Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Περισσότερα δυνατά ονόματα στον δρόμο για το Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών

IMG 6283

IMG 6283Τελική ευθεία για τη σημαντικότερη διοργάνωση εντός συνόρων στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα IMG 6278διεξαχθεί η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών με 38 αθλητές και 26 αθλήτριες να παλεύουν για τη διάκριση, να χαρίζουν, όπως κάθε χρόνο, πλούσιο θέαμα και να προσφέρουν συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος. Τα μεγάλα ονόματα είναι φυσικά αυτά που κυρίως κρατάνε ψηλά το πρεστίζ του παλαιότερου και σπουδαιότερου θεσμού στο ελληνικό πινγκ πονγκ και το πολύ ενθαρρυντικό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι θα συγκεντρώσει τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια! Σημειώστε δε, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες, που έχουν κατακτήσει πανελλήνιο τίτλο σε ατομικό αγώνισμα στη μεγάλη κατηγορία τουλάχιστον μία φορά!

Οι συμμετοχές στο δεύτερο και τελευταίο στάδιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος είναι και πάλι λίγες, εξαιτίας της αλλαγής στον αριθμό προκριθέντων, που για οικονομικούς λόγους είχε κάνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όμως οι πολλές δυνατές παρουσίες διατηρούν ψηλά το ενδιαφέρον. Πλην των Καλλίνικου Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, που αποτελούν μόνιμες απουσίες, όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα από τα ελληνικά κλαμπ θα δώσουν το «παρών».

Ο σταθερός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κατά την τελευταία 5ετία Κώστας Παπαγεωργίου, ο ρέκορντμαν του αγωνίσματος (με 14 τίτλους) Γιάννης Βλοτινός, οι σημερινοί πρωταθλητές του διπλού ανδρών Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο κάτοχος πανελληνίων τίτλων σε όλα τα αγωνίσματα της μεγάλης κατηγορίας Κώστας Λαγογιάννης, ο δύο φορές πρωταθλητής του διπλού ανδρών Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο πρωταθλητής του ίδιου αγωνίσματος το 2008 Λευτέρης Μάκρας. Στους αθλητές, που θα κυνηγήσουν θέση στα μετάλλια και ο 21χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και σε αυτούς που μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Πρέπει επίσης, να επισημανθεί και η επανεμφάνιση του πρώην διεθνούς Κλαούντιο Κύρου, ο οποίος είχε κατακτήσει την πρωτιά στο διπλό μικτό το 1999 και σίγουρα με την ποιότητά του θα συμβάλει στο καλό θέαμα.

Θα λείψει ο αειθαλής Ντανιέλ Τσιόκας, ο οποίος όμως, δεν παίζει φέτος σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην Ελλάδα, ενώ θα είναι ξανά απών ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών το 2010 Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος απέχει από τότε που αγωνίζεται στη Γαλλία.

Στις γυναίκες θ’ απουσιάσει και φέτος η Αγγελίνα Παπαδάκη, η οποία ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση και δεν πρόλαβε ν’ αγωνιστεί. Από κει και πέρα θα είναι παρούσες όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες της εθνικής γυναικών, όπως και δύο …παλιές καραβάνες με σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τις εν ενεργεία διεθνείς ο κόσμος θ’ απολαύσει τη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη, την πρωταθλήτρια του 2012 Φιλαρέτη Εξάρχου και τις Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, οι οποίες έχουν προς το παρόν συμμετοχή σε τελικούς. Έπειτα «μιλούν» οι συμπαίκτριες στον Α.Σ. Πέρα Χριστίνα Φίλη και Λάουρα Νικουλάε, οι οποίες, μόνο στο απλό γυναικών, έχουν κατακτήσει μαζί 11 τίτλους!  

Χωρίς αμφιβολία χρειάζεται ειδική αναφορά και στην επανεμφάνιση της Μαρίας Μοίρου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 1994 μπορεί να μη διεκδικεί τις υψηλότερες θέσεις στα 38 της χρόνια, όμως στην Α1 αποδεικνύει ότι παραμένει ανταγωνιστική και σίγουρα θα συμβάλλει στον συναγωνισμό. Τέλος, στις αθλήτριες, που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκπλήξεις και να προχωρήσουν αρκετά είναι οι Όλγα Γεωργοπούλου, Αλίκη Κιούφη, Ελένη Γεωργιάδου και Ρόζα Χοβσεπιάν.

Η παρουσία τόσων δυνατών ονομάτων είναι πολύ σημαντική και για το λόγο ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πάντα λίγες ή αρκετές απουσίες εκτός από τους Κρεάνγκα και Γκιώνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2014 δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή ο Παπαδημητρίου και η Παπαδάκη, ενώ είχε επιλέξει να μείνει έξω από το απλό η Νικουλάε. Το 2013 και το 2012 ήταν πάλι απών ο Παπαδημητρίου κι επίσης το 2012 έλειψε και η Φίλη. Το 2011 ο Ρηνιώτης είχε μείνει εκτός διοργάνωσης και ο Βλοτινός είχε αγωνιστεί μόνο στο διπλό.

* Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) έχουν αναρτηθεί τα ζευγάρια, τα οποία σχηματίστηκαν για τα διπλά ανδρών και γυναικών και υπάρχουν γενικά όλα τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που έχουν προκριθεί στα τελικά. Για διαφορετικούς λόγους ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Μιχάλης Τσαχάκης του Άρη Βούλας, ο Δημήτρης Καλαϊτζής του Αίαντα Ευόσμου και η Δάφνη Δεληγιάννη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

 

Δύο στιγμιότυπα από τους τελικούς του διπλού σε άνδρες και γυναίκες στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Λαγογιάννης, Μάκρας, Γ. Κωνσταντινόπουλος, Ρηνιώτης, Νικουλάε, Φίλη, Ζαβιτσάνου και Γεωργοπούλου θα είναι και φέτος μέσα στους πρωταγωνιστές (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ