Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σούπερ ματς Ολυμπιακού-Πέρα με τη λάμψη δύο Γάλλων αθλητών

Diplo oloi

Diplo oloiΣτο κατακόρυφο φτάνει το ενδιαφέρον στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Αύριο και μεθαύριο και ακολούθως στο τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, στις 21-22 Μαρτίου, διεξάγονται οι αναμετρήσεις, που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή και η αρχή γίνεται την Κυριακή με το κλασικό ντέρμπι Ολυμπιακού-Πέρα Αθηνών. Οι μεγάλοι αντίπαλοι κοντράρονται στις 2 το μεσημέρι και ξέρουν ότι με νίκη αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του τίτλου. Ύστερα από 11 αγώνες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ίφιτο Πατρών, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο, που δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στον αγώνα. Μετράει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι θα προσθέσουν λάμψη οι δύο Γάλλοι πρωταθλητές, με τους οποίους συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές. Ο Μεχντί Μπουλουσά βοηθά σταθερά τον Ολυμπιακό όποτε του έχει ζητηθεί από την έναρξη του πρωταθλήματος, όμως τώρα θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Στεφάν Ουές του Πέρα! Το ντέρμπι συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος αυτό το διήμερο, κατά το οποίο θα συνεχιστεί επίσης η Α2 εθνική κατηγορία των ανδρών και θα ολοκληρωθούν πολλά από τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

«ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΖΙ»

Πέρα και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για τον 1ο γύρο στις 16 Νοεμβρίου με τυπικά γηπεδούχο τον πρώτο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βλοτινό (δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό) η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου είχε πετύχει σπουδαία νίκη με 4-2, ενώ από τον Ολυμπιακό ήταν καλύτερος ο Μπουλουσά. Ο νεαρός Γάλλος είχε σημειώσει δύο νίκες και παραμένει αήττητος μέχρι και σήμερα. Στην τριάδα του Πέρα ήταν επίσης ο Κώστας Λαγογιάννης (μία νίκη στο απλό, μία στο διπλό πριν από τρεις μήνες) και ο Λευτέρης Μάκρας, τώρα κάποιος από τους τρεις θα μείνει στον πάγκο για ν’ αγωνιστεί ο Ουές. Ο πρωταθλητής Γαλλίας του απλού ανδρών το 2014 φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου, δεν θα προλάβει τα ματς της ίδιας ημέρας και θα παίξει κατευθείαν στον αγώνα κορυφής.

«Είναι το απόλυτο ντέρμπι, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι των τελευταίων χρόνων, χάρη φυσικά και στην παρουσία των Γάλλων. Δύσκολα θα ξαναδούν οι Έλληνες φίλαθλοι έξι παίκτες τόσο υψηλού επιπέδου σ’ έναν αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι θα ευχαριστηθούν από κάθε άποψη το ματς», δήλωσε ο Γιάννης Βλοτινός, που ως γνωστόν, έχει και τον προπονητικό ρόλο στην ομάδα και πρόσθεσε: «Οι δύο ομάδες είμαστε στα ίσια. Ούτε με τον Γάλλο θεωρώ ότι παίρνουμε το πάνω χέρι, ο αγώνας είναι στο 50-50 και θα κριθεί σε λεπτομέρειες. Αν δεν είχαμε χάσει από τον Ίφιτο ίσως είχαμε ένα προβάδισμα, αφού θα μπορούσε να μας διευκολύνει ακόμα και ήττα, όμως τώρα αρκεί στον Ολυμπιακό νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Πιστεύω ότι το κυριακάτικο ντέρμπι θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα τον πρωταθλητή. Το λέω και για μας, που χάσαμε από τον Ίφιτο, διότι στη δεύτερη αναμέτρηση με την ομάδα της Πάτρας δεν γίνεται να ρισκάρουμε καθόλου και θα έχουμε στη διάθεσή μας τον Ουές».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης ανέφερε: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο και αμφίρροπο παιχνίδι, θα τα δούμε όλα στο τραπέζι. Θέλω να επισημάνω μόνο δύο πράγματα: Πρώτον την πεποίθησή μου ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι στο ματς του πρώτου γύρου και δεύτερον ότι είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας το γεγονός ότι δεν κυνηγάμε σκορ. Νίκη με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα έχει την ίδια αξία και αυτό περιορίζει κατά πολύ το άγχος. Έδωσαν πρόσφατα και αγώνες στο εξωτερικό τα παιδιά, αυτό τα βοηθά, απλά το κακό είναι ότι εκεί έπαιξαν με τα καινούργια πλαστικά μπαλάκια και τώρα γυρίζουν εδώ να ξαναπαίξουν με τα κλασικά…». Πέραν του Μπουλουσά θα είναι στην τριάδα του Ολυμπιακού ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης και αναπληρωματικός ο νεαρός Γιώργος Σταματούρος.

Ο επίσης πρωτοπόρος της Α1 Ίφιτος Πατρών καλείται να δείξει την απαραίτητη προσοχή απέναντι στην Πρόοδο, τον Άρη Βούλας και τον Α.Ο. Πεύκης και να διατηρήσει τις ελπίδες του για τον τίτλο. Σημαντικός βαθμολογικά και ο αγώνας της Φιλίας Ορεστιάδας με τον Άρη Βούλας. Η Φιλία είναι στις θέσεις για τα μπαράζ παραμονής και ο Άρης ακριβώς από πάνω.

Στην Α1 ανδρών θα γίνουν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική. Ξεχωρίζει η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων με το Π.Κ.Δ. Ταύρου, οι οποίοι συγκατοικούν στην 3η (και προνομιούχο για τα μπαράζ) θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στις δύο κορυφαίες κατηγορίες των ανδρών:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πρόοδος

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Πεύκης

Ρεπό ο Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 16.00:

Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Άρης Βούλας-Ίφιτος Πατρών

Πρόοδος Ραφήνας-Φιλία Ορεστιάδας

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα

Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα

Την Κυριακή στις 10.00:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος

Φιλία Ορεστιάδας-Άρης Βούλας

Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Πεύκης

Την Κυριακή στις 14.00:

Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13.00:

Α.Σ. Γυμνάσιο-Αετοί Πόλης

Ηράκλειο 2001-Παγώνα Πάτρας

Παναθηναϊκός-Άρης Νικαίας

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Το Σάββατο στις 16.00:

Ε.Α. Βόχας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Παγώνα Πάτρας-Α.Σ. Γυμνάσιο

Την Κυριακή στις 10.00:

Αετοί Πόλης-Ε.Α. Βόχας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Την Κυριακή στις 13.00:

Παγώνα Πάτρας-Αετοί Πόλης

Α.Σ. Γυμνάσιο-Άρης Νικαίας

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Ε.Α. Βόχας

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο από το διπλό του πρώτου αγώνα Πέρα-Ολυμπιακού στη φετινή Α1. Λαγογιάννης/Βλοτινός εναντίον Ρηνιώτη/Μπουλουσά (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ