Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γερά παιχνίδια για Έλληνες «ξενιτεμένους» στη Γερμανία και τη Γαλλία

Kreanga Hennebont_service

Kreanga Hennebont_serviceΔράση στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας είχαν την Τρίτη και την Τετάρτη τέσσερις Έλληνες αθλητές και Fragoulis reverβρήκαν πολύ καλή ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Ο Παναγιώτης Γκιώνης στην Μπουντεσλίγκα, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (φωτό αριστερά) στην 1η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, ο Γιώργος Φραγκούλης (φωτό δεξιά) και η Κατερίνα Τόλιου στη 2η κατηγορία της Γαλλίας επέστρεψαν στις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ύστερα από αρκετές ημέρες και δώσανε από δύο πολύ γερά παιχνίδια. Οι δύο πρώτοι είχαν μόνο νίκες και οδήγησαν στην τελική επικράτηση την Μπορούσια και την Ενεμπόν αντίστοιχα. Τα νεότερα παιδιά γνώρισαν ήττες, αλλά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα είναι κάθε φορά ωφέλιμο να μετράνε δυνάμεις σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Η Μπορούσια δίνει τους τελευταίους αγώνες της στην κανονική διάρκεια της γερμανικής λίγκας και χτες εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση. Για τη 16η αγωνιστική κατέβαλλε εκτός έδρας 3-1 τη Μιλχάουζεν, έφτασε τους 30 βαθμούς και οριστικοποίησε και τυπικά ότι θα πάει ως 1η στα πλέι οφ. Αύριο Παρασκευή υποδέχεται για τη 17η αγωνιστική τη 2η της κατάταξης Φούλντα και μετά θ’ απομένει ένα ματς προς τα τέλη Μαρτίου για να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια. Κόντρα στη Μιλχάουζεν ο Γκιώνης τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 1, καθώς ήταν απών ο τραυματίας Τίμο Μπολ. Στον πρώτο του αγώνα νίκησε τον Σλοβάκο Μίκαλ Μπάρντον με 3-0 σετ και στον δεύτερο τον Γερμανό Λαρς Χίλσερ με 3-2 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ των ομάδων.

Στα κορυφαία γαλλικά πρωταθλήματα η προχτεσινή ημέρα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για τα ελληνικά χρώματα. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα εμφανίστηκε σε καλή φόρμα και συμπλήρωσε τέσσερις σερί ατομικές νίκες. Στη 2η εθνική κατηγορία αγωνίστηκαν ο Γιώργος Φραγκούλης και η Κατερίνα Τόλιου και μπορεί οι ίδιοι και οι ομάδες τους να έχασαν, ωστόσο πήραν άλλη μία πολύτιμη εμπειρία στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα.

Στην Pro A έγινε το βράδυ της Τρίτης η 12η αγωνιστική. Η Ενεμπόν νίκησε 4-2 εντός έδρας την Ανζέ και την «έπιασε» στην 3η θέση της κατάταξης με 29 βαθμούς. Απέχει 3 βαθμούς από την κάτοχο της κορυφής Ποντουάζ Σερζί και 1 από τη 2η Σαρτρ και ο βασικός της στόχος είναι η πρώτη 4άδα και η εξασφάλιση εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κρεάνγκα έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην τέως ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη και κατέβαλλε δύο Σουηδούς διεθνείς. Αρχικά τον Γιον Πέρσον με 3-2 σετ και στο τελευταίο στη σειρά ματς τον Γενς Λούντκβιστ με 3-1 γράφοντας το τελικό σκορ.

Στην Pro B των ανδρών (όπου οι ομάδες είναι 9 και πάντα κάποια έχει ρεπό), διεξήχθη επίσης η 12η αγωνιστική. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 αντιμετώπισε εκτός έδρας την ισχυρή Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου και γνώρισε την ήττα με 4-2. Το τεχνικό τιμ έδωσε άλλη μία ευκαιρία συμμετοχής στον Φραγκούλη, όμως δεν καταγράφηκε ελληνική «μονομαχία» διότι η Ρουέν αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας. Ο Φραγκούλης έδωσε δύο πολύ δύσκολα ματς με διεθνείς παίκτες κι έχασε 3-2 σετ από τον Γάλλο Καν Ακουζού και 3-0 από τον Ισπανό Χέσους Καντέρο. Η Ρουέν βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς (3 πίσω από την πρωτοπόρο Μπουλόν), η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 στην 5η με 21 κι έχουν δώσει από 11 παιχνίδια. Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Φραγκούλης είχε παίξει και απέναντι στην Μπουλόν και είχε χάσει από τον αριστερόχειρα Γάλλο διεθνή Εμανουέλ Λεμπεσόν.

Στην Pro B των γυναικών (επίσης των 9 ομάδων) η Παρί ΤΤ κάμφθηκε στην έδρα της από την 1η ομάδα της βαθμολογίας, την Ποϊτιέ με 4-2. Η Τόλιου αντιμετώπισε πολύ αξιόλογες αθλήτριες από την Κίνα και αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποια νίκη. Στο πρώτο της παιχνίδι έχασε 3-1 σετ από τη Γιουάν Τζια Ναν και στο τελευταίο επί μέρους ματς 3-0 από τη Ζενγκ Γιουάν. Ύστερα από 11 αγώνες η Παρί ΤΤ βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, ισοβαθμεί με τη Ζουέ Λε Τουρ, αλλά είναι έξι πόντους μακριά από την πρωτοπόρο. Η Τόλιου είχε πάρει μέρος και στην 11η αγωνιστική, στο νικηφόρο ματς με τη Σεν Ντενί (4-1). Είχε χάσει από τη Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ και είχε νικήσει την Κινέζα Σιάο Κιουέν.

* Λόγω μικρής συμμετοχής η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε την ακύρωση του πρωταθλήματος βετεράνων-ανεξαρτήτων, που ήταν προγραμματισμένο να διεξάγει στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ