Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης: «Τα προημιτελικά πρώτος στόχος στο Top 16 και μετά ό,τι καλύτερο»

Gio kopsimo

Gio kopsimoΕστίαση στο Top16 από σήμερα για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αφού έδωσε το βράδυ της Τρίτης ένα ακόμα ματς στην Μπουντεσλίγκα με την Μπορούσια Ντίσελντορφ ρίχνει όλη του την προσοχή στο ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης, που θ’ αρχίσει την Παρασκευή στο Μπακού και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Ο Γκιώνης φτάνει το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και από εκεί θα μεταβούν μαζί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Ο θεσμός, που καθιερώθηκε εδώ και τέσσερις δεκαετίες ως Top 12, άλλαξε ονομασία και μορφή δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής σε περισσότερους αθλητές. Το Μπακού θα διοργανώσει πρώτη φορά αυτό το event, το χρησιμοποιεί παράλληλα ως τεστ και προάγγελο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του προσεχούς Ιουνίου και θα συγκεντρώσει 15 από τα πιο δυνατά ονόματα της γηραιάς ηπείρου συν τον εκπρόσωπο της οικοδέσποινας χώρας. Η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος ασχολείται καθημερινά τον τελευταίο καιρό με τις ειδήσεις για το Top 16 κι από χτες έχει πρώτο θέμα τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, ο οποίος τονίζει ότι βασικός του στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά και μετά ό,τι καλύτερο.

Σαν παρένθεση, να σημειωθεί εδώ ότι το ρεπορτάζ για τον Γκιώνη «ανέβηκε» στο www.ettu.orgλίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση του τραυματισμού του Τίμο Μπολ. Ο συμπαίκτης του Έλληνα «αμυντικού» στην Μπορούσια ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Top 16 επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο και οι γιατροί του συνέστησαν να ξεκουραστεί για τρεις εβδομάδες. Τη θέση του Γερμανού άσου πήρε ένας από τους αναπληρωματικούς, ο Άγγλος Πολ Ντρίνκχολ.

Επίσης, ο τραυματισμός του Μπολ ήταν και ο λόγος, που ο Γκιώνης χρησιμοποιήθηκε τελικά στον χτεσινό εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με την Οχσενχάουζεν, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκουραστεί. Το τεχνικό τιμ πάντως, τον έβαλε στη θέση 3 για να παίξει σε κάθε περίπτωση μόνο ένα παιχνίδι. Η Μπορούσια πήρε πολύ δύσκολα τη νίκη με 3-2 και ο πρωταθλητής μας έχασε με 3-0 σετ από τον Ρώσο Κιρίλ Σκάσκοφ. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου το κλαμπ του Ντίσελντορφ έχει εξασφαλισμένη την κορυφή όπου τώρα φιγουράρει με 28 βαθμούς σε 15 αγώνες.

Το κομμάτι της E.T.T.U. έχει τον τίτλο «έτοιμος για το Top 16 ο Παναγιώτης Γκιώνης» και φιλοξενεί μεγάλη φωτογραφία του, όπως επίσης δηλώσεις του ίδιου και του Κώστα Βατσακλή για τη διοργάνωση. Ο Γκιώνης μίλησε πριν από τα τελευταία παιχνίδια της Μπορούσια στην Μπουντεσλίγκα και αρχικά τόνισε: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν χρειάζεται καμία ειδική προετοιμασία για το Top 16, διότι οι αγώνες στη γερμανική λίγκα επαρκούν. Πρόσφατα είχα νικήσει τον Ρουμάνο Κριζάν και τον Γερμανό Στέγκερ. Ο απολογισμός μου στην Μπουντεσλίγκα είναι 12 νίκες-4 ήττες και στο Τσάμπιονς Λιγκ 7 νίκες-1 ήττα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου μορφή». Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο 35άχρονος αθλητής αγωνίστηκε πέρσι πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Top 12 (τότε είχε την επωνυμία Europe Cup) και πήρε την 7η θέση, ενώ θύμισε και την πλούσια εμπειρία του από μεγάλα πρωταθλήματα (16 σερί Παγκόσμια πρωταθλήματα, 3 Ολυμπιακοί Αγώνες, χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό τουρνουά στην Πεσκάρα το 2009 κτλ). «Για το Top 16 ο στόχος μου είναι να βρεθώ στα προημιτελικά ως ένα πρώτο βήμα και στη συνέχεια να κυνηγήσω την είσοδο στα ημιτελικά», υπογράμμισε για την επιδίωξή του στο Μπακού, ενώ για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του προσεχούς Ιούνιου σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα παλέψω για μετάλλιο τον Ιούνιο. Επίσης, ελπίζω σε καλά αποτελέσματα σε ομαδικό επίπεδο στην Μπουντεσλίγκα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Τέλος, ερωτηθείς για τα φαβορί στο Top 16 σημείωσε ότι «Ο Φρέιτας είναι πολύ δυνατός αυτή τη στιγμή και φυσικά ν’ αναφέρω και τον Οβτσάροφ. Θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός». Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εvents σαν το Top 16 αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους κορυφαίους της αθλητές της Ευρώπης να κοντραριστούν μεταξύ τους. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε τα γκρουπ και να μπούμε στα προημιτελικά κι από κει και πέρα να παλέψουμε για όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα. Ο Παναγιώτης έχει πλέον την εμπειρία από μεγάλα ατομικά ραντεβού, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την κλάση για να πρωταγωνιστήσει, αλλά βέβαια θα παίξει ρόλο η κλήρωση, όπως και η κατάσταση, στην οποία θα εμφανιστούν οι αθλητές». Η κλήρωση των γκρουπ της πρώτης φάσης γίνεται αύριο. Ο Γκιώνης είναι νούμερο 5 μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών, συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους επικεφαλής των ισάριθμων γκρουπ. Πέραν του Έλληνα πρωταθλητή θ’ αγωνιστούν στους άνδρες οι: Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία), Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία), Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία), Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία), Αντρέι Γκάσινα (Κροατία), Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία), Μπάστιαν Στέγκερ, Στέφαν Μένγκελ (Γερμανία), Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία), Σιμόν Γκοζί, Αντριέν Ματενέ (Γαλλία), Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία), Παρ Γκέρελ (Σουηδία), Πολ Ντρίνκχολ (Αγγλία) και Φαράντ Ισμαϊλοφ (Αζερμπαϊτζάν).  

 

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης στην προπόνηση σε φωτό του Πέτρου Γιαννακούρη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ