Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για Μπορούσια στην πρόβα του Γκιώνη εν όψει Top 16

51national pre_Olympics

51national pre_OlympicsΟ Παναγιώτης Γκιώνης μπορεί να μη δήλωσε συμμετοχή στο δυνατό World Tour της Ουγγαρίας, όμως και οι αγώνες πρωταθλήματος στη Γερμανία χρησιμεύουν αναμφίβολα για γερά τεστ πριν από μεγάλα ραντεβού. Ως εκ τούτου, η κυριακάτικη αναμέτρηση της Μπορούσια Ντίσελντορφ με τη Σααρμπρίκεν μπορούσε ν’ αποτελέσει για τον Έλληνα πρωταθλητή και καλή πρόβα εν όψει του Τοπ 16 της Ευρώπης, που θα γίνει στο Μπακού από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου. Αυτό φάνηκε και στην πράξη, καθώς ο Γκιώνης έδωσε δύο πολύ δυνατά ματς με αθλητές, που θα συναντήσει και στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η ομάδα του γνώρισε την πρώτη ήττα της στη φετινή Μπουντεσλίγκα! Από κει και πέρα σε επίπεδο 1ης διασυλλογικής κατηγορίας είχαν δραστηριότητα αυτό το Σαββατοκύριακο η Αγγελίνα Παπαδάκη στην Ιταλία και η Φιλαρέτη Εξάρχου στη Σουηδία, ενώ στη Γαλλία έπαιξαν η Μαρία Χριστοφοράκη και ο Τάσος Ρηνιώτης.

Στη γερμανική λίγκα η Μπορούσια αντιμετώπισε στο Σααρμπρίκεν την τοπική ομάδα για τη 14η αγωνιστική. Σ’ ένα ακόμα ματς πρωταθλήματος δεν είχε στην τριάδα της τον Τίμο Μπολ, όμως αυτή τη φορά δεν απέφυγε την ήττα. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 2 έκανε μία νίκη και μία ήττα και οι πρωταθλητές Γερμανίας κάμφθηκαν με 3-2. Στο πρώτο του παιχνίδι κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ και πήρε …ρεβάνς για την ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αργότερα, στο καθοριστικό πέμπτο επί μέρους ματς κάμφθηκε με 3-0 από τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον αθλητή, που είχε νικήσει τον Οκτώβριο του 2013 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο στο απλό. Η Μπορούσια παραμένει φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας με 26 βαθμούς κι έχει απόσταση ασφαλείας από τη 2η Φούλντα, που είναι στους 20. 

Αγωνίζεται και αύριο (όπως και άλλες ομάδες, λόγω του επικείμενου Τop16) εντός έδρας με αντίπαλο την Οχσενχάουζεν, όμως εκεί είναι πολύ πιθανό να ξεκουραστεί ο Γκιώνης και να μείνει εκτός. Την τριάδα συμπλήρωσαν χτες και θα συμπληρώσουν και την Τρίτη ο Ινδός Καμάλ Ασάντα και ο Γερμανός Πίτερ Φρανζίσκα. Ο 35χρονος «αμυντικός» συνεχίζει την προετοιμασία του στο Ντίσελντορφ και την Τετάρτη θα μεταβεί στο Μπακού μέσω Κωνσταντινούπολης, όπου θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη συνεχίζει χωρίς μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αφού λόγω της απουσίας της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης Νικολέτα Στεφάνοβα (η οποία σταμάτησε για φέτος επειδή κυοφορεί και όχι πια λόγω της οικονομικής διαφοράς με τη διοίκηση) φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπει στην πρώτη 4άδα. Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής η ομάδα της Σαρδηνίας έχασε εντός έδρας 4-1 από τον πρωτοπόρο Ζευς κι έμεινε στην 5η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς. Η Παπαδάκη πέτυχε τη μοναδική νίκη της ομάδας της εναντίον της Σου Γιασίν με 3-1 νίκη και μετά έχασε με το ίδιο σκορ από την Τιαν Γινγκ.

Στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας και την 8άδα της δεύτερης φάσης η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου συνέχισε με νίκη και ισοπαλία. Το Σάββατο έφερε ισοπαλία 5-5 με την Έσλοβ για τη 2η αγωνιστική και την Κυριακή επικράτησε 6-2 της Μάλμε για την 3η αγωνιστική.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 έπαιξε προχτές μόνο στο διπλό και με παρτενέρ τη Ρουμάνα Κριστιάνα Κοντ νίκησαν 3-1 σετ τις Ζανγκ Φενγκ/Ναόμι Όουεν.

Στον αγώνα με τη Μάλμε η Εξάρχου νίκησε στο απλό 3-1 σετ τη Μαρίνα Ντόνερ κι έχασε 3-1 από την Αντζέλικα Πέρσον. Ξανά με την Κοντ ήρθε μία ακόμα ήττα στο διπλό με 3-2 σετ από τις Μίε Γιάκομπσεν/Μαρίνα Ντόνερ.

Στην 3η κατηγορία της Γαλλίας (National 1) έχουν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες τα γκρουπ της 2ης φάσης όπου η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη θα παλέψουν για τις θέσεις, που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου.

Για τη 2η αγωνιστική στο γκρουπ Α των ανδρών η Αζέν κατέβαλλε 8-2 εκτός έδρας τη Σαν Σεμπαστιάν με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών να έχει μία νίκη-μία ήττα στο απλό και άλλη μία νίκη στο διπλό. Στο ίδιο γκρουπ η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 νίκησε την Εσιρόλ με 8-6 χωρίς τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο ή τον Γιώργο Νταλιάνη στη σύνθεσή της. Στη βαθμολογία η Αζέν είναι 1η με 6 βαθμούς και η Μπαγιάρ ακολουθεί με 5.

Στο γκρουπ Α των γυναικών η Σεν Πιερέζ έχασε 8-2 εκτός έδρας από την Κουιμπέ. Η Χριστοφοράκη δεν μπόρεσε να βοηθήσει διότι μετά τα παιχνίδια στο ουγγρικό όπεν επιδεινώθηκε η κατάσταση στο πόδι της και της στέρησε τη δυνατότητα ν’ αγωνιστεί κανονικά. Μοιραία υπέστη δύο ήττες στο απλό, ενώ πέτυχε οριακά μία νίκη στο διπλό. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού θα επισκεφτεί ξανά τον γιατρό (στον οποίο είχε πάει και τον Οκτώβριο όταν είχε τραυματιστεί στο χέρι) με σκοπό ν’ αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα και να επανέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Σεν Πιερέζ έχει 4 βαθμούς μετά από δύο ματς και ισοβαθμεί με αρκετές ομάδες στη 2η θέση.

 

* Η φωτό του Παναγιώτη Γκιώνη σε προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. από τον Πέτρο Γιαννακούρη

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ