Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιβεβαίωσε τη χρησιμότητά του το συνέδριο προπονητών της Βόρειας Ελλάδας

Sinedrio proponiton

Sinedrio proponitonΤο θετικό αποτέλεσμα που προσδοκούσαν οι διοργανωτές είχε το 1ο συνέδριο προπονητών Βόρειας Ελλάδας. Το πραγματοποίησε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το διήμερο 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Καβάλα (Ξενοδοχείο Εγνατία) και συνάντησε καλή ανταπόκριση και ζωηρό ενδιαφέρον από τους ανθρώπους, που έχουν φυσικά σημαίνοντα ρόλο στην σωστή λειτουργία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και την ανάπτυξη της. Πήραν μέρος 30 προπονητές από συνολικά δέκα πόλεις (οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 33) εξωτερίκευσαν τους προβληματισμούς τους και αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε επίκαιρα θέματα μαζί με πολύπειρους παράγοντες από την κεντρική διοίκηση της ομοσπονδίας. Το συνέδριο δεν είχε βέβαια σκοπό να βγάλει αποφάσεις. Η επιτυχία αυτού του πρώτου εγχειρήματος για τη Βόρεια Ελλάδα έγκειται πρώτον, στο ότι η μεγάλη στήριξη από τους προπονητές έβαλε τα θεμέλια για να εξελιχθεί και δεύτερον ότι ο διάλογος (που κράτησε συνολικά δέκα ώρες) έγινε σε απόλυτα πολιτισμένο περιβάλλον και δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση.

Σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από τη Λαμία μέχρι την Αλεξανδρούπολη είχαν παρουσία στην Καβάλα. Συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, την Καβάλα, τη Λαμία, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες και την Ξάνθη (η οποία έχει δύο νέα σωματεία). Απαραίτητη ήταν και η συμμετοχή θεσμικών παραγόντων και παρέστησαν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο α΄αντιπρόεδρος Χρήστος Τριγωνάς, η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χρηστάκης Κανάρης. Ο τελευταίος είναι και πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και κήρυξε την έναρξη των εργασιών νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ο Μανώλης Κολυμπάδης έκανε χαιρετισμό. Στο προεδρείο του συνεδρίου ήταν ο προπονητής του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών της Βόρειας Ελλάδας Θανάσης Στάθης και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και τέως ομοσπονδιακός τεχνικός στον ίδιο χώρο Σωκράτης Παπασάβογλου.

Kolimpadis sinedrioΤα θέματα, στα οποία έγιναν τοποθετήσεις από τους συνέδρους, ήταν:

– Η Β΄Εθνική στη Βόρεια Ελλάδα

– Τα ανοιχτά πρωταθλήματα

– Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και τα ομαδικά προκριματικά

– Η ποιότητα και η ποσότητα στα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Σχέση και αναλογία

-Εμπλουτισμός αγωνιστικού προγράμματος Β. Ελλάδας για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και αναδιάρθρωση των κατηγοριών

– Ολοήμερες συναντήσεις-προπονήσεις αθλητών/ και αθλητριών τριών σωματείων στο κλιμάκιο επιλέκτων  

– Θέματα διαιτησίας/παράβολα

– Αγωνιστικά τεστ-κατατάξεις-κίνητρα

– Δημιουργία Α2 στη Βόρεια Ελλάδα, συζήτηση για Α1 και Α2

– Εθνικές ομάδες νέων

-Τίτλος προπονητή-ιδιότητα-καθορισμός

– Επαφή προπονητών-συζήτηση θεμάτων

– Αναζήτηση ταλέντων

Ενδιάμεσα των εισηγήσεων από τους συνέδρους προπονητές έγιναν συζητήσεις, διατυπώθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν χρήσιμες απαντήσεις από τους διοικούντες της ομοσπονδίας. Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις (κατά σειρά) από τον Θανάση Στάθη (η ποιότητα και η ποσότητα στα σωματεία της Β. Ελλάδας), τον Παναγιώτη Τζόβολο (απόψεις επί των θεμάτων που άπτονται της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), τον Μανώλη Κολυμπάδη (προσέγγιση των θεμάτων στη διοικητική τους διάσταση), τον Σωκράτη Παπασάβογλου (εθνικές ομάδες/ο ρόλος του προπονητή) και τον Χρήστο Τριγωνά (η σημασία της υλοποίησης του συνεδρίου και η αξία της συμμετοχής). Οι εργασίες του συνεδρίου έληξαν από τον Χρήστο Τριγωνά το μεσημέρι της Κυριακής και μόνο η ποσότητα των τοποθετήσεων από τους συνέδρους μαρτυρά το εύρος των προτάσεων, την ποιότητα και τη χρησιμότητα του διαλόγου. Οι προβληματισμοί και οι απόψεις που διατυπώθηκαν από τους προπονητές (όπως το να γίνει πιο δυνατό το πρωτάθλημα της τοπικής Β΄Εθνικής, να επανέλθει το ομαδικό στα προκριματικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, σε συνάρτηση βέβαια με το οικονομικό, ν’ αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης των αναπτυξιακών τουρνουά, ν’ αυξηθούν τα παιχνίδια για τη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία) θα κατατεθούν και εγγράφως, θα εξεταστούν από την ομοσπονδία και σίγουρα θ’ αποτελέσουν εργαλείο για γνωμοδότηση.

ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ Η ΤΙΝΑ ΚΡΟΤΤΑ!

KrottaΗ επόμενη είδηση είναι από τον χώρο της διαιτησίας και σχετίζεται με τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ένα πρόσωπο, που τιμά απόλυτα εδώ και χρόνια από τον τομέα της την επιτραπέζια αντισφαίριση της περιοχής γνωρίζει μία ακόμα διάκριση. Η Τίνα Κρόττα θα είναι βοηθός επιδιαιτητή στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα διεξαχθεί στο Σουζού της Κίνας από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου! Είναι το πολύ ευχάριστο νέο, που περίμενε ανυπόμονα η πρώην αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι έρχεται πολύ γρήγορα ύστερα από την κίνηση της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) να τη συμπεριλάβει ανάμεσα στους 9 επιδιαιτητές, που θα εκπαιδευτούν να επιδιαιτητεύουν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Για την εκπαίδευσή της η Θεσσαλονικιά ήταν κανονισμένο να πάει στο WTTC 2015 του Σουζού, ωστόσο τώρα η σημαντική εξέλιξη είναι ότι δεν θα βρεθεί εκεί μόνο για το διήμερο σεμινάριο των advanced referee group, αλλά και για να εργαστεί στην κορυφαία διοργάνωση. Η I.T.T.F. την όρισε, μαζί με τρεις άνδρες από την Αυστραλία, την Αίγυπτο και τις Η.Π.Α., βοηθό επιδιαιτητή των αγώνων ως εκπρόσωπο της Ευρώπης. Στους βοηθούς θα προστεθούν σύντομα και δύο Κινέζοι διαιτητές, ενώ επιδιαιτητής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα είναι ο Ρώσος Κιρίλ Μαζάεφ. «Η χαρά μου είναι μεγάλη. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω και σε αυτή την πρόκληση», τόνισε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας η Τίνα Κρόττα.

                                                

* Φωτό 1: Αναμνηστική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες στο εποικοδομητικό πρώτο συνέδριο προπονητών Βόρειας Ελλάδας  

* Φωτό 2: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο προπονητών

* Φωτό 2: Η Τίνα Κρόττα σε ώρα εργασίας στη Βουδαπέστη, όπου ήταν επικεφαλής επιδιαιτήτρια στο πρόσφατο ουγγρικό όπεν. Διακρίνεται μαζί με τον Competition Manager των αγώνων Mohamed Dawlatly.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ