Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη 16άδα του διπλού κορασίδων Φίσερ/Τέρπου στο ιταλικό τουρνουά

Panattiko korasides

Panattiko korasidesΚαλά αποτελέσματα επιφύλαξε για τους Έλληνες αθλητές και η σημερινή ημέρα στο ιταλικό όπεν του Λινιάνο. Οι κορασίδες Έλλη Φίσερ και Ελισάβετ Τέρπου (φωτό) προχώρησαν στις θέσεις 9-16 του διπλού και την Κυριακή, στην τελευταία ημέρα των αγώνων, θα προσπαθήσουν για βήμα παραπάνω. Επίσης, η Τέρπου στο απλό κορασίδων και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο απλό παίδων πέτυχαν αξιοσημείωτες νίκες εναντίον των επικεφαλής των προκριματικών ομίλων τους και είναι πολύ κοντά στην προνομιούχο πρωτιά! Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό δίνει και η 2η θέση στα γκρουπ και αυτή διεκδικούν η Φίσερ και ο Γιάννης Δαμιανής. Αύριο θα μετάσχει στο απλό παίδων και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος είναι νούμερο 3 του αγωνίσματος, έχει περάσει απευθείας στα νοκ άουτ ματς και φυσικά έχει υψηλές βλέψεις.  

Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν 20 προκριματικά γκρουπ. Ο Γιάννης Δαμιανής βρέθηκε στο 10ο γκρουπ και στον πρώτο του αγώνα έδωσε γερή κόντρα με τον Τσέχο επικεφαλής Τόμας Κόλντας. Ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως η κατάσταση ανατράπηκε και ήρθε η ήττα με 3-2 (11-9, 11-9, 7-11, 9-11, 3-11). Ο Δαμιανής αντιμετωπίζει αύριο τον Στιβ Μπιέβερ από το Λουξεμβούργο,

Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης αγωνίζεται στο 17ο γκρουπ. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων το 2014 ήταν απόλυτα έτοιμος στη δύσκολη πρεμιέρα και νίκησε τον επικεφαλής Άγκνιους Κασεράουσκας από τη Λιθουανία με 3-1 σετ (11-8, 3-11, 11-7, 16-14). Αύριο το πρωί συναντά τον Νταβίντ Κομελιό από το Βέλγιο. ο οποίος έχει χάσει από τον Κασεράουσκας, αλλά διατηρεί ελπίδες πρόκρισης. 

Στο απλό κορασίδων έγιναν 19 προκριματικά γκρουπ. Η Ελισάβετ Τέρπου κληρώθηκε στο 10ο γκρουπ, σήμερα έδωσε ένα ματς και ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε της Ιταλίδας Σοφίας Μεσκέρι με 3-1 σετ (12-10, 6-11, 13-11, 11-9). Η Μεσκέρι ήταν το φαβορί του γκρουπ, αλλά η Τέρπου ήταν ψύχραιμη σε όλα τα κρίσιμα σημεία και είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε όλα τα σετ με διαφορά δύο πόντων! Αύριο η αθλήτρια του Άρη 2006 θα βρει αντίπαλο την Κιάρα Μόρι από το Σαν Μαρίνο και φυσικά έχει με το μέρος της τώρα τις πιθανότητες για την πρωτιά.

Η Φίσερ τέθηκε επικεφαλής στο 17ο γκρουπ, όμως δεν είχε καλή κλήρωση κι αυτό φάνηκε από την αρχή. Αντιμετώπισε τη Γιαπωνέζα Τσίκα Αόκι και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (9-11, 6-11, 2-11). Στο δεύτερο ματς κατέβαλλε την Ιταλίδα Μαρκέλα Ντελάσα με το ίδιο σκορ (11-6, 11-8, 11-9) και περιμένει να δει αύριο την τελική κατάταξη του γκρουπ ύστερα από την αναμέτρηση της Αόκι με την Ντελάσα.  

Στο διπλό παίδων ο Σγουρόπουλος αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Σλοβένο Λόβρο Γιέμετς. Αφού πέρασαν χωρίς αγώνα στον γύρο των «32» αποκλείστηκαν από τους Γάλλους Γκιγιόμ Αλκάιντ/Ματέο Ορσίνι με 3-0 σετ (6-11, 10-12, 7-11). Στους «32» έχασαν και οι Χατζηλυγερούδης/Δαμιανής, που επίσης είχαν byeστον 1ο γύρο. Κάμφθηκαν με 3-0 από τους Αυστριακούς Γιόνας Προμπέργκερ/Ματσιέ Κολοζιέτσικ (4-11, 5-11, 6-11).

Το διπλό κορασίδων άρχισε από τον γύρο των «32». Η Φίσερ και η Τέρπου είχαν ντέρμπι με τις Μοργκάν Κιντόν/Καμίλα Κεζόγι από το Βέλγιο και την Αργεντινή αντίστοιχα και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με ανατροπή από 0-2 (7-11, 3-11, 13-11, 11-6, 11-9). Στη 16άδα παίζουν αύριο απέναντι στις Κροάτισσες Έμα Μαρν και Αντρέα Πάβλοβιτς.  

* Λήγει αύριο Κυριακή η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο τουρνουά μικρών ηλικιών της Αθηνάς Μαγκουφάνας, που θα γίνει στο δημοτικό γυμναστήριο Πεύκης το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου. Οι δηλώσεις άρχισαν στις 2 του μήνα, κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά νούμερα σ’ ένα ακόμα όπεν και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr). Να σημειωθεί τέλος, ότι στην ίδια διεύθυνση έχει δημοσιευτεί η έως τώρα ειδική βαθμολογία των ανοιχτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ