Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με το Πέρα και τον Δ.Α.Ο.Τ. στις γυναίκες ξεχωρίζουν το προσεχές διήμερο στην Α1

PA113590

PA113590Πρώτο αγωνιστικό διήμερο για το νέο έτος στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μία σειρά από δυνατές αναμετρήσεις κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Λόγω των εθνικών εκλογών οι αγώνες δεν θα γίνουν Σαββατοκύριακο, αλλά Παρασκευή και Σάββατο με τα περισσότερα βλέμματα να πέφτουν στα διαδοχικά ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και το Πέρα Αθηνών στις γυναίκες. Διεξάγονται αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα και σε μεγάλο ποσοστό δίνουν και …ψήφους για πρωταθλητή. Ο Α.Σ. Πέρα προπορεύεται αήττητος σε οκτώ παιχνίδια και στον 1ο γύρο είχε νικήσει τον μεγάλο του αντίπαλο με 4-3. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη ήττα στο παθητικό του, αλλά βρίσκεται στην 4η θέση μ’ ένα ματς λιγότερο. Ο Δ.Α.Ο.Τ., που έχει δώσει επίσης οκτώ αγώνες, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε χάσει από τον Ολυμπιακό με 4-2. Στους άνδρες ξεχωρίζουν δύο αγώνες του Α.Ο. Ταταύλα με πρωτοπόρους. Αύριο με τον Ολυμπιακό και μεθαύριο με τον Ίφιτο Πατρών, οι οποίοι ισοβαθμούν στην κορυφή κι έχουν στην παρέα τους και τον Α.Σ. Πέρα. Επίσης, με αλλαγές στο πρόγραμμα εξαιτίας των εκλογών συνεχίζονται το ίδιο διήμερο και τα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις δουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση httf.gr).

Στην Α1 γυναικών ο 2ος γύρος άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου και τώρα γίνονται η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Το Πέρα και ο Ολυμπιακός θα …λύσουν τις διαφορές τους για φέτος μετά τον συναρπαστικό πρώτο αγώνα όπου οι Πειραιώτισσες προηγήθηκαν 3-1, αλλά οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έφτασαν σε εντυπωσιακή ανατροπή. Αν επαναλάβουν την επιτυχία τους και αυξήσουν το απόλυτο τότε θα μετατραπούν σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, καθώς με δύο ήττες έχει χάσει έδαφος και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, έχει διπλή επικίνδυνη αποστολή. Αρχικά το απόγευμα της Παρασκευής καλείται να ξεπεράσει ξανά το υψηλό εμπόδιο του Δ.Α.Ο. Ταύρου (που είναι 3ος, μ’ ένα ματς λιγότερο από τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας) προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για τίτλο. Λίγες ώρες μετά θα χρειαστεί απαραιτήτως τη νίκη και απέναντι στο Πέρα και ει δυνατόν με καλύτερο σκορ από το 4-3 ώστε να έχει και τον πρώτο λόγο στην ισοβαθμία.

Στο πρόγραμμα των γυναικών έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και η αναμέτρηση της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με τον Φοίνικα Πειραιά, καθώς οι δύο ομάδες παλεύουν για την αποφυγή των θέσεων για τα μπαράζ.

Στην Α1 ανδρών αρχίζει ο 2ος γύρος και θα γίνουν η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική. Εκεί έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι δύο αναμετρήσεις του Α.Ο. Ταταύλα με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή και τον Ίφιτο το Σάββατο. Στα αντίστοιχα ματς του 1ου γύρου οι πρωταθλητές Ελλάδας του 2011 δεν είχαν καταφέρει τίποτα ουσιαστικό, όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι αν βρεθούν σε καλή ημέρα μπορούν να γίνουν απειλητικοί κόντρα στα φαβορί. Από τη μεριά τους ο Ολυμπιακός και ο Ίφιτος (όπως και ο Α.Σ. Πέρα, που έχει πιο εύκολο πρόγραμμα σε αυτές τις αγωνιστικές) δεν σκέφτονται τίποτε άλλο από το πώς θα ολοκληρώσουν νικηφόρα αυτό το διήμερο προκειμένου να μείνουν με τις ίδιες αξιώσεις στο κυνήγι του τίτλου.

Κατά τα άλλα η Πρόοδος και η Φιλία Ορεστιάδας, οι οποίες ισοβαθμούν στην 8η θέση, θα διεκδικήσουν κάποια νίκη, που θα διευκολύνει το έργο τους για την αποφυγή των μπαράζ. Έχουν βέβαια, εξαιρετικά δύσκολα ματς μπροστά τους, αλλά δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από το να κυνηγήσουν την υπέρβαση με αντιπάλους τους 4ους της βαθμολογίας Α.Ο. Πεύκης και Ταταύλα αντίστοιχα. Την ομάδα της Πεύκης αντιμετωπίζει και ο Άρης Βούλας, ο οποίος είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη των μπαράζ κι επίσης έχει ανάγκη τους βαθμούς.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α1 κατηγορία: 

Στους άνδρες:

Την Παρασκευή στις 17.00:

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Ο. Πεύκης

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πέρα

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός

Φιλία Ορεστιάδας-Ίφιτος Πατρών

Ρεπό ο Γ.Σ. Άρης Βούλας

Το Σάββατο στις 10.00:

Ίφιτος Πατρών-Α.Ο. Ταταύλα

Ολυμπιακός-Ο.Α. Χανίων

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Σ. Πρόοδος

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Ρεπό η Φιλία Ορεστιάδας

Το Σάββατο στις 13.00:

Άρης Βούλας-Πέρα Αθηνών

Α.Σ. Πρόοδος-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ο.Α. Χανίων-Ίφιτος Πατρών

Α.Ο. Ταταύλα-Φιλία Ορεστιάδας

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Στις γυναίκες:

Την Παρασκευή στις 17.00:

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Πέρα

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Φοίνικας Πειραιά

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Το Σάββατο στις 10.00:

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Πειραιά

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Το Σάββατο στις 13.00:

Ολυμπιακός-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 16.00:

Ολυμπιακός-Φοίνικας Πειραιά

* Ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο από το LAOLA1.tv θα έχει αύριο το βράδυ η καθοριστική ρεβάνς της Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη με την Ποντουάζ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας στο Ντίσελντορφ αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας (19.00 τοπική).

 

* Φωτό: Δύο ντέρμπι έχουν στο ξεκίνημα του 2ου γύρου η Ντετελίνα Πέτροβα και η Μαρία Χριστοφοράκη του Ολυμπιακού, που στο στιγμιότυπο δέχονται τις οδηγίες του προπονητή τους Γιώργου Χριστοφοράκη.

 

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ