Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην πρώτη 10άδα του ευρωπαϊκού ranking list των παίδων ο Σγουρόπουλος!

Sgouropoulos 2014_apo_Florina

Sgouropoulos 2014_apo_FlorinaΣτους πρώτους 10 παίδες της Ευρώπης φιγουράρει ο Γιάννης Σγουρόπουλος στον πίνακα αξιολόγησης του Ιανουαρίου! Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων, που είναι από τους κύριους εκφραστές του ελπιδοφόρου αύριο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ωφελήθηκε βαθμολογικά μετά την αλλαγή του χρόνου και μετακινήθηκε στο νούμερο 10 του ranking list! Έχει μάλιστα, τους ίδιους βαθμούς με Γάλλο αθλητή, ο οποίος είναι στην 9η θέση! Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εμφανιστεί τόσο ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη των παίδων Έλληνας αθλητής και πέρα από κάθε αμφιβολία αυτή η εξέλιξη αποτελεί τιμή και περηφάνια για τον ίδιο, την ομοσπονδία και γενικά το άθλημα στη χώρα. Το 15χρονο παιδί από την Ελευσίνα, που ήδη έχει στο παλμαρέ του διεθνείς διακρίσεις, βάζει τώρα ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και σίγουρα μία φιλοδοξία του μπορεί να γίνει η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 των παίδων!

Ο αθλητής του Γ.Σ. Άρης Βούλας, που δουλεύει στο ομοσπονδιακό προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μαζί με όλα τα στελέχη των προεθνικών ομάδων, είχε σταθερά καλές θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης το 2014 και σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) έκλεισε τη χρονιά στο νούμερο 32. Στην πρώτη κατάταξη του 2015 βγήκαν εκτός οι αθλητές, που είναι γεννημένοι το 1999 και πέρασαν στην κατηγορία των νέων (σ.σ. μεταξύ αυτών και ο δυνατός του συμπαίκτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό Στράτος Δαμιανής) κι αυτό τον οδήγησε σε πολύ καλύτερο πλασάρισμα. Ο Σγουρόπουλος εμφανίζεται στο νούμερο 10 με 738 βαθμούς, όσους έχει και ο Γάλλος Λέο Ντε Νοντρέ, που υπολογίζεται στο νούμερο 9. Τον Φεβρουάριο θα πάρει μέρος στο όπεν παίδων της Τσεχίας και θα κοιτάξει να διακριθεί και να υπερασπιστεί τη νέα του θέση.

«Το ότι έφτασα στο νούμερο 10 της Ευρώπης σημαίνει πολλά για μένα και πρώτα απ’ όλα ότι δικαιώνονται οι μεγάλες μου προσπάθειες και οι θυσίες όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει πολλές απαιτήσεις. Θα κάνω τα πάντα για να συνεχίσω ν’ ανταπεξέρχομαι σε αυτές κι ελπίζω να έχω μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον», δήλωσε περιχαρής ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Το πολύ σημαντικό γεγονός της ανόδου του στο ranking list μπορεί ν’ ανανεώσει γενικά τους στόχους του στη διεθνή σκηνή. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, γεννιέται η προοπτική της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 των νεαρών ηλικιών, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μπει και η κατηγορία των παίδων και των κορασίδων! Οι προσκλήσεις στην ετήσια διοργάνωση βγαίνουν αποκλειστικά από τις θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης της ηπείρου, κάτι που σημαίνει ότι αν το eventτου 2015 γινόταν το αμέσως προσεχές διάστημα ο Σγουρόπουλος θα ήταν στη λίστα των συμμετεχόντων! Το φετινό ΤΟΠ 10 δεν έχει οριστεί ακόμα και οι πληροφορίες από την E.T.T.U. αναφέρουν ότι θα γίνει στο Μπουζάου της Ρουμανίας το φθινόπωρο. Μένει να επιβεβαιωθεί αυτό, πάντως τέτοια εποχή (αρχές Οκτωβρίου) διεξήχθη στη Γαλλία το ΤΟΠ 10 του 2014. Σαφώς μέχρι τότε υπάρχει πολύς καιρός, αλλά σίγουρα ο χαρισματικός διεθνής μας μπορεί να σταθεί ψηλά στην κατάταξη μέσα από διακρίσεις σε όπεν του εξωτερικού και κυρίως από θετική πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων το προσεχές καλοκαίρι. Είναι δε, ευκαιρία να θυμίσουμε ότι σε αυτόν τον θεσμό η Ελλάδα είχε μόλις μία συμμετοχή στο παρελθόν και ήταν με την προηγούμενη μορφή του (το ΤΟΠ 12), που αφορούσε μόνο στις κατηγορίες των νέων και των νεανίδων. Το 1990 ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων Γιώργος Χαντζής, είχε αγωνιστεί στο ΤΟΠ 12 στο Βισύ της Γαλλίας και είχε πάρει την 11η θέση.

Τελειώνοντας με τον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης της μικρής ηλικιακής κατηγορίας συμπληρώνουμε ότι δεύτερος Έλληνας στους παίδες είναι πλέον ο Βασίλης Αντωνιάδης, που βρίσκεται στο νούμερο 48, ενώ στις κορασίδες η Έλλη Φίσερ εμφανίζεται τον Ιανουάριο στο νούμερο 66.

* Η μία φιναλίστ για τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών έγινε ουσιαστικά γνωστή από τώρα. Είναι η Λιντς Φρόσμπεργκ, η οποία χτες στον αυστριακό εμφύλιο των ημιτελικών επιβλήθηκε της SVNÖ Στροκ με 3-0, στην εκτός έδρας πρώτη αναμέτρηση κι έχασε μόνο ένα σετ. Το Σάββατο στη Γερμανία είχε γίνει και ο πρώτος ημιτελικός της κατόχου του τίτλου TTCΒερολίνου με τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα της Τουρκίας πήρε τη νίκη με 3-1 και ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό (10-6 τα σετ).  

 

* Φωτό: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σε προσπάθειά του από φετινό αναπτυξιακό τουρνουά όπου είναι κυρίαρχος στην κατηγορία παίδων (φωτό Βασίλης Καραουλάνης). 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ