Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ» στις 6 Απριλίου!

Ping pong_ΤΤ_Day

Ping pong_ΤΤ_DayΙστορία θα γραφτεί στην επιτραπέζια αντισφαίριση στις 6 Απριλίου 2015. Σε αυτή την ημερομηνία η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) έχει ορίσει το 1ο event με την επωνυμία «Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ»!!! Είναι εορταστική εκδήλωση, η οποία γίνεται με σκοπό να στείλει μηνύματα παντού για τη χαρά, που νιώθει κάποιος παίζοντας πινγκ πονγκ για τη διασκέδασή του και τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά οι λαοί μέσα κι από αυτή την αθλητική δραστηριότητα! Όταν οι φίλοι του αθλήματος δεν εστιάζουν στον συναγωνισμό των αγώνων, τότε το πινγκ πονγκ γίνεται ιδιαίτερα ευχάριστο για τη συμμετοχή και τη διασκέδαση σε κάθε ηλικία, άλλωστε είναι δημοφιλές σε όλες τις γωνιές του κόσμου! Η Ελλάδα θ’ αποτελέσει μέρος αυτής της προσπάθειας και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θ’ ανακοινώσει σύντομα τη δράση, που θα οργανώσει.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επερχόμενη πρώτη παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ. Οι εκδηλώσεις μπορεί αλλού να είναι μικρές, αλλού μεγάλες, το πιο σημαντικό πράγμα όμως, είναι να γιορτάσουν οι άνθρωποι και να μοιραστούν το πάθος για πινγκ-πονγκ, να έχουμε τη διασκέδαση και την προσέγγιση των λαών», τόνισε στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας για την έναρξη του εγχειρήματος ο διευθυντής ανάπτυξης της I.T.T.F. Λεάντρο Όλβετς, ενώ χαρά και προσμονή έδειξε και ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ: «Η ιδέα πίσω από αυτή την ημέρα είναι να συγκεντρώσει τους λάτρεις του πινγκ πονγκ, να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, που συνήθως δεν πιάνουν τη ρακέτα, να προωθήσουμε την αγάπη για το άθλημά μας. Μακροπρόθεσμα θα είναι ιδανικό να προσελκύσουμε νέους παίκτες μέσα από αυτή την πρακτική. Ανυπομονώ να δω σε ολόκληρο τον κόσμο να παίζουν πινγκ-πονγκ στις 6 Απριλίου».

Η επιθυμία όλων φυσικά, είναι να καθιερωθεί η «παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ» και κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου να φαίνεται σε όλο τον κόσμο ότι αυτό το άθλημα είναι για όλους και για τον καθένα, παντού. Αυτή τη στιγμή 22 διαφορετικές χώρες απ’ όλες τις ηπείρους έχουν ήδη γνωστοποιήσει με έγγραφά τους κάποια μορφή δραστηριότητας πινγκ-πονγκ. Στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας μάλιστα, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και απόπειρα για ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες με τον μεγαλύτερο αριθμό των παικτών, που θα πάρουν μέρος σ’ ένα ράλι. Ο λόγος εξάλλου, που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι ότι στις 6 Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα του Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Η παγκόσμια ομοσπονδία και οι ηπειρωτικές ενώσεις του αθλήματος προτρέπουν όλους τους φίλους του αθλήματος «να σταματήσουν αυτό που κάνουν στις 6 Απριλίου και να παίξουν πινγκ-πονγκ οπουδήποτε, οποτεδήποτε»! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τα σάιτ TT4ALL.com.

 

* Φωτό από το site της E.T.T.U.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ