Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παίδες και κορασίδες στο προσκήνιο για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Telikos diplou_pampaidon_2014

Telikos diplou_pampaidon_2014Οι μικρές ηλικίες δίνουν αγώνες στη διεθνή σκηνή, αλλά πρωταγωνιστούν και στην εσωτερική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Την ώρα που έξι διεθνείς παλεύουν για το καλύτερο στο όπεν της Τσεχίας, στην Ελλάδα διεξάγεται αύριο και μεθαύριο η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων. Σε έξι περιοχές της χώρας οι αθλητές και οι αθλήτριες έως 15 ετών θα κυνηγήσουν καλές εμφανίσεις και προκρίσεις στα τελικά. Τα προκριματικά φυσικά αφορούν μόνο στο αγώνισμα του απλού και στην τελική φάση θα προστεθούν το ομαδικό και το διπλό. Τρία από τα παιδιά, που είναι στο τουρνουά του Χοντονίν, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Έλλη Φίσερ και η Ελισάβετ Τέρπου αποφεύγουν τη διαδικασία των προκριματικών λόγω της υψηλής θέσης τους στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Στην Τσεχία στο μεταξύ, οι εθνικές μας ομάδες νέων και κορασίδων αποκλείστηκαν στα γκρουπ της πρώτης φάσης διαπιστώνοντας κατευθείαν, και σε αυτό το αγώνισμα, το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων.

Το πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα (για την Πελοπόννησο), την Αλεξανδρούπολη (για τη Θράκη), την Καβάλα (για την Ανατολική Μακεδονία) και τη Χίο (με μία συμμετοχή και από τη Μυτιλήνη). Οι κληρώσεις έχουν γίνει (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στο σάιτ της ομοσπονδίας) και οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 125 στην Αττική, 113 στη Θεσσαλονίκη, 40 στη Θράκη, 42 στην Ανατολική Μακεδονία, 36 στην Πάτρα 21 στη Χίο για τους παίδες και 65 στην Αττική, 32 στη Θεσσαλονίκη, 14 στην Ανατολική Μακεδονία, 26 στη Θράκη, 13 στην Πάτρα κι επίσης 13 στη Χίο για τις κορασίδες. Η πρώτη φάση των προκριματικών περιλαμβάνει γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς.

Το όπεν της Τσεχίας συνεχίστηκε με το ομαδικό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Στους νέους σχηματίστηκαν 8 γκρουπ. Η Ελλάδα μετείχε στο 5ο γκρουπ κι έμεινε στην 3η θέση. Το πρωί έχασε 3-0 από το Βέλγιο και το απόγευμα 3-1 από την (επικεφαλής) Τσεχία 1 σε αμφίρροπη αναμέτρηση.

Στο παιχνίδι με τους Βέλγους ο Γιάννης Σγουρόπουλος ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Αρτούρ Μπίλας, ο Δημήτρης Κορδούτης με 3-1 από τον Τίμπο Ντάρσις και ο Στράτος Δαμιανής με 3-0 από τον Βαλεντίν Πιερέ.

Στη συνάντηση με τους Τσέχους χρησιμοποιήθηκε ο Γιώργος Σταματούρος αντί του Κορδούτη. Αγωνίστηκε στο πρώτο επί μέρους ματς κι έχασε 3-0 σετ από τον Τόμας Πολάνσκι. Ακολούθως έφερε τον αγώνα στα ίσια ο Δαμιανής επικρατώντας με 3-1 σετ του Στάνισλαβ Κουσέρα. Πρόκειται για εξαιρετικό αποτέλεσμα αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Κουσέρα βρίσκεται στο νούμερο 21 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης U18 και ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2013 στο 143!!!

Στο τρίτο στη σειρά ματς ο Σγουρόπουλος έχασε 3-1 σετ από τον Γιάκαμπ Νέμεσεκ και τέλος ο Δαμιανής, αφού πάλεψε για την έκπληξη και απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης παίδων του 2013, Πολάνσκι, κάμφθηκε με 3-2 σετ (11-7 το «κόντρα»).

Hondonin korasides_1Στις κορασίδες, όπου σε κάθε αγώνα εφαρμόστηκε το σύστημα κορμπιγιόν και αρκούσαν δύο αθλήτριες, έγιναν 10 γκρουπ. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο 3ο και περιορίστηκε επίσης στην 3η και τελευταία θέση. Στον πρώτο αγώνα έχασε 3-0 από την επικεφαλής Γαλλία 1 χωρίς να πάρει σετ. Η Τέρπου ηττήθηκε από τη Λούσι Γκοτιέ, η Φίσερ από τη Λεϊλί Μοσταφαβί και μαζί οι δυο τους από τις ίδιες αθλήτριες. Το απόγευμα τα κορίτσια έδωσαν γερή κόντρα με την Τουρκία 1, πάλεψαν για τη νίκη και τη 2η θέση, όμςω λύγισαν στις λεπτομέρειες με 3-2.

Η Τέρπου και η Φίσερ άρχισαν με ήττες 3-0 σετ από τη Φατμά Ακουτλού και την Κανσού Μερβέ Ντεμίρ αντίστοιχα, όμως στο διπλό ήταν πολύ δυνατές και κατέβαλλαν τις ίδιες αντιπάλους με 3-0. Στη συνέχεια η Φίσερ επικράτησε 3-2 της Ακουτλού (11-9 το 5ο σετ) και ισοφάρισε. Η Ακουτλού είναι στο νούμερο 41 της ευρωπαϊκής κατάταξης κορασίδων και η αθλήτρια του Άρη 2006 στο 66. Ανταγωνιστική ήταν και η Τέρπου στο φινάλε, ωστόσο έχασε 3-1 από την Ντεμίρ.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!

Αύριο αρχίζουν τα ατομικά αγωνίσματα σε παίδες και κορασίδες. Στο απλό παίδων ο Σγουρόπουλος βρίσκεται απευθείας στο ταμπλό χάρη στην πολύ υψηλή θέση του στον τρέχοντα ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης (Νο 10) και θα περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά με Έλληνα αθλητή σε τουρνουά της σειράς του GlobalJuniorCircuitτης διεθνούς ομοσπονδίας! Οκτώ αθλητές είναι κατευθείαν στο ταμπλό και ο 15χρονος πρωταθλητής είναι νούμερο 8 του αγωνίσματος. Στο απλό κορασίδων η Φίσερ κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ και συναντά τη Ρωσίδα Ελίνα Ραμπ και τη Ρακέλ Μάρτινς από την Πορτογαλία. Η Τέρπου είναι στο 23ο γκρουπ με την Αγκάτα Ζακρζέβσκα από την Πολωνία και την Ανίκα Λάντστρομ από τη Φιλανδία.  

* Σε εξέλιξη είναι οι δηλώσεις συμμετοχής στο καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Σίνδου. Γίνονται ηλεκτρονικά στην ομοσπονδία και λήγουν την προσεχή Κυριακή. Το όπεν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου.

* Μία ακόμα σχολή διαιτησίας για την επιτραπέζια αντισφαίριση προκήρυξε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου 2015 κι έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα, που δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του άρθρου 3 παραγρ. 1 του Ν 2725/99, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου ή Εξατάξιου  Γυμνασίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου μαζί με υπεύθυνη   δήλωση  ότι πληρούν τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις της  παραγρ.1 της  παρούσης και παράβολο 10 €. Όλες οι πληροφορίες στην προκήρυξη της σχολής διαιτησίας, στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).

 

* Φωτό 1: Στιγμιότυπο από τον περσινό τελικό του διπλού παμπαίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με αθλητές, που ανήκουν φέτος στην κατηγορία παίδων και αγωνίζονται στα προκριματικά.

Φωτό 2: Προσπάθεια της Ελισάβετ Τέρπου στο όπεν της Τσεχίας και τον αγώνα με την Τουρκία

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ