Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι νικήτριες ομάδες σε τέσσερα τοπικά πρωταθλήματα της Περιφέρειας

Faethon Patras_champ_2015

Faethon Patras_champ_2015Τοπικοί πρωταθλητές σε περιοχές της Περιφέρειας αναδείχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Sarises Florinas_women_2015Ολοκληρώθηκε έτσι ένα πρώτο κομμάτι στους διασυλλογικούς αγώνες των τοπικών κατηγοριών για τη σεζόν 2014-2015 και το ενδιαφέρον αυξάνεται εν όψει των προ-μπαράζ αλλά και των περιφερειακών μπαράζ, όπως και του φινάλε στις κατηγορίες της Αττικής. Στη Β΄Εθνική γυναικών Θεσσαλονίκης νικητής του μοναδικού ομίλου ήταν ο Αίας Ευόσμου. Επίσης στις γυναίκες και στην αντίστοιχη κατηγορία της Δυτικής Ελλάδας πήρε το πρωτάθλημα ο Α.Ο. Φαέθων Πάτρας και στη Δυτική Μακεδονία ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Στους άνδρες ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο της Κρήτης. Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συγκέντρωσε και παρουσιάζει επιγραμματικά τις έως τώρα εξελίξεις στις τοπικές κατηγορίες. Στηρίχτηκε κυρίως στα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, αλλά και σε επαφές με σωματεία. Στο τέλος του ρεπορτάζ γίνεται ειδική αναφορά στη σημαντική αλλαγή, που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά στη Δυτική Ελλάδα με τη δημιουργία δύο τοπικών κατηγοριών στους άνδρες!

Αρχή από την Περιφέρεια και τους άνδρες:

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Ο 2ος έφτασε στο τέλος του το περασμένο Σαββατοκύριακο και την πρωτιά κατέκτησε ο Αίας Ευόσμου. Πίσω του βρέθηκαν ο Α.Ο. Νέμεσις και ο Α.Ο. Πολύγυρου. Στον 1ο όμιλο και λίγο πριν από το φινάλε, κατέχει την 1η θέση ο Ηρακλής Γ.Σ. και τον ακολουθούν ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Τα μπαράζ των ομίλων της συμπρωτεύουσας είναι προγραμματισμένα για τις 8 Μαρτίου. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα διεκδικήσουν τα δύο «εισιτήρια» για τα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας (21-22/03).

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας, 2οι βγήκαν οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων και 3ος ο Ο.Ε.Α. Βέροιας.

Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την πρωτιά ο Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς ο Κένταυρος. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και στην 3η ο Ο.Ε.Α Φλώρινας. Θ’ ακολουθήσουν (σε νέα ημερομηνία, που θα οριστεί τις προσεχείς ημέρες, αφού στις 25 Ιανουαρίου είναι οι εκλογές) τα μπαράζ της Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ των δύο ομάδων, που επικράτησαν στους ισάριθμους ομίλους.

Η Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας έχει τοπικό πρωτάθλημα μόνο στους άνδρες κι έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο κυριάρχησε ο Α.Σ.Ε.Α Καβάλας αφήνοντας 2ο τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Κορωναίος και 3ο τον Γ.Σ. Σέρρες ’93. Στον 2ο αναδείχτηκε νικητής ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας, τη 2η θέση πήραν οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δράμας και την 3η ο Σ.Ε.Α. Μονομάχοι Δράμας. Σύντομα θα οριστεί και το μπαράζ ομίλων της Ανατολικής Μακεδονίας όπου θα κοντραριστούν ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας.

Και η Β΄Εθνική Θεσσαλίας αφορά μόνο τους άνδρες. Στο μοναδικό πουλ προπορεύεται λίγο πριν από το τέλος ο Ε.Φ.Ε.Α. Βόλου. Δεύτερος είναι ο Γ.Σ. Βόλου και 3η η Δύναμη Λάρισας.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Ελλάδας σχηματίστηκαν τέσσερις όμιλοι και το φινάλε γράφτηκε μόνο στον 1ο, όπου στο τέλος από τις τρεις αρχικά ομάδες έμειναν μόλις δύο. Ο Ο.Ε.Α. Λέων Κορινθίας κατέκτησε και την πρωτιά και ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου τον ακολούθησε.

Στον 2ο όμιλο προηγείται ο Αναγεννησιακός Πατρών χωρίς ήττα και πίσω του είναι ο Προμηθέας και ο Διογένης. Στον 3ο όμιλο οδηγούν την κούρσα οι Φοίνικες Πατρών, 2η είναι η Α.Ε.Κ. Πατρών και 3οι ο Φαέθων και η Άνοδος Πατρών. Στον 4ο όμιλο είναι μπροστά ο Α.Ο. Γαλήνη και μετά έρχονται το Αιγαίο Ε.Α. και ο Αρίων Αμαλιάδας. Στα μπαράζ Δυτικής Ελλάδας (7-8 Φεβρουαρίου) θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε τοπικό επίπεδο οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους.

Στη Β΄Εθνική Θράκης έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε την πρωτιά με το απόλυτο των νικών. Δεύτερος τερμάτισε Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης και 3ος ο Γ.Σ. Ατρόμητος Άβαντος.

Στον 2ο όμιλο επικράτησε ο Α.Σ. Πετεινοί Κομοτηνής και τον ακολούθησε ο Α.Σ. Δημοκρίτειο. Κι εδώ μόνο οι νικήτριες ομάδες των ομίλων πάνε στα μπαράζ της Θράκης (που ήταν προγραμματισμένα για τις 25 Ιανουαρίου, αλλά λόγω εκλογών μετατέθηκαν για τις 8 Φεβρουαρίου) και θα παίξουν για μία θέση στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας.  

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας γίνονται παιχνίδια στη Χίο και στην Κρήτη. Στη Χίο το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 8 Φεβρουαρίου και αυτή τη στιγμή προηγείται αήττητος ο Α.Σ.Ε.Α. Χίος. Στη 2η θέση είναι ο Παγχιακός Γ.Σ. και στην 3η ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά.

Στην Κρήτη έκλεισε το πρόγραμμα και νικητής ήταν ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου. Πίσω του τερμάτισαν ο Ο.Α. Χανίων 2000 και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου. Στη Λοιπή χώρα η πρώτη ομάδα από τη Χίο και η πρώτη από την Κρήτη θα παίξουν στα προμπαράζ με τον Γ.Α.Σ. Λέσβου, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στο νησί και περνά απευθείας σε αυτό το στάδιο.

Να δούμε και τις ομάδες των ανδρών, που πρωταγωνιστούν στην Αττική, εκεί όπου στα περισσότερα πρωταθλήματα απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε.

Στη Β΄Εθνική Αττικής προηγείται με το απόλυτο των επιτυχιών η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνα και ακολουθούν ο Α.Ο. Ελληνικού και ο Α.Σ. Φιλονίκης. 

Στην Α΄Αττικής έχει εξασφαλίσει την πρωτιά ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος προηγείται αήττητος ύστερα από 14 ματς. Στη 2η θέση είναι το Α.Κ. Ζωγράφου και στην 3η ο Φοίνικας Πειραιά.

Στη Β΄Αττικής είναι στην κορυφή ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και ακολουθούν ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας και ο Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας.  

Στη Γ΄Αττικής έχει το προβάδισμα το Ρουφ 80. Στη 2η θέση είναι ο Πανιώνιος και στην 3η η Ν.Ε. Μεγαρίδος.

Στη Δ΄Αττικής προηγείται μία αγωνιστική πριν από το τέλος ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα. Στη 2η θέση είναι ο Α.Ο. Βύρων και στην 3η μαζί ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας και ο Α.Ο. Δόξα Πεύκης.

Συνέχεια με την Περιφέρεια των πρωταθλημάτων γυναικών:

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης ο μοναδικός όμιλος ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Νικητής ανακηρύχτηκε ο Αίας Ευόσμου. Τη 2η θέση πήρε ο Φ.Ο. Καρδίτσας και την 3η η Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης. Ο Άιας προκρίθηκε για τα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας, που θα γίνουν τον Μάρτιο.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Ελλάδας πήρε το πρωτάθλημα ο Α.Ο. Φαέθων Πάτρας. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Ίφιτος Πατρών και την 3η ο Αρίων Αμαλιάδας.

Στη Β΄Εθνική Θράκης σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο κατέκτησε χωρίς ήττα της πρωτιά ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Δεύτερος ήταν ο Ατρόμητος Άβαντος και 3ος ο Α.Σ. Σπάρτακος. Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Φάρος Αλεξανδρούπολης και τον ακολούθησαν ο Α.Σ. Δημοκρίτειο και ο Α.Σ. Ξάνθης Ζευς. Εθνικός και Φάρος θα κοντραριστούν στις 8 Φεβρουαρίου για τον τοπικό πρωταθλητή και τη θέση στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας. 

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας το πρωτάθλημα τελείωσε την περασμένη Κυριακή με πρωταθλητή τον Α.Σ.Ε.Α Σάρισες Φλώρινας. Ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης πήρε τη 2η θέση και οι Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων την 3η. Οι Σάρισες (που θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι ενέταξαν στο ρόστερ τους και τις πρωταθλήτριες Φιλαρέτη Εξάρχου και Διάνα Ζέρδιλα) προκρίθηκαν στα μπαράζ της Βόρειας Ελλάδας και τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη θα κοντραριστούν με τις πρωταθλήτριες ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Θράκης για μία θέση στα τελικά μπαράζ για την Α2 κατηγορία, που θα γίνουν τον Μάιο στην Αθήνα.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας απομένει μία αγωνιστική για το τέλος. Στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ο Παγχιακός Γυμναστικός Σύλλογος και τον ακολουθούν ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά και ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου ο Φάρος. Η ομάδα που θα επικρατήσει στη Χίο θα παίξει στα προμπαράζ με τον Ο.Α. Χανίων, που περνάει απευθείας σε αυτή τη φάση.

Τέλος, στα πρωταθλήματα γυναικών της Αττικής οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής:

Στη Β΄Εθνική Αττικής και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι μπροστά μόνο με νίκες ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και στις αμέσως επόμενες θέσεις βρίσκονται ο Α.Ο. Καρέα και ο Α.Ο. Ελληνικού.

Στην  Α΄Αττικής προπορεύεται ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 και έπονται ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα και ο Α.Ο. Βύρων.

Στη Β΄Αττικής βρίσκεται χωρίς ήττα στην 1η θέση ο Πανιώνιος Γ.Σ.. Στη 2η θέση είναι η Κορωνίδα Γαλατσίου και στην 3η ο Ο.Ε.Α. Χαλκίδας. Σε αυτό το πρωτάθλημα απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η δημιουργία δύο κατηγοριών στους άνδρες, ειδικά για την Πελοπόννησο, φέρνει μία μεγάλη αλλαγή σε περιφερειακό επίπεδο, επειδή εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μόνο η Β΄Εθνική. Με βάση την προκήρυξη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. λοιπόν, προβλέπεται ότι από την αγωνιστική περίοδο 2015–2016 στη Β΄ Εθνική ανδρών Πελοποννήσου θα παραμείνουν δέκα (10) ομάδες και οι υπόλοιπες θ’ αποτελέσουν την Α΄ τοπική κατηγορία Πελοποννήσου.

Επεξηγηματικά η προκήρυξη συνεχίζει: «Για τον λόγο αυτό τα μπαράζ της Β΄ Εθνικής ανδρών Πελοποννήσου θα διεξαχθούν με το παρακάτω σύστημα:

– Οι 1οι των τεσσάρων ομίλων θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Β΄ Εθνικής Πελοποννήσου, που θα συμμετέχει και στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία.

– Οι 1οι και 2οι των τεσσάρων ομίλων θα στελεχώσουν τη Β΄ Εθνική ανδρών Πελοποννήσου την περίοδο 2015-16.

– Η 9η και 10η θέση του ομίλου της Β΄ Εθνικής Ανδρών Πελοποννήσου 2015-2016 θα συμπληρωθούν κατά προτεραιότητα:

α) Από ομάδα ή ομάδες της περιοχής μας που τυχόν υποβιβαστούν από την Α2 Εθνική ανδρών της περιόδου 2014-15

β ) Οι 3οι των τεσσάρων ομίλων  θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο , σε  πλήρη  κατάταξη και θα συμπληρώσουν τις κενές θέσεις της Β΄ Εθνικής ανδρών Δυτικής Ελλάδας 2015-2016, ανάλογα με τη σειρά κατάταξής τους.

Οι  4οι και ο  5ος των τεσσάρων ομίλων θα στελεχώσουν την Α΄ Τοπική Κατηγορία Πελοποννήσου. Παρόλα αυτά, θα αγωνιστούν στα μπαράζ σε έναν όμιλο, προκειμένου να υπάρχει διαβάθμιση των ομάδων και να συμπληρωθούν οι θέσεις αν υπάρχει κάποια αποχή από τις ομάδες,  που θα συγκροτήσουν τη Β΄ Εθνική Πελοποννήσου  της περιόδου 2015-2016».

                                                

* Φωτογραφίες με τις πρωταθλήτριες ομάδες γυναικών του Α.Ο. Φαέθων Πάτρας (αριστερά) και του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας (δεξιά). Ο Φαέθων με τη Μαρίσα Μαστρογιάννη, τις αδερφές Ναταλία και Νεφέλη Καφάτου και τη Μελπομένη Στολάκη. Οι Σάρισες στηρίχτηκαν στο τελευταίο αγωνιστικό διήμερο στις νεαρές αθλήτριες Ειρήνη Σαντουρτζόγλου, Άννα Ευθυμίου, Ανδρονίκη Μπεκιάρη, Ευτυχία Ρούφα και Χρυσή Φωτιάδου. Στη φωτό οι προαναφερθείσες μαζί με άλλα στελέχη της ομάδας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ