ.

Στην 3η κατηγορία (National 1) και για το γκρουπ Α της 2ης φάσης η Αζέν του Ρηνιώτη είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λε Ροζ. Επιβλήθηκε 8-0 εκτός έδρας και ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών σημείωσε δύο νίκες.

Την ίδια ώρα και στον ίδιο όμιλο η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 ηττήθηκε στην έδρα της 8-3 από την πρωτοπόρο Μιραμάς. Ο Νταλιάνης αποκόμισε μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ουσιαστικό σε τρία ματς. Στη βαθμολογία η Αζέν είναι στην κορυφή μαζί με τη Μιλούζ ύστερα από 4 αγώνες, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 βρίσκεται στην 5η θέση με 7 βαθμούς.

Το Σάββατο έγινε η 4η αγωνιστική και στο γκρουπ Α της 2η φάσης της 4ης κατηγορίας (National 2). Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 3 δεν πάει καλά και ο Κωνσταντινόπουλος χρησιμοποιήθηκε εκεί για να τη δυναμώσει. Στην εκτός έδρας νίκη επί της Ανεκίν με 8-4 ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε τρία θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα παιχνίδια. Στην κατάταξη η Μπαγιάρ είναι στην 7η και προτελευταία θέση με 6 βαθμούς.

Τέλος, η Χριστοφοράκη, η οποία δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις στο γόνατο, επρόκειτο αρχικά να παίξει στη Νational 1, όμως η αντίπαλος της Σεν Πιερέζ στην 4η αγωνιστική της 2ης φάσης δεν «κατέβηκε» στον αγώνα και οι υπεύθυνοι του σωματείου αποφάσισαν να τη χρησιμοποιήσουν στην 4η κατηγορία (National 3) με την 3η ομάδα. Η Σεν Πιερέζ 3 κατέβαλε εντός έδρας την Κουτάνς με 8-4 και η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας στο απλό γυναικών δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Στη βαθμολογία ύστερα από 4 αγωνιστικές η Σεν Πιερέζ προπορεύεται στο γκρουπ F με 10 βαθμούς κι έχει συγκάτοικο τη Σεκλίν.

Εκτός από τον Παπαγεωργίου έμεινε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα και η Γεωργία Ζαβιτσάνου της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ επειδή ήταν άρρωστη. Και οι δύο πρωταθλητές έχουν κανονίσει να πάνε στη Γαλλία την επόμενη αγωνιστική.  

 

Φωτογραφίες Βασίλης Καραουλάνης

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ