Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες για τα μπαράζ της Β΄Εθνικής Βόρειας Ελλάδας

Aias 2014-2015

Aias 2014-2015Με τη διεξαγωγή των προμπαράζ της Θεσσαλονίκης στους άνδρες έγιναν γνωστές την Κυριακή όλες οι ομάδες, που απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας στη Β΄Εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η διαδικασία, που θα κρίνει ποιοι σύλλογοι από τη Βόρεια Ελλάδα θα πάνε στα τελικά μπαράζ της κατηγορίας στην Αθήνα, για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2, θα διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου. Εκεί θα βρεθούν 6 ομάδες ανδρών και 3 γυναικών. Στους άνδρες θα είναι 2 από τη Θεσσαλονίκη, 1 από τη Δυτική Μακεδονία, 1 από την Ανατολική Μακεδονία, 1 από τη Θράκη και 1 από τη Θεσσαλία. Στις γυναίκες θα έχουν από μία ομάδα η Θεσσαλονίκη, η Θράκη και η Δυτική Μακεδονία. Στο επόμενο χρονικό διάστημα το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θ’ αναφερθεί σε τελικά αποτελέσματα και στα υπόλοιπα τοπικά πρωταθλήματα.

Τα προμπαράζ των ανδρών στη Β΄ Εθνική Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Επιτροπής της ομοσπονδίας στη Δ.Ε.Θ. Περιλάμβαναν δύο αγώνες μεταξύ των ισάριθμων πρώτων ομάδων από τους ομίλους της Θεσσαλονίκης και επικράτησαν τα φαβορί. Ο Αίας Ευόσμου, που επιβλήθηκε 4-0 της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Ηρακλής Γ.Σ., που κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Α.Ο. Νέμεσις κάλυψαν τις δύο προνομιούχες θέσεις για τα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.

Πριν από το στάδιο αυτό οι ομάδες, που ανήκαν στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης, οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Στον 1ο όμιλο ο Ηρακλής Γ.Σ. ήταν κυρίαρχος με το απόλυτο των νικών και 32 βαθμούς. Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης πήρε τη 2η θέση με 28 βαθμούς και ο Απόλλων Καλαμαριάς την 3η με 27.

Στον 2ο όμιλο, που είχε τελειώσει γρηγορότερα, κατέκτησε την πρωτιά ο Αίας Ευόσμου. Συγκέντρωσε 27 βαθμούς και τον ακολούθησαν ο Α.Ο. Νέμεσις 26 και ο Α.Ο. Πολύγυρου με 25.

Το «εισιτήριο» για τα μπαράζ των ανδρών έχουν πάρει επίσης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τη Θράκη, που στα προμπαράζ της περιοχής νίκησε τους Πετεινούς Κομοτηνής με 4-0, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας που για την ίδια διαδικασία στην Ανατολική Μακεδονία ξεπέρασε τον Α.Σ.Ε.Α. Δράμας με 4-1, ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας, ο οποίος σημείωσε νίκη με ανάλογη σημασία απέναντι στον Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς «ο Κένταυρος» για τη Δυτική Μακεδονία και ο Γ.Σ. Βόλου από τη Θεσσαλία όπου έγινε ένας όμιλος και δεν χρειάστηκαν μπαράζ.

Οι πρωταγωνιστές στους ομίλους ήταν οι εξής: Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής χωρίς ήττα ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας με 16 βαθμούς. Δεύτεροι ήταν οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων με 12 βαθμούς και 3ος ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 11.

Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την πρωτιά ο Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς «ο Κένταυρος» με 7 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας με 6 και ο Ο.Ε.Α Φλώρινας με 5 βαθμούς.

Δύο όμιλοι έγιναν και στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας. Στον 1ο κυριάρχησε ο Α.Σ.Ε.Α Καβάλας με 16 βαθμούς και το απόλυτο των επιτυχιών κι άφησε στη 2η θέση τον Γ.Σ. Σέρρες ’93 με 14 και στην 3η την Ακαδημία Ε.Α. Καβάλας με 12. Στον 2ο αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας με 11 βαθμούς, 2οι ήρθαν οι Βετεράνοι Δράμας με 10 και 3οι οι Μονομάχοι Δράμας με 8 βαθμούς.

Δύο ακόμα όμιλοιστη Β΄Εθνική Θράκης. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής χωρίς ήττα και 16 βαθμούς ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Δεύτερος τερμάτισε Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης με 14 και 3ος ο Γ.Σ. Ατρόμητος Άβαντος με 12 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο κυριάρχησε ο Α.Σ. Πετεινοί Κομοτηνής με 12 βαθμούς και πίσω του ήταν ο Α.Σ. Δημοκρίτειο με 10 και η Α.Σ. Ξάνθης Ζευς με 8 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας και στο μοναδικό πουλ πρώτευσε χωρίς ήττα ο Γ.Σ. Βόλου με 12 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Ε.Φ.Ε.Α. Βόλου με 10 και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας με 8 βαθμούς.

Στις γυναίκες έγινε προ μπαράζ μόνο στη Θράκη όπου είχαν σχηματιστεί δύο όμιλοι. Στον 1ο κατέκτησε αήττητος την πρωτιά ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Ατρόμητος Άβαντος με 10 και 3ος ο Α.Σ. Σπάρτακος με 8 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο κατέλαβε την 1η θέση (επίσης αήττητος) ο Φάρος Αλεξανδρούπολης με 8 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισαν ο Α.Σ. Δημοκρίτειο με 6 και ο Α.Σ. Ξάνθης Ζευς με 4 βαθμούς. Οι νικήτριες ομάδες των δύο ομίλων κοντραρίστηκαν τον προηγούμενο μήνα για τον τοπικό πρωταθλητή και τη θέση στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας και ο Εθνικός νίκησε τον Φάρο με 4-2. 

Στον μοναδικό όμιλο, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανακηρύχτηκε νικήτρια η Ένωση Αρμενίων Αθλητών ύστερα από τριπλή ισοβαθμία. Η Ένωση, ο Αίας και ο Φ.Ο. Καρδίτσας είχαν από 6 βαθμούς με 2 νίκες και 2 ήττες και μέτρησαν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί η Ένωση είχε 11 επί μέρους ματς υπέρ και 10 κατά, υπερίσχυσε της Καρδίτσας (12-11) και του Αίαντα (10-12) και προκρίθηκε στα μπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας τέλος, ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας πήρε την πρωτιά και την πρόκριση για το επόμενο στάδιο με 8 βαθμούς. Στη 2η θέση του ομίλου βρέθηκε ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 6 και στην 3η οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων με 4 βαθμούς.

 

* Στη φωτό τρεις από τους αθλητές του Αίαντα Ευόσμου. Ανέστης Γιοβάς, Γρηγόρης Οικονόμου και Δημήτρης Καλαϊτζής. Σημειωτέον ότι η ομάδα ενισχύεται και με Βούλγαρο αθλητή, τον Ντανιέλ Ιβάνοφ. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ