Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση του αθλήματος στο αναπτυξιακό τουρνουά της Σίνδου

Sindos 2015_efivoi

Sindos 2015_efivoiΔιοργανωτές και παιδιά «ζωγράφισαν» την πλέον τιμητική εικόνα για την επιτραπέζια αντισφαίριση αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σίνδο! Μία αποθεωτική εικόνα στο παλαιότερο και πολυπληθέστερο τουρνουά μικρών ηλικιών της ομοσπονδίας! Η κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος» για 9η χρονιά στη σειρά και είχε τη χαρά και την τιμή να συγκεντρώσει αριθμό συμμετοχών ανάλογο του περσινού. Πήραν μέρος 249 αγόρια και κορίτσια από 18 περιοχές όλης της χώρας, όταν τέτοια εποχή το 2014 οι 253 αγωνιστικές παρουσίες αποτέλεσαν πανελλήνιο ρεκόρ. Το όπεν ήταν το 12ο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών, έγινε στη μνήμη του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα. Ένεκα και του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας το κλίμα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου ήταν εορταστικό με αθλητές, γονείς, προπονητές και άλλους φίλους του αθλήματος ν’  απολαμβάνουν την…πινγκπονιστική πανδαισία, που συνολικά κράτησε περίπου 22 ώρες! Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Νίκος Αντωνιάδης στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες, η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες και ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους μικρούς παμπαίδες.

Sindos 2015_aponomi_paidesΜόλις τέσσερις ήταν οι απουσίες συγκριτικά με τις 253 δηλώσεις συμμετοχής. Πέρα από σωματεία της Θεσσαλονίκης και των πιο κοντινών περιοχών, στους αγώνες μετείχαν αθλητές και αθλήτριες από την Αθήνα, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη, τις Σέρρες, τη Βέροια, την Πάτρα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Έδεσσα, τη Δράμα, την Κομοτηνή και τη Σαλαμίνα. Στα 16 τραπέζια της σάλας και μπροστά σε γεμάτη συνεχώς εξέδρα έγιναν συνολικά περισσότεροι από 900 αγώνες και όλοι οι αθλητές «χόρτασαν» δράση. Κοντά στην προσπάθεια των παιδιών, αλλά και των διοργανωτών, στάθηκαν και τα κανάλια NOVAsports κι αυτό είναι επίσης ενδεικτικό της τεράστιας απήχησης του ανοιχτού πρωταθλήματος Σίνδου. Η συνδρομητική τηλεόραση βρέθηκε στους αγώνες το Σάββατο κι έκανε ρεπορτάζ, το οποίο θα προβληθεί από τα κανάλια της μέσα στην εβδομάδα. Επιπλέον, τη διοργάνωση κάλυψε και επαγγελματίας φωτογράφος.

Στους νέους (απ’ όπου και η φωτό της απονομής)  ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Στράτος Δαμιανής αναμετρήθηκαν στον τελικό για 6η φορά φέτος! Ύστερα από συναρπαστικό ματς επικράτησε ο Αντωνιάδης με 3-2 σετ (11-8, 11-8, 6-11, 6-11, 11-4) κι έφτασε τις τρεις πρωτιές στα ανοιχτά πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν.

Sindos 2015_aponomi_neanidesΣτις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά αντιμετώπισε στο φινάλε τη Μαίρη Κουλιούρη, που έκανε πολύ καλή πορεία κι έφτασε πρώτη φορά στον τελικό. Η αθλήτρια από τη Σαλαμίνα ήταν φαβορί, το επιβεβαίωσε με σκορ 3-0 και ανέβηκε για 4η φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία στην κορυφή του βάθρου (11-8 11-9, 11-5).

Στους παίδες ο Γιάννης Σγουρόπουλος δεν είχε ουσιαστικό ανταγωνιστή ούτε αυτή τη φορά. Στον τελικό έφτασε ο Γιάννης Δαμιανής, που μπήκε φέτος στην κατηγορία των παίδων. Ο Σγουρόπουλος επιβλήθηκε με 3-0 και συμπλήρωσε 8 χρυσά σε ισάριθμες συμμετοχές (11-6, 11-3, 11-6)

Στον τελικό των κορασίδων η Έλλη Φίσερ αναμετρήθηκε με την Ιωάννα Γερασιμάτου. Ήταν καλύτερη, επικράτησε 3-0 (11-6, 11-9, 11-2) και με πέντε πρωτιές έχει τώρα τον υψηλότερο απολογισμό στην κατηγορία.

Ίδιο το σκορ και στον τελικό των παμπαίδων, όπου ο Παναγιώτης Αδριανός ξεπέρασε για 4η φορά φέτος το εμπόδιο του Ιάκωβου Αϊβατίδη (11-4, 11-9, 11-8). Ο αθλητής από την Πάτρα έχει πλέον 6 χρυσά στο ενεργητικό του.

Στον τελικό των παγκορασίδων η Δέσποινα Μυτακίδου συνάντησε τη Μαίρη Κουκουτού, η οποία στα ημιτελικά κατάφερε να κάμψει το νούμερο 1 του πίνακα αξιολόγησης, τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Η Μυτακίδου επικράτησε με 3-1 σετ και αναδείχτηκε νικήτρια για 8η φορά στα φετινά τουρνουά (5-11, 11-6, 11-3, 11-6).

Sindos 2015_aponomi_pampaides_2Στους μικρούς παμπαίδες έπαιξαν στο καθοριστικό ματς για το χρυσό ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Ιωσήφ Ελσαμί. Ο γιος του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Μαδέση πήρε τη νίκη με 3-0 και πανηγύρισε την παρθενική του πρωτιά σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας (11-5, 11-9, 11-3).

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, η γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Αναστασία Κοκκίνου στις νεανίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Δέλτα Στέργιος Μπέκας στις κορασίδες, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Δέλτα Ανδρέας Αναγνώστου στους παμπαίδες, ο αντιδήμαρχος δήμου Δέλτα Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου στις παγκορασίδες και ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Δέλτα Γρηγόρης Ουζούνης στους μίνι παμπαίδες.

Στο πλαίσιο των αγώνων η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε δύο βραβεύσεις. Απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμο Δέλτα για την αμέριστη συμπαράστασή του στην τέλεση του αναπτυξιακού τουρνουά (η απονομή από την ταμία της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου στον αντιδήμαρχο) και στη γραμματέα της Τ.Ε. και ειδική γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Αναστασία Κοκκίνου για τη μεγάλη της στήριξη στον θεσμό (η απονομή από τον Μανώλη Κολυμπάδη). Σημειώνουμε ότι ο Ιωάννης Κόκκινος, στη μνήμη του οποίου διεξάγεται το όπεν, ήταν αδερφός της.

Παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος του δήμου Δέλτα Ευάγγελος Βαμβάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φίλιππος Γουρουνίδης, Δημήτρης Σκουλαριώτης, Βασίλης Γλαβέρης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμανής και ο α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

2. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Κυριακή Κουλιούρη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

3. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

4. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

4. Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Μακάμπη Αθηνών)

3. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

Sindos 2015_aponomi_pagorasides1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΠΑΟ Φυλής)

2. Ιωσήφ Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

3. Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ανδρέας Καρυπίδης (Αίας Ευόσμου)

Πέρα φυσικά από τον δήμο Δέλτα συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού τουρνουά και οι 16 χορηγοί, που το στήριξαν. Ήταν οι εξής:

– Γιώργος Ψαροταβέρνα

– Super Market Μπαλίτας

– Dimis Grill

– Stella House

– Αργυράκης Οβελιστήριο Ταβέρνα

– Ισπικούδη –τα πάντα για το σπίτι

– La Ricetta

– Σήλια Hotel

– Πέρινθος ξενοδοχείο

– Τσέτης

– Ohonos Snacks

– Aρμενάκη Cookies

– Ντοκούτση βιβλιοπωλείο

– Καλογιαννίδης Αρτολιχουδιές

– Τσολάτος Οπωρικά  

– Ανακαίνιση και χρώμα Σκουλαριώτης Θ.ΔΗΜ.

Επίσης, το Σάββατο κληρώθηκαν συνολικά 13 δώρα για τους συμμετέχοντες και ήταν προσφορά της Τοπικής Επιτροπής, του Ιωάννη Κατσαντώνη από το κατάστημα Ping Pong Shop και του Γιώργου Πετρόχειλου από το κατάστημα GPsports.

 

* Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Βασίλη Καραουλάνη, ο οποίος μέσα από ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας βοηθά σημαντικά στην προβολή του θεσμού. Το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας τον ευχαριστεί θερμά γι’ άλλη μια φορά. 

Οι φωτογραφίες είναι κατά σειρά από τις απονομές στους νέους, στους παίδες, στις νεάνιδες, στους μίνι παμπαίδες και στις παγκορασίδες. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ