Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξανά στο Πέρα το προβάδισμα στα προγνωστικά για τον τίτλο, νίκησε 4-1 τον Ολυμπιακό

Lago ekstasi

Lago ekstasiΣτα μέτρα του έφερε πάλι ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών την υπόθεση του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό με 4-1 κι απέκτησε προβάδισμα στα προγνωστικά για το τρόπαιο της σεζόν 2014-2015. Διότι μπορεί το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των δύο παραδοσιακών αντιπάλων να έφερε μόνο στην κορυφή της κατάταξης (με αγώνα παραπάνω) τον Ίφιτο, όμως πριν από το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο (21-22/3) η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για τη νίκη επί των Πατρινών και γίνεται  ξεκάθαρο φαβορί αν ενισχυθεί με τον Στεφάν Ουές. Ο Γάλλος στην πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε μουδιασμένο ξεκίνημα, όμως στη συνέχεια βοήθησε πολύ σε απλό και διπλό το Πέρα και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα του Γιάννη Βλοτινού και του Κώστα Λαγογιάννη ήρθε η τελική επικράτηση. Για τον Ολυμπιακό σημείωσε τη νίκη ο Τάσος Ρηνιώτης. Ο αγώνας διήρκησε 2,5 ώρες, ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών από πλευράς θεάματος, αλλά και ονομάτων των αθλητών κι έγινε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα με περίπου 300 φιλάθλους να γεμίζουν την αίθουσα (ανάμεσά τους δεκάδες φίλοι του Ολυμπιακού). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ.

ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΕΣ

Double kontrastΣτις ειδήσεις του αγώνα και η ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για αντικανονική συμμετοχή του Ουές. Ο Γάλλος έχει αγωνιστεί επίσης φέτος σε ομάδα της Γαλλίας και του Βελγίου και στην ένσταση, που κατέθεσε πριν από την έναρξη του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι αντίκειται στους κανονισμούς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να παίζει ένας αθλητής την ίδια χρονιά σε περισσότερα από δύο σωματεία. Προσκόμισε μάλιστα, φωτοτυπία του σχετικού άρθρου 12, όπως και φωτοτυπίες, που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του Ουές στα προαναφερόμενα πρωταθλήματα. Η θέση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι ότι ο κανονισμός αυτός αφορά μόνο στους Έλληνες και για τους ξένους την ευθύνη παίρνει η ομοσπονδία του εκάστοτε αθλητή. Το Πέρα και ο αθλητής τονίζουν ότι η γαλλική ομοσπονδία επιτρέπει τη συμμετοχή σε παραπάνω από δύο διασυλλογικά πρωταθήματα κι έδωσε από νωρίς τη σχετική άδεια…

Το άρθρο 12 στον κανονισμό εγγραφών-μεταγραφών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναφέρει: «Απαγορεύεται αθλητής(τρια) ν’ αγωνισθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο σε δύο [2] διαφορετικά σωµατεία, σε αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα από την Οµοσπονδία.

ii. Επιτρέπεται αθλητής(τρια) να αγωνιστεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο σε δύο [2] διαφορετικά σωµατεία µε την προϋπόθεση τα σωµατεία αυτά να ανήκουν σε οµοσπονδίες διαφορετικών χωρών και αν οι κανονισµοί των χωρών αυτών το επιτρέπουν». Στο συγκεκριμένο σημείο δηλαδή, δεν υπάρχει διευκρίνιση ότι αυτό αφορά στον Έλληνα αθλητή και προφανώς έτσι προκαλείται και η συζήτηση…

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ»

Mpoulou-OuaicΣτο αγωνιστικό μέρος το Πέρα ήταν καλύτερο και στο ντέρμπι του 2ου γύρου κι επιβεβαίωσε ότι με τον Ουές στη σύνθεσή του θα ισχυροποιείτο ακόμα περισσότερο. Στη σημερινή νίκη είχαν σημαντική συμβολή και οι τρεις αθλητές του. Ο Ουές γιατί μόλις «ζεστάθηκε» έδειξε το πραγματικό αγωνιστικό του πρόσωπο και βοήθησε με δύο νικηφόρα αποτελέσματα. Ο αξιοθαύμαστος Βλοτινός γιατί κράτησε το αήττητο στη φετινή Α1 επικρατώντας του Μπουλουσά και ήταν καταπληκτικός και στο διπλό. Στο 44ο έτος της ηλικίας του βιώνει …δεύτερη εφηβεία και συναρπάζοντας τους φίλους του αθλήματος δημιουργεί την εντύπωση ότι, όχι πριν από 5-6 χρόνια, αλλά ακόμα και τώρα θα μπορούσε να είναι στην εθνική ομάδα και να προσφέρει! Και τέλος, ο πάντα πεισματάρης και πρωταγωνιστής στα μεγάλα παιχνίδια Λαγογιάννης γιατί νίκησε δεύτερη φορά τον Παπαγεωργίου και σε κρίσιμο σημείο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός, που ουσιαστικά μένει έξω από τη διεκδίκηση του τίτλου, είχε σε καλή μέρα μόνο τον Ρηνιώτη και σίγουρα αυτό δεν ήταν αρκετό…

Ο σημερινός πρωταθλητής Γαλλίας του απλού ανδρών εξέφρασε τη χαρά του για το πετυχημένο ντεμπούτο στην ελληνική Α1 και δήλωσε: «Είχα άγχος στον πρώτο αγώνα επειδή κιόλας είχα χάσει από τον Ρηνιώτη τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία. Είχα και πρόβλημα με τα σερβίς του γιατί δεν έβλεπα το φάλτσο και απέκρουα κατά τύχη. Στη συνέχεια όμως, και κυρίως μετά το 1ο σετ του διπλού ανέβασα την απόδοσή μου και θεωρώ πως ήμουν καλός. Απέναντι στον Μπουλουσά αισθανόμουν πολύ καλά γιατί έχουμε αναμετρηθεί οκτώ φορές κι έχω μόνο μία ήττα. Ήμασταν και συμπαίκτες δύο χρόνια στη Φοντενέι, τον γνωρίζω καλά κι όταν τον αντιμετωπίζω έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη, καθώς είναι πολύ δυνατές και οι δύο ομάδες. Απόλαυσα το ματς και την ατμόσφαιρα με τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα».

Ο Λαγογιάννης ανέφερε: «Σίγουρα έχουμε προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά τα πάντα θα κριθούν τον Μάρτιο. Όπως βλέπετε όλοι οι παίκτες της κατηγορίας είναι προπονημένοι, παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί και δημιουργούν εκπλήξεις. Επομένως, ακόμα κι αν έχουμε τον Ουές στο τελευταίο διήμερο, που νομίζω αυτό θα επιδιώξουμε, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή με τον Ίφιτο. Σήμερα ήταν «χρυσάφι» όλες οι νίκες μας, όχι μόνο η δική μου. Ο Παπαγεωργίου νομίζω ότι έχει έναν φόβο σε αυτά τα ντέρμπι και με έχει απογοητεύσει κάπως γιατί εξαιτίας αυτού δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αν λοιπόν, εγώ είμαι την ίδια ώρα αυτός που πρέπει τότε έχω μεγάλες πιθανότητες απέναντι του κάτι που φάνηκε και σήμερα».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού έκαναν δηλώσεις ο Μπουλουσά και ο Ρηνιώτης: «Ναι, ήταν κακή μέρα για μένα. Υστέρησα στην τακτική και το πλήρωσα. Δεν ήμουν τόσο επιθετικός, ήμουν soft και δεν πέρασα πολλά σπιν στο σώμα του αντιπάλου. Επίσης είχα σήμερα κακό feeling στην υποδοχή των σερβίς. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα», επισήμανε ο Γάλλος διεθνής, ενώ ο Ρηνιώτης ανέφερε: «Όταν χάνεις 4-1 σε ματς για τον τίτλο τίποτα δεν έχει πάει καλά.  Νομίζω ότι ήταν κλειδί το διπλό, όπου δεν βρήκαμε λύσεις όπως και στον 1ο γύρο. Ο Ουές είναι καταξιωμένος αθλητής και βρήκε το χέρι του, ο Βλοτινός ήταν και πάλι σταθερός και συνέθεσαν δυνατό διπλό όταν εμείς χάσαμε καλή ευκαιρία να προηγηθούμε. Αν παίρναμε το προβάδισμα με τον Παπαγεωργίου ή ισοφαρίζαμε μετά στο διπλό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για μας».

Τον αγώνα άρχισαν οι δύο αήττητοι μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Βλοτινός ήταν έτοιμος από κάθε πλευρά και με σπουδαία νίκη 3-1 επί του Μεχντί Μπουλουσά έδωσε στο Πέρα προβάδισμα στο σκορ και στην ψυχολογία. Ο Βλοτινός υπερίσχυσε στα κρίσιμα σημεία, καθώς στο 3ο σετ έκανε φοβερή ανατροπή από 9-5 και στο 4ο έκανε κάτι ανάλογο από 3-6.

Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πέρα ο Στεφάν Ουές αντιμετωπίζοντας τον Τάσο Ρηνιώτη. Ο αθλητής του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε διαβασμένος (είχαν κοντραριστεί και τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία και είχε νικήσει), έπιασε εξαιρετική απόδοση κι έφτασε σε μεγάλη νίκη με 3-0 σετ, όταν την ίδια ώρα ο αριστερόχειρας Γάλλος ήταν απρόσμενα κακός. Στο 10-4 του 3ου σετ πλησίασε στο -3 (εκείνη τη στιγμή ο Γιώργος Χριστοφοράκης πήρε τάιμ άουτ), όμως έμεινε εκεί και λογικά ίσως δεν μπόρεσε να πιάσει αμέσως την καλύτερη απόδοση όταν με τον ερχομό του στην Αθήνα έπαιξε κατευθείαν σε τόσο δύσκολο και σημαντικό ματς…

 MG_5378Στο τρίτο στη σειρά ματς κοντραρίστηκαν οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα Κώστας Παπαγεωργίου και Κώστας Λαγογιάννης. Ο δεύτερος είχε την παράδοση σε βάρος του μέχρι πέρσι (σε ατομικές διοργανώσεις φυσικά, καθώς οι δυο τους ήταν συμπαίκτες για εννέα χρόνια στο Πέρα), όμως στη φετινή Α1 πέτυχε το καλύτερο. Τον νίκησε στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, τον νίκησε και σήμερα με 3-1 σετ παίζοντας σε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή έως το τέλος. Ο Παπαγεωργίου είχε «νεκρά» διαστήματα και το πλήρωσε, ενώ στο 3ο σετ έχασε ευκαιρία με το σκορ 10-9 υπέρ του.

Στο διπλό ο Ρηνιώτης είχε ξανά παρτενέρ τον Μπουλουσά, ενώ η επιλογή του Πέρα ήταν Βλοτινός/Ουές. Ο ρέκορντμαν των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στο απλό ανδρών ήταν και σε αυτό το διπλό η ήρεμη και σίγουρη δύναμη για το Πέρα και την ίδια στιγμή έμοιαζε αναμενόμενο ν’ ανεβάσει ο Ουές την απόδοσή του. Αυτό και έγινε με το συγκεκριμένο δίδυμο να επικρατεί 3-0 σετ και να δίνει σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του. Το ζευγάρι Ρηνιώτης/Μπουλουσά πάντως, έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί όταν στο 1ο σετ είχε 10-8 και τα σερβίς. Το 10-10 έγινε με χαμένο σερβίς του Μπουλουσά, ενώ στο 11-10 υπήρξε διαμαρτυρία των Πειραιωτών προς τον δεύτερο διαιτητή (ότι στο σερβίς η μπάλα βγήκε έξω από τη μεσαία γραμμή), που μάλλον τους επηρέασε στο κομμάτι της συγκέντρωσης… 

OuaicheΤο πέμπτο στη σειρά παιχνίδι έφερε αντιμέτωπους τους δύο Γάλλους και ήταν αυτό που περίμενε ανυπόμονα όλος ο κόσμος. Ουές και Mpouloussa pikraΜπουλουσά, που γνωρίζονται  πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και ορισμένα εντυπωσιακά ράλι, αλλά από πλευράς εξέλιξης ο αγώνας δεν έκρυβε συγκινήσεις. Ο Ουές που είχε ήδη φτιάξει την αγωνιστική του εικόνα και την ψυχολογία του, πέρασε την τακτική του και πανηγύρισε τη νίκη με 3-0. Στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω με 4-7 πίσω και το ανέτρεψε (έχοντας και άπιαστο «σόρι» στο 9-9).

Έξω από την τριάδα του Πέρα έμεινε ο Λευτέρης Μάκρας, ενώ στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν οι νεαροί Γιώργος Σταματούρος, Ανδρέας Τσόπελας και Ξάνθος Παναγόπουλος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 1-4:

Μεχντί Μπουλουσά-Γιάννης Βλοτινός 1-3 (11-9, 5-11, 9-11, 9-11)

Τάσος Ρηνιώτης-Στεφάν Ουές 3-0 (11-9, 11-8, 11-7)

Κώστας Παπαγεωργίου-Κώστας Λαγογιάννης 1-3 (11-8, 5-11, 10-12, 5-11)

Μπουλουσά/Ρηνιώτης-Βλοτινός/Ουές 0-3 (11-13, 6-11, 6-11)

Μπουλουσά-Ουές 0-3 (4-11, 5-11, 9-11)

Στην υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση ο Άρης Βούλας πέτυχε υπερπολύτιμη νίκη στο ντέρμπι με τη Φιλία Ορεστιάδας κι έκανε το αποφασιστικό ίσως βήμα για ν’ αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό με τον Στράτο Δαμιανή. Στον επίλογο της συνάντησης ο Μιχάλης Τσαχάκης επικράτησε με 3-1 σετ του Γιάννη Γεωργαντά. Για τη Φιλία σημείωσε δύο νίκες ο Γιώργος Κανάσης και μία ο Ανέστης Καριοφυλλίδης.

Στην Α2 των ανδρών ο αήττητος Παναθηναϊκός, που βαδίζει εκ του ασφαλούς για την πρωτιά, πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Το Ηράκλειο κατέβαλλε με 4-2 το Π.Κ.Δ.Τ. και σιγούρεψε τη 2η θέση, ενώ η ομάδα του Ταύρου, που είναι 3η θα παλέψει στο τελευταίο Σαββατοκύριακο με την Ένωση Ποντίων, τους Αετούς Πόλης και τον Άρη Νικαίας για την άλλη θέση των μπαράζ. Οι Αετοί Πόλης κατάφεραν δύο νίκες σήμερα και δύσκολα ήρθε αυτή της 14ης αγωνιστικής με την Ε.Α. Βόχας.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αετοί Πόλης-Ε.Α. Βόχας 4-2:

Χρήστος Τσαρσιταλίδης-Πέτρος Σιαπκαράς 2-3 (6-11, 12-14, 11-8, 11-4, 7-11)

Κώστας Χυλομάτης-Νίκος Σωτηρίου 0-3 (9-11, 6-11, 10-12)

Μάριος Ελέζογλου-Νίκος Κορδαλής 3-0 (11-2, 11-6, 11-6)

Βασιλείου/Ελέζογλου-Σιαπκαράς/Σωτηρίου (7-11, 11-8, 11-4, 13-11)

Τσαρσιταλίδης-Σωτηρίου 3-0 (11-4, 11-8, 11-6)

Ελέζογλου-Σιαπκαράς 3-0 (11-3, 11-7, 11-0)

Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος           4-2

Φιλία Ορεστιάδας-Άρης Βούλας        3-4

Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Πεύκης           4-1

Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα Αθηνών       1-4

Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων

Στην Α2 ανδρών:

Αετοί Πόλης-Ε.Α. Βόχας                 4-2

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Πόντιοι Μελισσίων    0-4

Παγώνα Πάτρας-Αετοί Πόλης 0-4

Α.Σ. Γυμνάσιο-Άρης Νικαίας            2-4

Ηράκλειο 2001-Π.Κ.Δ. Ταύρου         4-2

Παναθηναϊκός-Δ.Α.Ο. Ταύρου         4-1

Πόντιοι Μελισσίων-Ε.Α. Βόχας         3-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 14 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.   ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Α.Σ. Ίφιτος Πατρών          27                   13-1       53-19

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          26                   12-2       51-13

3. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          25 (σε 13 ματς) 12-1       51-14

4. Α.Ο. Ταταύλα                  20 (σε 13 ματς) 7-6      38-32

5. Α.Σ. Πρόοδος                 18                      4-10        34-46

-. Α.Ο. Πεύκης                   18 (σε 13 ματς)  5-8       27-44

7. Γ.Σ. Άρης Βούλας           17 (σε 13 ματς)  4-9       20-45

———————————————————————–   

8. Γ.Σ. Φιλία-Ορεστιάδας     16 (σε 13 ματς)    3-10        23-48

9. Ο.Α. Χανίων                   13 (σε 13 ματς)    0-13        16-52

# Η 8η και η 9η θέση οδηγούν στα μπαράζ παραμονής. Έχει υποβιβαστεί ήδη ο Α.Ο. Αμφιθέας, που δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα.     

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 15 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                        ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.   ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  

1. Παναθηναϊκός                 30              15-0       60-13

———————————————————————–

2. Α.Ο. Ηράκλειο 2001         28               13-2     54-21

3. Π.Κ.Δ. Ταύρου                24                9-6       41-39

———————————————————————–

-. Αετοί Πόλης                   24                 9-6        44-39

-. Ένωση Ποντίων              24                   9-6       46-31

6. Άρης Νικαίας                  23                 8-7        47-35

7. Ε.Α. Βόχας                     21                 6-9         39-43

8. Δ.Α.Ο. Ταύρου              18                 3-12       24-53

———————————————————————–

-. Α.Σ. Γυμνάσιο                  18                3-12      23-50

10. Παγώνα Πάτρας            15                 0-15     6-60

* Οι δύο τελευταίες θέσεις οδηγούν στον υποβιβασμό. Η 1η θέση χαρίζει παράλληλα άνοδο στην Α1, ενώ η 2η και η 3η στέλνουν τις ομάδες στα μπαράζ με την 8η και την 9η της Α1.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ