Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γυναίκες στο προσκήνιο με διεθνείς αγώνες, διαιτησία και …τηλεπαιχνίδια!

Krotta

KrottaΟι πρωταγωνίστριες από τη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση δεν ξεχωρίζουν φυσικά μόνο με τα αγωνιστικά τους πεπραγμένα. Αυτόν Ta Faltsakiaτον καιρό για παράδειγμα, δραστηριότητα με ποικιλία ανέδειξε διάφορες ικανότητες των εκπροσώπων του αθλήματος από τον γυναικείο χώρο! Προέκυψαν λοιπόν, ωραία νέα από «ξενιτεμένες», οι οποίες είχαν νέα πετυχημένη παρουσία με τα ευρωπαϊκά τους κλαμπ σε κορυφαία πρωταθλήματα, από διεθνή επιδιαιτήτρια, που θα τιμήσει τα ελληνικά χρώματα ως επικεφαλής σε τουρνουά World Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά και από μία 5άδα αθλητριών, με νυν και πρώην μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, που πήραν μέρος και κέρδισαν σε πασίγνωστο τηλεπαιχνίδι (φωτό δεξιά)! Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, θα υπάρξει και μεγάλη διαφήμιση για το άθλημα, επειδή ο παρουσιαστής είναι γνωστός λάτρης του σε σημείο που παίζει συχνά και ο ίδιος!

Αρχίζοντας από τη δράση σε αγώνες ξένων διασυλλογικών πρωταθλημάτων, το Σάββατο αγωνίστηκαν η Αγγελίνα Παπαδάκη στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας και η Φιλαρέτη Εξάρχου στη σούπερ κατηγορία της Σουηδίας. Στη γειτονική Ιταλία η Νορμπέλο υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας 4-1 από την Μπανιολέζε για την 9η αγωνιστική. Τώρα, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς. Η Παπαδάκη (που σηκώνει μεγαλύτερο βάρος όσο η ομάδα συνεχίζει χωρίς τη Νικολέτα Στεφάνοβα…) έδωσε αρχικά γερή κόντρα με την Κινέζα Γιουάν Γιουάν ώσπου κάμφθηκε με 3-2 σετ και στη συνέχεια κατέβαλλε εύκολα τη Μαρία-Ρίτα Πιλόνι με 3-0 σετ.

Στην παγωμένη Σουηδία άρχισε η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με την 8άδα, που σχημάτισαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους ομίλους του βορρά και του νότου. Η Στόρφορς της Εξάρχου είχε αρνητικό ξεκίνημα στη χρονιά, καθώς έχασε 6-3 από τη Μαλαρένερτζι. Οι υπόλοιπες ομάδες, που μετέχουν στο δεύτερο στάδιο, είναι η Μάλμε, η Άνγκμπι, η Έσλοβ, η Ντανινγκελάντα, η Σπαρβάγκεν και η Σκούριπς. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της 8άδας η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 νίκησε τη Μικαέλα Κάρλσον με 3-0 σετ, είχε ντέρμπι με τη διεθνή Ντανιέλα Μόσκοβιτς ώσπου λύγισε με 3-2, ενώ έχασε και από τη Γιάνα Νομπέσοβα με 3-0 σετ. Η Εξάρχου έπαιξε και στο διπλό με τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της Κριστιάνα Κοντ και ηττήθηκαν 3-1 από Μόσκοβιτς/Ντομπέσοβα.

Στον χώρο της διαιτησίας η Τίνα Κρόττα (φωτό αριστερά) υπογραμμίζει με μία ακόμα συμμετοχή σε ισχυρό τουρνουά ανδρών-γυναικών ότι υπάρχουν εκπρόσωποι της ελληνικής διαιτησίας, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Θεσσαλονικιά ορίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία επιδιαιτήτρια του καθιερωμένου ουγγρικού επαμειβόμενου όπεν, το οποίο θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 28 Ιανουαρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου. Στο τουρνουά της σειράς World Tour της I.T.T.F. θα πάει ως γνωστόν, μεγάλη αποστολή Ελλήνων αθλητών κι αθλητριών και πέρα από κάθε αμφιβολία το να υπάρχει δίπλα και το όνομα καταξιωμένης διεθνούς διαιτήτριας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τέλος, τα νυν στελέχη της εθνικής γυναικών Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου και τα πρώην Χριστίνα Φίλη και Μαρία Μοίρου πήραν μέρος τη Δευτέρα στο τηλεπαιχνίδι του Alpha«Άκου τι είπαν». Σχημάτισαν δυνατή 5άδα, της έδωσαν τον εμπνευσμένο τίτλο «Τα φαλτσάκια» και αναδείχτηκαν νικήτριες σε δυνατή …αναμέτρηση με αντιπάλους γυναίκες, που μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί μέσα στον Μάρτιο! Παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος έχει πολύ καλή σχέση με το άθλημα και μάλιστα έχει πάρει μέρος στο ετήσιο τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για ανθρώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Το ζωηρό ενδιαφέρον του γα την επιτραπέζια αντισφαίριση το έδειξε και με … βομβαρδισμό ερωτήσεων προς τις αθλήτριες. Αρχηγός της ομάδας του πινγκ πονγκ ήταν η Χριστίνα Φίλη, που είχε και την ιδέα για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Στο τελικό στάδιο των ερωτήσεων οι δύο κοπέλες, που εκπροσώπησαν την 5άδα ήταν η Φίλη και η Εξάρχου. Πέρα από τη …δόξα και φυσικά τη χαρά της συμμετοχής οι αθλήτριες παίρνουν με τη νίκη τους ουσιαστικό χρηματικό ποσό.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ