Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στα προημιτελικά του διπλού νέων αποκλείστηκαν Σγουρόπουλος/Δαμιανής στο Χοντονίν

Sgouro-Damia Malta

Sgouro-Damia MaltaΤο πρώτο κομμάτι του δυνατού τσεχικού όπεν νέων και παίδων, που είναι σε εξέλιξη στο Χοντονίν, επιφύλαξε πολύ καλό πλασάρισμα για τους Έλληνες διεθνείς. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής έφτασαν στις θέσεις 5-8 του διπλού νέων και η πορεία τους κρίνεται απόλυτα πετυχημένη, ειδικά αν υπολογίσει κάποιος ότι ο πρώτος είναι 15 χρονών και ανήκει ακόμα στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται στο 16ο έτος της ηλικίας του και στην πρώτη του χρονιά ως έφηβος. Επιπλέον, οι αθλητές του Άρη Βούλας ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στον προημιτελικό απέναντι σε δύο δυνατά ονόματα της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και κυνήγησαν με αξιώσεις τις πιθανότητές τους για πρόκριση στην 4άδα και την εξασφάλιση μεταλλίου! Το τουρνουά συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα από αύριο οπότε θ’ αρχίσουν τα παιχνίδια τους και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ και Ελισάβετ Τέρπου.

Στον γύρο των «16» του διπλού ο Δαμιανής και ο Σγουρόπουλος έδωσαν σκληρή «μάχη» με τους Αφανάσι Μούτσογκλο/Αντρέι Πουτουντίκα από τη Μολδαβία. Βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά με ψυχραιμία, σωστή τακτική και καλές επιλογές στην επίθεση έφτασαν στη νίκη με 3-2. Το 5ο σετ έληξε με οριακή διαφορά (3-11, 12-10, 4-11, 11-6, 11-9).  

Στα προημιτελικά είχαν ακόμα πιο δύσκολο έργο με αντιπάλους τον Τσέχο Τόμας Πολάνσκι και τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο, οι οποίοι φιγουράρουν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των νέων. Οι αθλητές του Χρήστου Λάμη άσκησαν μεγάλη πίεση από την αρχή και τα έδωσαν όλα για μία σπουδαία νίκη, που θα τους χάριζε θέση στο βάθρο των νικητών. Στο τέλος κάμφθηκαν με 3-0, ωστόσο όλα τα σετ ήταν πολύ κλειστά στο σκορ (12-14, 8-11, 11-13). Το ελληνικό δίδυμο προχώρησε στα προημιτελικά με τρεις νίκες.

Η διοργάνωση συνεχίζεται με το ομαδικό. Στους νέους σχηματίστηκαν 8 γκρουπ. Η Ελλάδα, που έχει ακόμα στη σύνθεσή της τον Δημήτρη Κορδούτη και τον Γιώργο Σταματούρο, κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Τσεχία 1 και το Βέλγιο. Στις κορασίδες έγιναν 10 γκρουπ. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο 3ο και θα κοντραριστεί με τη Γαλλία 1 και την Τουρκία 1.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ