Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τον Γκιώνη μεγάλο πρωταγωνιστή αύξησε το απόλυτο στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια

Gio me_Morizono

Gio me_MorizonoΑκάθεκτη προχωρά στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη και πλέον εμφανίζεται ως ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Την Κυριακή στη Βρέμη αύξησε το απόλυτο των επιτυχιών και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καθοριστική συμβολή σε αυτό. Στο 3-2 επί της Βέρντερ πέτυχε δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια του και υπέγραψε την πολύ δύσκολη επικράτηση της ομάδας του. Η Μπορούσια μπορεί να έχασε την περασμένη Πέμπτη, στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ποντουάζ, το αήττητο στη σεζόν, ωστόσο στο γερμανικό πρωτάθλημα παραμένει αήττητη σε 12 συναντήσεις και προηγείται με μεγάλη διαφορά πόντων έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Η κάτοχος του Κυπέλλου Γερμανίας ανέλαβε χτες …επικίνδυνη αποστολή στη Βρέμη κυρίως γιατί δεν είχε στη σύνθεσή της τον Τίμο Μπολ. Έτσι στη θέση 1 της ομάδας τοποθετήθηκε ο Γκιώνης, ενώ μετά από τέσσερις μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γύρισε στην ενεργό δράση ο Πίτερ Φρανζίσκα. Ο Γερμανός άσος φυσιολογικά δεν μπόρεσε να δείξει κατευθείαν το καλύτερό του πρόσωπο, ωστόσο απέδωσε καταπληκτικά ο 35άχρονος διεθνής μας και αφού ισοφάρισε δύο φορές (στη δεύτερη μάλιστα, απέτρεψε με ανατροπή από 0-2 σετ το 3-1 για τη Βέρντερ) έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του για να επικρατήσει στο φινάλε με 3-2. Ο Γκιώνης κατέβαλλε δύο καταξιωμένους διεθνείς, που συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα της Ευρώπης. Αρχικά τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν με 3-0 σετ και στη συνέχεια τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ  με 3-2. Από τον Στέγκερ έχασε με διαφορά τα δύο πρώτα σετ (7-11, 4-11), αλλά με εντυπωσιακή επιστροφή στο ματς κατέκτησε τα επόμενα σώζοντας και ματς μπολ (12-10, 15-13 και 11-6)!

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ασάντα (3-1 τον Κριζάν), ενώ νωρίτερα ο Φρανζίσκα έχασε οριακά 3-2 από τον Ρουμάνο Κονσταντίν Τσιότι. Η επάνοδος του Φρανζίσκα προφανώς αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο Γερμανός και στην καθοριστική ρεβάνς με την Ποντουάζ την ερχόμενη Παρασκευή στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια προπορεύεται με 24 βαθμούς κι έχει ξεφύγει από τη 2η Γκρενζάου, η οποία είναι στους 16 μ’ έναν αγώνα λιγότερο.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε εξάλλου, άρχισε η δεύτερη φάση στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα της 3ης, της 4ης και της 5ης κατηγορίας και υπήρχε ελληνική παρουσία. Στο γκρουπ Α της 3ης κατηγορίας των ανδρών (National 1) η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη νίκησε εύκολα 8-0 τη Σεστάς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών, αφού έκανε πετυχημένο ντεμπούτο τον περασμένο μήνα με την ομάδα του στην 4η κατηγορία, τώρα άρχισε πολύ καλά και στην παραπάνω κατηγορία, καθώς έδωσε δύο αγώνες και πέτυχε ισάριθμες νίκες.

Στο ίδιο γκρουπ είναι και η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2, στην οποία βρίσκονται ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Νταλιάνης. Το συγκεκριμένο κλαμπ άρχισε τη δεύτερη φάση με ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας απέναντι στη Λε Ρόζερ. Συνολικά οι όμιλοι είναι τέσσερις και οι ισάριθμες ομάδες, που θα φτάσουν στην πρωτιά, θα πάνε σε μπαράζ για τη διεκδίκηση της ανόδου στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B).

Εναρκτήρια αγωνιστική στο δεύτερο στάδιο έγινε και στο γκρουπ Β της 4ης κατηγορίας (National 2) όπου η Μπαγιάρ Αρζεντάν 3 επιβλήθηκε εκτός έδρας 8-1 της Ολιβέ. Αυτό το διήμερο πάντως, ούτε ο Κωνσταντινόπουλος ούτε ο Νταλιάνης είχαν δράση με τις ομάδες της Μπαγιάρ.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) και στην έναρξη του γκρουπ Α η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη κατέβαλλε με 8-2 τη Ρεν εντός έδρας. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών πήγε στη Γαλλία, αλλά επειδή το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά με τη Σεν Πιερέζ 3 σε αναμέτρηση της 5ης κατηγορίας (National3). Στο εντός έδρας ματς με τη Σεκλίν για το γκρουπ Fη ομάδα έφτασε στη νίκη με 8-2 και η Χριστοφοράκη είχε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Για τη National 1 των γυναικών να προσθέσουμε ότι στη δεύτερη φάση έχουν σχηματιστεί δύο όμιλοι και οι ισάριθμες νικήτριες θα παίξουν μεταξύ τους για την άνοδο στη 2η κατηγορία (Pro B).

Νικηφόρα άρχισε τους αγώνες της στην αντίστοιχη φάση της National 2 και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ της Γεωργίας Ζαβιτσάνου. Για το γκρουπ Cκατέβαλλε εκτός έδρας 8-3 τη Σεν Κουεντέν, απλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν χρειάστηκε να πάει σε αυτό το ματς.

Επίσης την ερχόμενη Παρασκευή η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα αρχίζει την προσπάθειά της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη γαλλική Λα Ρομάν. Οι άλλοι τρεις αγώνες του 1ου γύρου των προημιτελικών έγιναν την Κυριακή και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Έσλοβ (Σουηδία)-Ιστρ (Γαλλία) 3-1

Καέν (Γαλλία)-Ανζέ (Γαλλία) 0-3

Ταβέρζο (Ολλανδία)-Ολίμπια Γκρούντιαζ (Πολωνία) 0-3.  Από το τελευταίο παιχνίδι προκύπτει η υποψήφια αντίπαλος της Ενεμπόν στα ημιτελικά κι όλα δείχνουν ότι θα είναι η Ολίμπια.

 

* Φωτό από το πρώτο ματς του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπουντεσλίγκα, τον περασμένο Αύγουστο εναντίον του Ιάπωνα Μοριζόνο.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ