Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κ. Βατσακλής: «Ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά μας λείπουν αγώνες»

cele102

cele102Στο ουγγρικό World Tour, που ολοκληρώνεται αύριο στη Βουδαπέστη, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε, μετά από καιρό, την ευκαιρία να δοκιμάσει δυνάμεις σε ισχυρό όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας. Το τεστ μάλιστα, κρίνεται γενικά πολύ σημαντικό, διότι στην πολυμελή αποστολή ήταν και άνδρες και γυναίκες και έμπειρα στελέχη των εθνικών μας ομάδων αλλά και νεότερα, τα οποία δεν έχουν ακόμα έντονη παρουσία σε τέτοιες διοργανώσεις. Επιπλέον, ήταν οι πρώτοι ατομικοί αγώνες στο εξωτερικό για τους διεθνείς μέσα στο 2015 και με βάση όλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία τα συμπεράσματα του Κώστα Βατσακλή. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή στην Αθήνα ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι σαφώς ήθελε καλύτερα αποτελέσματα, όμως πρόσθεσε ότι μέτρησε αρνητικά το γεγονός ότι λείπουν από τους αθλητές οι συχνοί αγώνες σε όπεν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια πρόκριση σε κυρίως ταμπλό αγωνίσματος, αν και έφτασαν πολλές φορές στο σημείο να τη διεκδικήσουν. Επίσης, ο Κρεάνγκα, που ήταν απευθείας στον 1ο γύρο του απλού, γνώρισε άμεσα την ήττα. Στο πρώτο του γενικό σχόλιο ο εκλέκτορας των εθνικών μας ομάδων ανέφερε: «Μπορεί να έλειπαν οι Κινέζοι και άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα, ωστόσο το τουρνουά ήταν πολύ δυνατό από πλευράς ανταγωνισμού διότι συγκέντρωσε πολλούς εξαιρετικούς αθλητές, που είναι στο ίδιο επίπεδο. Το συμπέρασμά μου είναι ότι μας λείπουν αγώνες τέτοιου βαθμού δυσκολίας. Με αντιπάλους, που δεν γνωρίζουμε και που θα ήταν ωφέλιμο να είχαμε δοκιμάσει, παραδείγματος χάρη, το σερβίς τους και το στυλ παιχνιδιού τους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στο άθλημα, καθώς έτσι απομυθοποιείς ή εκτιμάς περισσότερο έναν αντίπαλο. Επιπλέον, επηρέασε το γεγονός ότι πολλά παιδιά δεν έχουν συνηθίσει ακόμα το νέο πλαστικό μπαλάκι, αφού στις ελληνικές διοργανώσεις εξακολουθούμε να παίζουμε με το κλασικό από σελιλόιντ».

Ο Κώστας Βατσακλής παραδέχεται ότι ήθελε καλύτερα αποτελέσματα. «Εννοείται ότι ήθελα και μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Το ήξερα όμως, ότι θα είχε κόστος η έλλειψη διεθνών αγώνων σε αυτό το επίπεδο, όπως και η αλλαγή για πολλά παιδιά με τη χρήση της πλαστικής μπάλας, την οποία δεν έχουν δοκιμάσει επαρκώς. Όλοι οι αθλητές προσπάθησαν και όλοι εντόπισαν τα λάθη τους, τα οποία θα κοιτάξουν να διορθώσουν μέσα από τη δουλειά».

Από τον εθνικό προπονητή ζητήθηκε σχόλιο ειδικά για τα νεότερα στελέχη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, τον 22άχρονο Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, τον 21χρονο αδερφό του Κωνσταντίνο και την 22άχρονη Γεωργία Ζαβιτσάνου. «Ο Κωνσταντίνος τα πήγε πολύ καλά. Φαίνεται ότι έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι με ποιοτικό σερβίς και εξαιρετική επίθεση, αλλά του λείπουν τέτοια παιχνίδια. Από τον Βραζιλιάνο επικεφαλής του ομίλου του στους αγώνες Under 21, είχε χάσει πέρσι 3-0 σετ σε άλλο τουρνουά και τώρα τον νίκησε. Ο Γιώργος ήταν σταθερός, αλλά ταλαιπωρήθηκε από ίωση πριν φύγουμε και δεν είχε δύναμη να τελειώσει τον πόντο στα μεγάλα ράλι. Η Γεωργία, που ακόμα μαζεύει εμπειρίες από τέτοια τουρνουά, έδειξε ότι βρίσκεται σε πρόοδο».

Ο τεχνικός υπεύθυνος των εθνικών μας ομάδων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις του Τάσου Ρηνιώτη και αναφέρθηκε και στον πρόωρο αποκλεισμό του Καλλίνικου Κρεάνγκα από τον Άγγλο Γουόκερ, που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη. «Έμεινα ευχαριστημένος από τον Τάσο πρώτα γιατί στον όμιλο νίκησε έναν πολύ καλό αθλητή από τη Σιγκαπούρη κι έπειτα γιατί στον καθοριστικό αγώνα για πρόκριση στο ταμπλό στάθηκε θαυμάσια απέναντι στον Πολωνό Φερτικόβσκι, που όπως είδαμε αργότερα προχώρησε μέχρι τη 16άδα. Ο Καλλίνικος έβαλε πράγματι στο 3-1 σετ τις βάσεις για να περάσει στον 2ο γύρο, όμως ο Άγγλος πήρε πολλά ρίσκο και του βγήκαν. Προπονείται στη Γερμανία με την Οχσενχάουζεν και είναι πολύ αξιόλογος παίκτης. Στο 5ο σετ και με το σκορ στο 9-9 ο Καλλίνικος είχε τα σερβίς, δεν τα εκμεταλλεύτηκε για να τελειώσει το ματς και μετά κουράστηκε».

Η εμφάνιση των μελών της εθνικής μας ομάδας γυναικών τέλος, δεν ικανοποίησε τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος από την Αγγελίνα και τη Μαρία (σ.σ. Παπαδάκη και Χριστοφοράκη αντίστοιχα). Δεν είχαν εύκολο έργο βέβαια, αλλά η Αγγελίνα έπρεπε να σημειώσει μία νίκη. Η Μαρία είχε κι ένα πρόβλημα στο πόδι. Έχω να παρατηρήσω και για την Κατερίνα (σ.σ. Τόλιου) ότι είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Δεν ήταν καλή στο καθοριστικό ματς για πρόκριση στο ταμπλό των αγώνων Under 21, ενώ στη συνέχεια μπήκε πιο δυνατά στο αντίστοιχο παιχνίδι της μεγάλης κατηγορίας. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως μετά η αθλήτρια από τη Σιγκαπούρη, που έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού, ανέβασε την απόδοσή της και είχε τη μια μπαλιά παραπάνω».   

* Δεν γύρισαν στην Αθήνα όλοι οι αθλητές, καθώς αρκετοί είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο σε ξένα πρωταθλήματα (όπως η Παπαδάκη, η Εξάρχου, ο Ρηνιώτης, η Χριστοφοράκη) και πήγαν κατευθείαν εκεί από τη Βουδαπέστη.

 

* Ο Κώστας Βατσακλής κράτησε τις σημειώσεις του για όλα όσα δεν του άρεσαν και οι διεθνείς από την πλευρά τους (όπως ο Κώστας Παπαγεωργίου, που διακρίνεται πίσω του) θ’ ασχοληθούν με τα λάθη τους στη Βουδαπέστη και θα κοιτάξουν να τα διορθώσουν (φωτό σε ασπρόμαυρη έκδοση από τον επαγγελματία φωτορεπόρτερ Πέτρο Γιαννακούρη).

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ