Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με επτά αθλητές και αθλήτριες στο όπεν μικρών ηλικιών του Λινιάνο

TT138

TT138Έντονη παρουσία στο καθιερωμένο τουρνουά μικρών ηλικιών του Λιανιάνο θα έχει και φέτος η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. O δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία, στις όχθες της Αδριατικής, φιλοξενεί το παραδοσιακά δυνατό όπεν από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου. Εκεί θα βρεθούν για τα ελληνικά χρώματα πέντε αθλητές και δύο αθλήτριες: Οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος (από τον Άρη Βούλας και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα), οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής (των σωματείων Άρη Βούλας, Φοίνικα Πειραιά και Α.Κ. Ζωγράφου) και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ελισάβετ Τέρπου του Άρη 2006. Το τουρνουά είναι ενταγμένο στο Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.), ανήκει στην κατηγορία Premium και θα συγκεντρώσει 284 αγόρια και κορίτσια από 36 χώρες! Για την Ελλάδα αυτή η συμμετοχή έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ανάλογο πρωτάθλημα του Χοντονίν στην Τσεχία, όπου ήταν παρόντα τα πέντε από τα παιδιά που θ’ αγωνιστούν και στο Λινιάνο.

Την ευκαιρία λοιπόν, για δεύτερο γερό τεστ στο εξωτερικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουν οι Στρ. Δαμιανής, Σγουρόπουλος, Σταματούρος, Τέρπου και Φίσερ και πέρα από τις αξιόλογες εμφανίσεις θα επιδιώξουν και καλά πλασαρίσματα. Ο 15άχρονος Σγουρόπουλος μάλιστα, θα δοκιμαστεί ξανά με τους εφήβους, αλλά φυσικά θα παίξει και στη δική του κατηγορία, αυτή των παίδων. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων το 2014, Χατζηλυγερούδης, θα ζήσει μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες, ενώ πρώτη φορά θα βγει στο εξωτερικό ο μικρός αδερφός του Δαμιανή, ο Γιάννης, ο οποίος πέρσι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων.

Το όπεν περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 157 αθλητές και 127 αθλήτριες κι ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης των αγώνων είναι ότι οι συμμετοχές δεν προέρχονται μόνο από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από την Αργεντινή, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ιαπωνία κ.α.  

Η πρώτη αποστολή για το Λινιάνο φεύγει αύριο και θα είναι με τους εφήβους, που ανοίγουν την Τετάρτη το αγωνιστικό πρόγραμμα. Τη συγκροτούν οι αθλητές Σγουρόπουλος, Στρ. Δαμιανής, Σταματούρος και ο προπονητής Χρήστος Λάμης. Την Πέμπτη θα πάνε στη γειτονική χώρα οι παίδες Δαμιανής, Χατζηλυγερούδης και οι κορασίδες Τέρπου, Φίσερ με επικεφαλής τον προπονητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Οι πιο μικρές ηλικίες θα παίζουν από την Παρασκευή.

* Σχολή διαιτησίας, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, προκήρυξε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στο Πολυκοινωνικό δήμου Αλεξανδρούπολης (Καρτάλη 2) και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ – Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237108) το αργότερο μέχρι την Tετάρτη 11 του μήνα. Το παράβολο συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα ανακηρυχθούν επίσημοι διαιτητές και θα ενταχθούν στην κατηγορία των δόκιμων, όπως ο εσωτερικός κανονισμός ορίζει. Όλες οι πληροφορίες για τη σχολή διαιτησίας της Αλεξανδρούπολης υπάρχουν στην προκήρυξη, που έχει αναρτηθεί στις ανακοινώσεις του σάιτ της ομοσπονδίας (httf.gr).

 

* Στον φωτογραφικό φακό του Πέτρου Γιαννακούρη ποζάρουν πριν από προπόνηση στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ. ο Στράτος Δαμιανής, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ