Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 13 Μαρτίου ο πρώτος ημιτελικός της Μπορούσια για το Τσάμπιονς Λιγκ

Borussia deipno

Borussia deipnoΔύο εβδομάδες μετά τη σπουδαία διάκρισή του με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τοπ 16 της Ευρώπης ο Παναγιώτης Γκιώνης ξαναμπαίνει σε ρυθμούς αγώνων. Τον περιμένουν δύο διαδοχικά ματς για την Μπουντεσλίγκα, όμως το μυαλό του ίδιου και των συμπαικτών του στη Μπορούσια Ντίσελντορφ «ταξιδεύει» ήδη στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ημερομηνίες για τους διπλούς αγώνες της 4άδας έχουν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) και η πρώτη αναμέτρηση των πρωταθλητών Γερμανίας με τη Σαρτρ θα γίνει στις 13 Μαρτίου στη Γαλλία.  

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναχωρεί τη Δευτέρα από την Αθήνα κι αφού θα έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες προετοιμασίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά την επιστροφή του από το Μπακού. Σε αυτό το διάστημα βρήκε την ευκαιρία και να πάρει ανάσες για λίγες ημέρες και να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση, που τον ταλαιπώρησαν στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων του στο Αζερμπαϊτζάν. Η πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα, που τον περιμένει στο Ντίσελντορφ, αφορά στη γερμανική λίγκα. Με εξασφαλισμένη την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Μπορούσια παίζει εκτός έδρας την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου με τη Μιλχάουζεν για τη 16η αγωνιστική και την Πέμπτη 26 του μήνα στην έδρα της με τη 2η της βαθμολογίας Φούλντα για τη 17η και προτελευταία αγωνιστική. Στη βαθμολογία  προηγείται με 28 βαθμούς και η Φούλντα ακολουθεί με 22. Η ομάδα του Γκιώνη θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια των δύο γύρων στις 29 Μαρτίου στο Μπερκνέουσταντ, θα πάει στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας ως νικήτρια της κανονικής διάρκειας της λίγκας, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να ρίξει το βάρος στην προοπτική συμμετοχής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μετά την πρόκριση σε βάρος της Ποντουάζ, νικήτριας του τροπαίου το 2014, αναλαμβάνει ξανά πολύ δύσκολο έργο, καθώς η Σαρτρ είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας και φιναλίστ του κυριότερου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου σε επίπεδο συλλόγων στον τελικό του 2013. Ο πρώτος ημιτελικός με τη Σαρτρ ορίστηκε για την Παρασκευή 13 Μαρτίου και οι Γερμανοί θεωρούν ότι μπορούν με νίκη να βάλουν τις βάσεις για την είσοδο στον τελικό. Η ρεβάνς στο ARAGCenterθα γίνει στις 4 Απριλίου. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν η αυστριακή Νιντερόστεριχ και η ρωσική Όρενμπουργκ, που μαζί έχουν κατακτήσει τρεις τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2008 η Νιντερόστεριχ, η οποία θα δώσει εντός έδρας το πρώτο ματς στις 14 Μαρτίου, το 2012 και το 2013 η Όρενμπουργκ, που θα υποδεχτεί τους Αυστριακούς στον επαναληπτικό στις 3 Απριλίου.

Στο μεταξύ, ο Γκιώνης πολύ πιθανό να κάνει στη Γερμανία την πρώτη του φετινή εμφάνιση σε WorldTour. Έχει δηλώσει συμμετοχή στο παραδοσιακά πολύ δυνατό όπεν της Βρέμης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου και ανήκει στην κορυφαία κατηγορία των World Tour, αυτή των Super Series. Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα πάει -και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει κλείσει διπλό- πάντως η Βρέμη αποτελεί πρώτη του επιλογή στα φετινά τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας. Εξάλλου, στην αγωνιστική δράση επανέρχεται αυτές τις ημέρες και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cupη ομάδα του, η Ενεμπόν, κοιτάζει αποκλειστικά το πρωτάθλημα Γαλλίας, όπου είναι 4η κι επιδιώκει να εξασφαλίσει και αυτή τη χρονιά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κρεάνγκα θα μεταβεί μεθαύριο στη Γαλλία και την Τρίτη η Ενεμπόν θα υποδεχτεί την τέως ομάδα του Γκιώνη, την Ανζέ για τη 12η αγωνιστική της λίγκας.

 

* Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Μπορούσια χαλαρώνουν σε δείπνο (φωτό από τον λογαριασμό της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης).

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ