Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστροφή Κρεάνγκα στα World Tour ύστερα από δύο χρόνια!

Κreanga black

Κreanga blackΟ διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα μεγάλα επαμειβόμενα όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια! Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα πάρει μέρος στο ουγγρικό World Tour, που θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 28 Ιανουαρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου και θα ξαναβρεθεί σε αυτή τη σειρά των αγώνων μετά τον Ιανουάριο του 2013 και το όπεν της Αυστρίας! Η επανεμφάνισή του αποτελεί βασική είδηση στη μεγάλη ελληνική αποστολή, η οποία αναχωρεί αύριο το πρωί με 11 αθλητές και αθλήτριες για την ουγγρική πρωτεύουσα. Μετέχουν ακόμα οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ ακύρωσε τη συμμετοχή του Γιάννης Βλοτινός. Το βασικό κίνητρο για την έντονη ελληνική παρουσία ήταν η ανάγκη να βαθμολογηθούν ξανά για τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης όλοι οι διεθνείς παίζοντας στο εξωτερικό. Από κει και πέρα το ισχυρό τουρνουά ενδιαφέρει πολύ όλους τους αθλητές μας για διαφορετικούς λόγους. Αρχηγός της πολυπληθέστερης αποστολής, που έχει κάνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στον συγκεκριμένο θεσμό, είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.  

Το καθιερωμένο event στη Βουδαπέστη θα είναι το πρώτο των World Tour για το 2015. Έχει τεράστια απήχηση και είναι ενδεικτικό ότι θα πάρουν μέρος περίπου 350 άνδρες και γυναίκες από 48 χώρες της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και φυσικά της Ευρώπης. Περιλαμβάνει το απλό και το διπλό, όπως και αγώνες για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών.

Ο Κρεάνγκα είναι ο μοναδικός από την ελληνική αποστολή, που θα βρεθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού. Αν και ήταν στο νούμερο 85 της παγκόσμιας κατάταξης όταν γίνονταν οι δηλώσεις συμμετοχής (αυτό τον μήνα είναι στο 79), εξασφάλισε θέση στους 32 αθλητές, που τοποθετούνται κατευθείαν στον 1ο γύρο. Η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι ο πρώτος του στόχος και στη συνέχεια θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στο όπεν του Βελς πριν από δύο χρόνια, ήταν ξανά στο ταμπλό και είχε αποκλειστεί στους «64» από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ (4-1 σετ), που προερχόταν από τα προκριματικά. Από τότε δεν αγωνίστηκε σε άλλο World Tour, καθώς έχει αποφασίσει προ πολλού να περιορίσει σημαντικά τη δράση του σε αυτές τις διοργανώσεις ώστε να ελαφρύνει το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Ο Κρεάνγκα παραμένει στη Γαλλία, όπου αύριο έχει αγωνιστική υποχρέωση με την Ενεμπόν για το πρωτάθλημα και θα πάει από εκεί στην Ουγγαρία.

Μετά από καιρό δοκιμάζονται σε τέτοιο τουρνουά και οι Παπαγεωργίου, Λαγογιάννης και Ρηνιώτης. Θέλουν να τσεκάρουν  την αγωνιστική τους κατάσταση στην αρχή μίας χρονιάς, που περιλαμβάνει νέες προσκλήσεις για την εθνική ανδρών (μην ξεχνάμε και τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες τον Ιούνιο) και αν μπορέσουν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό.

Διαφορετική η προσέγγιση για τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, που αποτελούν ελπίδα για το αύριο των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Ο Γιώργος, που έχει γεννηθεί το ’93 και ο Κωνσταντίνος, που είναι του ’94, έχουν μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να μετάσχουν σε διεθνές όπεν της μεγάλης κατηγορίας και σίγουρα χρειάζεται να μετρήσουν δυνάμεις.  

TT101Τα στελέχη της εθνικής ομάδας των γυναικών τώρα, σπάνια έχουν τη δυνατότητα (ειδικά τα τελευταία χρόνια) ν’ αγωνιστούν σε τέτοιας εμβέλειας όπεν και στην Ουγγαρία θα είναι παρόντα όλα! Πρόκειται δηλαδή, για θαυμάσια συγκυρία, την οποία θέλουν ν’ αξιοποιήσουν όλες οι αθλήτριες και μετά την επιτυχία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας στα τέλη Σεπτεμβρίου να δείξουν με τις εμφανίσεις τους ότι παραμένουν σε καλή κατάσταση. Ενδεχόμενη πρόκριση στο ταμπλό του απλού θα είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα για οποιαδήποτε αθλήτρια.    

Στο διπλό μόνο η Τόλιου δεν έχει κανονίσει για συμπαίκτρια και θ’ αναζητήσει επί τόπου. Στο διπλό ανδρών έχουν δηλωθεί ο Κρεάνγκα με τον Παπαγεωργίου, ο Λαγογιάννης με τον Ρηνιώτη και οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στο διπλοί γυναικών τα ελληνικά ζευγάρια είναι Παπαδάκη/Χριστοφοράκη και Εξάρχου/Ζαβιτσάνου. Σημειώνεται τέλος ότι ο 21χρονος Κ. Κωνσταντινόπουλος και η 20χρονη Τόλιου μπορούν να παίξουν και στους αγώνες U21.

 

* Φωτό 1: Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα σε παλαιότερη διεθνή συμμετοχή (photo by Remy Gros).

* Φωτό 2: Τέσσερις από τις αθλήτριες, που θ’ αγωνιστούν στη Βουδαπέστη (Εξάρχου, Χριστοφοράκη, Ζαβιτσάνου, Τόλιου) ποζάρουν στον φακό του Πέτρου Γιαννακούρη. 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ