Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υψηλών προδιαγραφών αποδείχτηκε και φέτος το πειραϊκό όπεν

Peiraiko open_Oloi_oi_protoi

Peiraiko open_Oloi_oi_protoiΤο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Πειραιά επιβεβαίωσε ότι είναι …υψηλών απαιτήσεων. Οι προσδοκίες, που είχαν γεννηθεί από την περσινή πρώτη διοργάνωση, δικαιώθηκαν και φέτος, με τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας να διοργανώνουν πετυχημένα ένα ακόμα eventσε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και να διαφημίζουν την επιτραπέζια αντισφαίριση. Καθοριστικός παράγοντας το όμορφο και άνετο κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο προσφέρει ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και μην ξεχνάμε ότι φιλοξενεί μεγάλες ομάδες από άλλα σπορ. Το 11ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της τρέχουσας περιόδου είχε λιγότερες συμμετοχές από την αντίστοιχη εποχή της περσινής χρονιάς, ωστόσο και τα 167 παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας, που πήραν μέρος φέτος, συνιστούν ικανοποιητικό αριθμό. Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Αντωνίας Σπανού, παλιάς αθλήτριας του Ολυμπιακού και αδερφής της γενικής γραμματέα της ομοσπονδίας, Κατερίνας. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Κριστίν Σεβνταγιάν στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Βαχάν Σεβνταγιάν στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Peiraiko open_geniko_planoΑπό τα αγωνιστικά πεπραγμένα ξεχωρίζει ότι ο Σγουρόπουλος και η Μυτακίδου έφτασαν τα 7 χρυσά μετάλλια. Ο πρώτος μάλιστα, σε ισάριθμες παρουσίες στα αναπτυξιακά. Η Φίσερ έχει πλέον 4, ο Σταματούρος 3, ενώ τα αδέρφια Σεβνταγιάν πήραν το πρώτο τους σε νεάνιδες και παμπαίδες αντίστοιχα.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός των νέων όπου συναντήθηκαν ο Γιώργος Σταματούρος και ο Νίκος Αντωνιάδης. Σε αγώνα με πλούσιο θέαμα και διακυμάνσεις πανηγύρισε τη νίκη ο Σταματούρος με σκορ 3-2 και οριακή διαφορά στο 5ο σετ (11-9, 8-11, 13-11, 7-11, 12-10).

Στις νεάνιδες η Κριστίν Σεβνταγιάν έπαιξε τον πρώτο της τελικό στον θεσμό. Έχασε το 1ο σετ από την Παναγιώτα Ανδριανού, όμως μετά είχε πολύ σταθερή απόδοση και επικράτησε με 3-1 (5-11, 11-6, 11-8, 11-4).

Στους παίδες ήταν ξανά κυρίαρχος ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον τελικό νίκησε εύκολα 3-0 τον Κώστα Λυκοστράτη από τη Βέροια κι επιβεβαίωσε την απόσταση, που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους αθλητές της κατηγορίας (11-2, 11-2, 11-9). Πολύ ενδιαφέρον είχε ο μικρός τελικός, όπου κρίθηκε στα πέντε σετ η αναμέτρηση των συμπαικτών στον Καρέα Βασίλη Αντωνιάδη και Νίκου Βλαχάκη (νικητής ο πρώτος).

Στις κορασίδες επικράτησε το πρώτο φαβορί. Η Έλλη Φίσερ κατέβαλλε στον τελικό την Αφροδίτη Αθανασοπούλου με 3-0 σετ (11-5, 11-9, 11-8).

Στους παμπαίδες ο Βαχάν Σεβνταγιάν έφτασε δεύτερη φορά φέτος σε τελικό. Αντιμετώπισε τον Ιάκωβο Αϊβατίδη, ήταν πολύ αποτελεσματικός και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-3).

Στον τελικό των παγκορασίδων εμφανίστηκε το …κλασικό ζευγάρι. Η Δέσποινα Μυτακίδου ήταν και αυτή τη φορά καλύτερη και έκαμψε τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-0 σετ (11-5, 11-9, 11-6).

Peiraiko open_pampaidesΑπονομές έκαναν η Κατερίνα Σπανού στους παμπαίδες, ο β΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας στους νέους, η παλιά Peiraiko open_vravefsi_Konstantinidouδιεθνής Μαρία Καλογιάννη στις κορασίδες, ο παλιός πρωταθλητής στις νεαρές ηλικίες Γεβόντ Χανεγιάν στις νεάνιδες, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Χρήστος Λάμης στους παίδες (προπονητές σήμερα και οι τρεις τους) και η Ευγενία Κωνσταντινίδου, η ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού απ’ όλες τις θέσεις (αθλήτρια, προπονήτρια, έφορος) στις παγκορασίδες. Στον επίλογο του τουρνουά μάλιστα, ο Ολυμπιακός απένειμε τιμητική πλακέτα στην Κωνσταντινίδου για τα 50 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στο πινγκ πονγκ του σωματείου.

Peiraiko open_diaititesΣτη γραμματεία ήταν ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος, η υπάλληλος της ομοσπονδίας Μαρία Erithros Stavros_voitheiaΜιτακίδου, ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Ζαχαρόπουλος, ενώ πολύτιμη ήταν σ’ ένα ακόμα τουρνουά (γιατί πρέπει να το θυμίζουμε κάποιες φορές) η παρουσία επίσημων διαιτητών, όπως και των μελών του Ερυθρού Σταυρού.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

3. Στράτος Δαμιανής (Άρης Βούλας)

4. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)   

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

4. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Άρης Βούλας)

2. Κώστας Λυκοστράτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

3. Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ο. Καρέα)

4. Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Καρέα)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

Peiraiko open_neanides1. Έλλη Φίσερ (Άρης 2006)

2. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Καρέα)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Γεωργία Χατζάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Βύρων)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη)

3. Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Γιώργος Γκοντέβας (Ο.Ε.Α. Λέων Κορινθίας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)

4. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο.Ν. Φαλήρου)

 

* Φωτό 1: Αναμνηστική με τους έξι νικητές των ισάριθμων κατηγοριών του τουρνουά.

* Φωτό 2: Πανοραμικό πλάνο από το γυμναστήριο του Ρέντη με φουλ αγωνιστική δράση σε 16 τραπέζια.  

* Φωτό 3: Η απονομή στους παμπαίδες από τη γενική γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αδερφή της εκλιπούσας, Κατερίνα Σπανού

* Φωτό 4: Η βράβευση της Ευγενίας Κωνσταντινίδου από τον Ολυμπιακό μέσω του εφόρου του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Αλέξανδρου Αγάθου

* Φωτό 5: Επίσημοι διαιτητές, όπως και άλλα παιδιά του αθλήματος, που ανέλαβαν εκτάκτως αυτό τον ρόλο, ποζάρουν με την πλάτη στον φακό δείχνοντας τα αναμνηστικά μπλουζάκια του τουρνουά. 

* Φωτό 6: Πάντα πρόθυμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δίνουν πρώτες βοήθειες στον μικρό Πέτρο Κωνσταντίνου, που αποκόμισε το Σάββατο πρόβλημα χαμηλά στο πόδι.

* Φωτό 7: Οι νικήτριες στην κατηγορία κορασίδων με την παλιά πρωταθλήτρια Μαρία Καλογιάννη.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ