Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμοι για τις μεγάλες ευρωπαϊκές μονομαχίες των ομάδων τους Γκιώνης, Κρεάνγκα

Gionis fanela_Borussia

Gionis fanela_BorussiaΣτο πνεύμα δυνατών αναμετρήσεων για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κινούνται αυτή την εβδομάδα ο Kreanga sel._16Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές ενισχύουν μεθαύριο τις ομάδες τους σε πολύ σημαντικά παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίστοιχα (E.T.T.U. Cup) και γνωρίζουν καλά ότι θα κριθούν πολλά και από τη δική τους απόδοση για την επιτυχία της προσπάθειας. Η Μπορούσια του Γκιώνη έχει μπροστά της τον καθοριστικό και πολύ δύσκολο δεύτερο προημιτελικό με την Ποντουάζ. Υποδέχεται στο Ντίσελντορφ την κάτοχο του τίτλου και για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει ν’ ανατρέψει την ήττα με 3-1 στη Γαλλία. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας (19.00 τοπική). Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα θα δώσει στη Ναντ την Παρασκευή, τον πρώτο προημιτελικό με την επίσης γαλλική Λα Ρομάν για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Η συνάντηση θ’ αρχίσει στις 20.30 ώρα Ελλάδας (19.30 τοπική).

Στην κορυφαία διοργάνωση η Μπορούσια ήξερε από την κλήρωση του Δεκεμβρίου ότι θα συναντούσε πολύ υψηλό εμπόδιο απέναντι στους σημερινούς πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη την περασμένη Πέμπτη στη Γαλλία όταν έχασε 3-1, ενώ κινδύνευσε ακόμα και με καταδικαστική ήττα με 3-0…Το αποτέλεσμα ωστόσο, ανατρέπεται στο Ντίσελντορφ και αυτό θα επιδιώξουν οι πρώην κάτοχοι του θεσμού και σημερινοί πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Γερμανίας. Ο Τίμο Μπολ και ο Παναγιώτης Γκιώνης (ο οποίος βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα εκτός Ελλάδας) θα είναι σίγουρα στις επιλογές του Ολλανδού προπονητή Ντάνι Χάιστερ κι από κει και πέρα την άλλη θέση στην τριάδα διεκδικούν ο Πάτρικ Φρανζίσκα και ο Σαράθ Καμάλ Ασάντα. Ο πρώτος έκανε την Κυριακή την επανεμφάνισή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, ενώ ο δεύτερος ήταν εκείνος, που σημείωσε τη νίκη για την Μπορούσια στον πρώτο προημιτελικό…Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης αγωνίστηκαν και οι δύο.

Η Ποντουάζ αναμένεται να έχει και στο Ντίσελντορφ την κλασική πολύ δυνατή τριάδα της. Τη συγκροτούν ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας, ο οποίος σημείωσε δύο νίκες στο πρώτο ματς, ο Κινέζος Βανγκ Τζιαν Τζουν και ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον.

Η Ενεμπόν κάνει τη μετάβαση από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο άρχισε τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια, στο E.T.T.U. Cup, όπου τοποθετήθηκε κατευθείαν στον προημιτελικό γύρο. Θα επιδιώξει τη διάκριση και αρχίζει με …εμφύλιο εναντίον της Λα Ρομάν. Ο Κρεάνγκα αναχωρεί αύριο για τη Γαλλία και γενικά θα έχει γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα αυτή την περίοδο, καθώς τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η γαλλική λίγκα, μετά έρχεται το WorldTour της Βουδαπέστης και στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνει η εντός έδρας ρεβάνς με τη Λα Ρομάν. Την Παρασκευή η Ενεμπόν θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Κουεντέν Ρομπινό, Ντιμίτρι Προκόπκοφ, Τσεν Τσίεν Αν και Τσο Εόν Ράε.

Η Λα Ρομάν απέκλεισε στον 4ο γύρο της διοργάνωσης τη Νορντ από την Ουκρανία με σκορ 3-0. Στην Ευρώπη αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα τη βασική της ομάδα αποτελούν ο Κινέζος Τσεν Τιαν Γιουάν και οι Γάλλοι Μπρις Ολιβιέ και Αμπντέλ Καντέρ Σαλιφού. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος στην 4η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας, τον Οκτώβριο και η Ενεμπόν είχε πάρει τη νίκη με 4-2. Ο Κρεάνγκα ήταν τραυματίας τότε. Η Ενεμπόν είχε αγωνιστεί με τον Γάλλο Ρομπινό, τον Τσέχο Προκόπκοφ και τον Τσεν Τσίεν από την Ταϊπέι και η Λα Ρομάν με Σαλιφού, Τσεν Τιαν και Ολιβιέ. Θυμίζουμε ότι αν η ομάδα του Κρεάνγκα προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει την Ολίμπια Γκρούντιαζ από την Πολωνία, η οποία στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών έχει νικήσει 3-0 εκτός έδρας την ολλανδική Ταβέρζο.

 

* Φωτό: Οι κορυφαίοι πρεσβευτές του ελληνικού πινγκ πονγκ στο εξωτερικό με τις φανέλες των ομάδων τους. Αριστερά ο Γκιώνης χαιρετά τον Πολωνό Φερτικόφσκι στην αναμέτρηση της Μπορούσια με την Μπογκόρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεξιά ο Κρεάνγκα σε θεαματική προσπάθεια.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ