Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σφαιρική ενημέρωση Κολυμπάδη στο Μπακού για την προετοιμασία ενόψει Ευρωπαϊκών Αγώνων

Baku 1_me_gg_European_Games

Baku 1_me_gg_European_GamesΕπέστρεψε χτες Σάββατο από το Μπακού ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος μετέβη εκεί την περασμένη Τρίτη με την ιδιότητά του ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα γίνουν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου 2015. Συνοδευόμενος από τον τεχνικό σύμβουλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κοτσολάκη μετείχε στην 3η ενημερωτική συνάντηση όλων των αρχηγών αποστολών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια σειρά θέματα γύρω από την πορεία προετοιμασίας της διοργάνωσης, να υποβάλλει αιτήματα στους διοργανωτές, που έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες σχετικά με την όσο το δυνατό καλύτερη διαμονή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών τον Ιούνιο στο Μπακού, αλλά και να λάβει γνώση από τους διοργανωτές για διαδικασίες και κανονισμούς, που θα ισχύσουν για τους συμμετέχοντες στη διάρκεια των αγώνων.

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Κολυμπάδης είχε την ευκαιρία:

Baku stadioum_bala_ergasies1. Nα μεταβεί σε όλες τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα διεξαχθούν τα 20 αθλήματα του προγράμματος και να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους ώστε να φιλοξενήσουν τους αγώνες

2. Να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για όλες τις υπηρεσίες και διευκολύνσεις που προσφέρουν οι Αζέροι διοργανωτές στην κάθε Ολυμπιακή Ευρωπαϊκή Αποστολή

3. Να ενημερωθεί για το σύστημα διαπιστεύσεων, το οποίο σε τέτοιου είδους αγώνες είναι πολύπλοκο δεδομένης της συμμετοχής 9.000 ατόμων (6.000 αθλητές και αθλήτριες και 3.000 αξιωματούχοι κάθε ιδιότητας και ειδικότητας).

4. Να εκπαιδευθεί για το πως θα δηλωθούν ηλεκτρονικά οι αθλητές και οι αθλήτριες στο άθλημά τους.

5. Να ενημερωθεί για τις διαδικασίες, που θα ισχύσουν στην άφιξη αλλά και στην αναχώρηση των αποστολών στο Μπακού.

Baku brosta_olimpiako_xorio6. Να επιθεωρήσει το κτίριο του αθλητικού χωριού, στο οποίο έχει ορισθεί να διαμείνει η Ελληνική αποστολή στη διάρκεια των αγώνων και να συζητήσει με τους διοργανωτές την κάλυψη ενδεχόμενων κενών ή ατελειών στους τομείς της επάρκειας του εξοπλισμού διαμονής (κρεβάτια, ντουλάπες, τραπέζια, καρέκλα, κομοδίνα κλπ), τηλεπικοινωνιών (ασύρματων και ενσύρματων), ιατρικής και φυσιοθεραπευτικής φροντίδας, μέσων διακίνησης αθλητών και αθλητριών αλλά και μελών του αρχηγείου, αποθηκευτικών χώρων, σίτισης, ελέγχου ντόπινγκ, θέματα ασφάλειας και τέλος φιλοξενίας επισήμων και ιδίως κυβερνητικών αξιωματούχων, που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

7. Να πάρει όλες τις πληροφορίες για τις τελετές έναρξης και λήξης, για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων αλλά και για την τηλεοπτική κάλυψη όλης της διοργάνωσης, την οποία για τη Ελλάδα θ’ αναλάβει πλήρως η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ των οργανωτικής επιτροπής (BEGOC) και της ΝΕΡΙΤ την Τετάρτη 12/2.

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ»

IMG 0037«Ήταν ένα εξοντωτικά γεμάτο 3ήμερο, στη διάρκεια του οποίου δεν μπορέσαμε να πάρουμε ανάσα», δήλωσε ο Μανώλης Κολυμπάδης Baku me_ipefthini_diapistefseonμετά την επιστροφή του στην Αθήνα και συνέχισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που είδα. Οι διοργανωτές έχουν κάνει τεράστια πρόοδο και μπορώ να πω, σύμφωνα και με την πείρα που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, όλα τα διοικητικά στελέχη του αθλητισμού μας, ότι ο βαθμός ετοιμότητάς τους έχει φθάσει σε βαθμό 80%, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετά πριν την έναρξη των αγώνων όλα θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι Αζέροι είναι άνθρωποι φιλόξενοι, ζεστοί και συμπαθέστατοι. Αγαπούν την Ελλάδα, την ιστορία της και τον πολιτισμό της και το δείχνουν έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία. Είμαι βέβαιος ότι και με τη βοήθεια όλων των αθλητικών ομοσπονδιών, που εμπλέκονται στη διοργάνωση, αλλά και των πολύ έμπειρων συνεργατών μου στο αρχηγείο της αποστολής η παρουσία της χώρας μας στους αγώνες αυτούς θα είναι εξαιρετικά επιτυχής».

Ο Μανώλης Κολυμπάδης συναντήθηκε επίσης με ιθύνοντες της πρεσβείας μας στο Μπακού, ενώ είδε για λίγα λεπτά και τον Υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος βρέθηκε εκεί με την ευκαιρία της συνόδου των Υπουργών Ενέργειας των χωρών του αγωγού ΤΑP.

Baku venue_manager_TTΤέλος, όσον αφορά στην αθλητική εγκατάσταση, που θα φιλοξενήσει την επιτραπέζια αντισφαίριση, διαπίστωσε πως είναι η μοναδική που βρίσκεται σε καθυστέρηση, αλλά πιστεύει ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί. Και θυμίζουμε ότι το ΤΟΠ 16, το οποίο έγινε πρόσφατα στο Μπακού σαν test event ενόψει των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Ιουνίου, έγινε στην αίθουσα της γυμναστικής εξ αιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων στην εγκατάσταση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

* Με αποκλεισμούς στον γύρο των «32» του διπλού ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής η ελληνική παρουσία στο δυνατό όπεν μικρών ηλικιών της Τσεχίας, το οποίο έγινε στο Χοντονίν και ανήκει στη σειρά του Global Junior Circuit της I.T.T.F.. Στο διπλό παίδων ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Πορτογάλος συμπαίκτης του Βίτορ Αμορίμ κάμφθηκαν στον 2ο γύρο από τους Γερμανούς Σβεν Χένιγκ/Κιρίλ Φαντέεφ με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 3-11, 9-11).

Επίσης στον 2ο γύρο αποκλείστηκαν στο διπλό κορασίδων η Έλλη Φίσερ και η Ελισάβετ Τέρπου. Οι αθλήτριες του Άρη 2006 γνώρισαν την ήττα από τις Σλοβάκες Έμα Λαμπόσοβα/Νικολέτα Πουκοβάνοβα με 3-1 σετ (8-11, 9-11, 11-9, 3-11). Θυμίζουμε ότι στην Τσεχία αγωνίστηκαν ακόμα οι νέοι Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης και Γιώργος Σταματούρος. Την τεχνική καθοδήγηση των παιδιών ανέλαβαν οι προπονητές Χρήστος Λάμης και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

 

* Φωτογραφικό υλικό από την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη στο Μπακού

Φωτό 1: Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής με τη Sophie Lorand, διευθύντρια της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και τον James Maclegoc, διευθυντή αθλημάτων της Ο.Ε.

Φωτό 2: Η εγκατάσταση του ποδοσφαίρου κατά την τωρινή περίοδο των εργασιών.

Φωτό 3: Ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Μανώλης Κοτσολάκης έξω από το κτίριο του αθλητικού χωριού  

Φωτό 4: Άποψη του γυμναστηρίου, που θα φιλοξενήσει το τάε κβον ντο, την πάλη, το τζούντο και το σάμπο

Φωτό 5: Με την Ισπανίδα αρμόδια επί των διαπιστεύσεων, στην οποία απονέμεται αναμνηστικό της Ε.Ο.Ε. στη διάρκεια της ειδικής συνάντησης για τα θέματα της αρμοδιότητάς της.

Φωτό 6: Ο venue manager της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξεναγεί τους αρχηγούς των αποστολών στην υπό κατασκευή εγκατάσταση του αθλήματος.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ