Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων προχωρά η αγωνιστική δράση

P4162880

P4162880Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων (αθλητές κι αθλήτριες έως 18 ετών) δίνει τη συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Θα γίνει σε έξι περιοχές της χώρας και αφορά και φέτος μόνο στο αγώνισμα του απλού, άσχετα αν είναι γνωστό ότι η τελική φάση περιλαμβάνει επίσης το διπλό και το ομαδικό. Σχεδόν 500 αθλητές και αθλήτριες (συγκεκριμένα 327 αγόρια και 157 κορίτσια) θα παλέψουν για θέσεις πρόκρισης από την Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Χίο, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη θα επαναληφθεί παράλληλα η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών για τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είχε ακυρωθεί επειδή διαπιστώθηκε λάθος στον τρόπο διεξαγωγής.

Τα προκριματικά του απλού νέων-νεανίδων πρόκειται να συγκεντρώσουν 116 αθλητές στην Αθήνα, 84 στη Θεσσαλονίκη, 44 στην Πάτρα, 32 στην Αλεξανδρούπολη, 37 στην Καβάλα και 14 στη Χίο και την ίδια ώρα 74, 24, 12, 23, 14 και 10 αθλήτριες για τις αντίστοιχες περιοχές. Οι 6 πρώτοι αθλητές και οι 4 πρώτες αθλήτριες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης εφήβων-νεανίδων, που έχουν δηλωθεί στους αγώνες, δεν αγωνίζονται στην προκριματική φάση του απλού και περνάνε αυτομάτως στην τελική φάση. Για το επίσης ατομικό αγώνισμα του διπλού δεν θα υπάρξει προκριματική φάση, όπως σταθερά γίνεται τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα προκριθούν στη τελική φάση του απλού, θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα διπλά της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά με το ομαδικό εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι επίσης δεν γίνονται προκριματικά και στην τελική φάση θα επιλεγούν 12 ομάδες νέων και 8 ομάδες νεανίδων. Η επιλογή θα γίνει από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετά τη δημοσιοποίηση του τελευταίου πίνακα πριν από τους αγώνες. Τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου. Τα αποτελέσματα των προκριματικών θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα στο σάιτ της ομοσπονδίας.

* Στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ., όπου αυτό το διήμερο θα γίνουν τα προκριματικά ανδρών-γυναικών και νέων-νεανίδων, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες και σχολή διαιτησίας. Την προκήρυξε η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εκεί τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στην ανακοίνωση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr).

 

* Στιγμιότυπο από τον περσινό τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο διπλό νεανίδων. Αριστερά η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Θάλεια Κορδούτη και δεξιά η Νίκη Μπρισκόλα και η Φιλία Εμίρη. 

                                              

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ