Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολλές αλλαγές στις πρώτες θέσεις στους πίνακες αξιολόγησης του Ιανουαρίου

Grammatopoulou-Xrisopoulou

Grammatopoulou-XrisopoulouΟι πρώτοι ελληνικοί πίνακες αξιολόγησης στην επιτραπέζια αντισφαίριση για τη νέα χρονιά έφεραν φυσιολογικά πολλές αλλαγές στις υψηλότερες θέσεις. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε τα ranking list του Ιανουαρίου και γενικά οι πρώτες 5άδες δέχτηκαν πολλές διαφοροποιήσεις, επειδή μία σειρά από αθλητές και αθλήτριες άλλαξε ηλικιακή κατηγορία με την έλευση του 2015. Στην κορυφή προέκυψαν νέα ονόματα σε τέσσερις κατηγορίες. Στους Νέους άνδρες με τον Γάλλο Μεχντί Μπουλουσά (φωτό 2), στις κορασίδες με την Έλλη Φίσερ, στους παμπαίδες με τον Παναγιώτη Αδριανό και στις παγκορασίδες με τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (φωτό 1). Κατά τα άλλα, αυτές τις ημέρες καταγράφηκε δραστηριότητα για Έλληνες «ξενιτεμένους» στη Γαλλία (Ρηνιώτης, Ζαβιτσάνου) και την Ιταλία (Παπαδάκη) και είχε το δικό της ενδιαφέρον.

Στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης κατ’ αρχάς υπολογίστηκαν από τους αγώνες του Ιανουαρίου τα αποτελέσματα από αγωνιστικές της Α1, της Α2 και των τοπικών κατηγοριών της Β΄Εθνικής σε άνδρες και γυναίκες, από τα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών του Α.Ο. Καρέα και των Φοίνικα Πειραιά και Ολυμπιακού., όπως και από την προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων.

PA113571Από τις πρώτες 5άδες οι αθλητές και οι αθλήτριες, που βγήκαν από πίνακες επειδή άλλαξαν ηλικιακή κατηγορία είναι οι εξής: Ο Στεφάν Ουές (ήταν νούμερο 1 τον περασμενο μήνα) και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος από τους Νέους άνδρες, η Γεωργία Ζαβιτσάνου, η Ελένη Γεωργιάδου και η Αλίκη Κιούφη από τις Νέες γυναίκες, η Κωνσταντίνα Παρίδη από τις νεάνιδες, ο Στράτος Δαμιανής, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Δημήτρης Κορδούτης από τους παίδες, η Ελένη Σοφρά (τέως Νο 1), η Αλεξάνδρα Τουντακώβα, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου από τις κορασίδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ήταν στην κορυφή), ο Γιάννης Δαμιανής, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος, ο Νίκος Κορδαλής από τους παμπαίδες, η Βασιλική Ηλιοπούλου (είχε την πρωτιά), η Αθηνά Λιβιεράτου και η Θεοδώρα Βασιλειάδου από τις παγκορασίδες.

Ο μόνος αθλητής, που έχασε τη θέση του στην 5άδα χωρίς ν’ αλλάξει κατηγορία, είναι ο έφηβος Πάρις Ζώνιος, που υποχώρησε στο νούμερο 6 από το 5 του Δεκεμβρίου. Και βέβαια, πολλοί αθλητές και αθλήτριες με καλά πλασαρίσματα σημείωσαν ουσιαστική άνοδο στις κατηγορίες των νεαρών ηλικιών χάρη ακριβώς στην μετακίνηση συναθλητών και συναθλητριών τους σε παραπάνω κατηγορία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλες αυτές τις αλλαγές στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και στην κατηγορία «Ελλάδα» κλικάροντας στους πίνακες αξιολόγησης.

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Ιανουαρίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών τον Δεκέμβριο) έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Στεφάν Ουές (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. («) Γιάννης Βλοτινός (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. («) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Μεχντί Μπουλουσά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. (5.) Ντετελίνα Πέτροβα (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (2.) Χριστίνα Φίλη (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. (3.) Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (4.) Λάουρα Νικουλάε (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. (2.) Μεχντί Μπουλουσά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. (3.) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)

3. (5.) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. (7.) Γιάννης Παπαδάκης (Α.Ο. Πεύκης)

5. (6.) Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 

1. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. (6.) Ρόζα Χοβσεπιάν (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. (5.) Φιλία Εμίρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. (7.) Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (8.) Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

ΝΕΟΙ:

1. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

2. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)

4. («) Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

5. (8.) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Φιλία Εμίρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. (3.) Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. (4.) Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. (5.) Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά)

5. (6.) Νίκη Μπρισκόλα (Φοίνικας Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. (5.) Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

3. (7.) Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

4. (9.) Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

5. (8.) Γιάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. (2.) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. (5.) Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. (8.) Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. (10.) Αγγελίνα-Χριστίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα)

5. (12.) Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. (4.) Παναγιώτης Αδριανός (Α.Π.Σ. Αναγεννησιακός Πατρών)

2. (8.) Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. (10.) Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη Αθηνών)

4. (11.) Ηλίας Σταματόπουλος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

5. (12.) Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. (2.) Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. (3.) Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. (6.) Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. (10.) Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

5. (9.) Λαμπρινή Γκαβαλιά (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Ο ΡΗΝΙΩΤΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΖΕΝ

Riniotis Metz_backhandΣτη Γαλλία αγωνίστηκαν το περασμένο Σάββατο ο Τάσος Ρηνιώτης (φωτό αριστερά) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) και το γκρουπ Α της δεύτερης φάσης η Αζέν του Ρηνιώτη υποδέχτηκε τη Μπαγιάρ Αρζεντάν, η οποία, ως γνωστόν, έχει στο ρόστερ της τον Γιώργο Φραγκούλη, τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και τον Γιώργο Νταλιάνη. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών η Αζέν επικράτησε 8-3 ύστερα από 4 ώρες, όμως δεν υπήρξε ελληνικός «εμφύλιος» γιατί το κλαμπ του Αρζεντάν δεν είχε στη σύνθεσή της κάποιον από τους τρεις προαναφερόμενους. Ο Ρηνιώτης σημείωσε τρεις νίκες στο απλό (3-1 σετ τον Ισπανό Ντίας, 3-2 τον Νιγηριανό Μεροτόχουν και 3-0 Κινέζο αμυντικό) και άλλη μία στο διπλό. Στη βαθμολογία μετά από τρεις αγωνιστικές η Αζέν προπορεύεται με 9 βαθμούς, ενώ η Μπαγιάρ είναι 4η με 6.

Στην αντίστοιχη κατηγορία και φάση των γυναικών η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη νίκησε άνετα 8-0 τη Ρακέτ Μαρμάντ εκτός έδρας. Η 25άχρονη Πειραιώτισσα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό της στο πόδι και απουσίασε από αυτό το ματς. Στο γκρουπ Α του πρωταθλήματος κι επίσης ύστερα από τρεις αγωνιστικές η Σεν Πιερέζ βρίσκεται στη 2η θέση με 7 βαθμούς μαζί με την Ετιβάλ και τη Ραμπουιλέ. 

Στην 4η κατηγορία των γυναικών (National 2) και το γκρουπ C η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ κατέβαλλε εκτός έδρας τη Βαν με 8-4. Η Ζαβιτσάνου ήταν γι’ άλλη μια φορά πολύ αποτελεσματική, καθώς πέτυχε τρεις νίκες. Στην κατάταξη η Αμικάλ έχει 7 βαθμούς ύστερα από τρία ματς και βρίσκεται στην 3η θέση.  

Πριν από λίγες ημέρες τέλος, η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη είχε ματς για την 11η αγωνιστική της Α1 εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας και έφερε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας με την Έπαν. Η 25άχρονη διεθνής νίκησε την Τερέζα Πικλέρ με 3-0 σετ κι έχασε 3-1 δύσκολα στην αρχή από την κινεζικής καταγωγής Ζου Λι. Στη βαθμολογία η Νορμπέλο είναι 5η με 10 βαθμούς και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ