Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διεθνείς ελληνικές συμμετοχές σε τρία ηλικιακά επίπεδα

TT139

TT139Πολύ ενδιαφέρων θα είναι ο επόμενος μήνας για τα ελληνικά χρώματα στην επιτραπέζια αντισφαίριση όσον αφορά σε εξορμήσεις στο εξωτερικό. Τα γερά τεστ σε διεθνή τουρνουά είναι χρήσιμα για κάθε ηλικία και από αύριο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα τύχει να μετάσχουν σε τέτοιους αγώνες αθλητές και αθλήτριες από τρία διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα! Από το πιο μικρό, το οποίο είναι οι μίνι παμπαίδες, έως το πιο μεγάλο, που είναι οι άνδρες και οι γυναίκες! Με εντελώς διαφορετικούς στόχους και προσανατολισμούς φυσικά, θα δοκιμάσουν δυνάμεις παιδιά από 8 και 10 ετών μέχρι φτασμένοι πολύπειροι αθλητές έως 42 και 43 ετών!  Χρονικά προηγείται η Βουδαπέστη. Αύριο αρχίζει εκεί τουρνουά μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων και θα πάρουν μέρος δύο αθλητές από το σωματείο Σάρισες Φλώρινας. Επίσης, από τις 28 Ιανουαρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου θα γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα World Tour της διεθνούς ομοσπονδίας και η Ελλάδα θα έχει πολυπληθή αποστολή με επτά άνδρες και πέντε γυναίκες. Εξάλλου, από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου θ’ αγωνιστούν στο όπεν νέων και παίδων στο Χοντονίν της Τσεχίας τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια. Αναλυτικότερα:

Στο δυνατό ουγγρικό όπεν η ελληνική παρουσία έκλεισε τελικά στα 12 άτομα. Έμεινε εκτός ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων Γιάννης Σγουρόπουλος, ενώ μπήκε στις συμμετοχές ο 43χρονος ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών Γιάννης Βλοτινός, που επίσης βρισκόταν σε λίστα αναμονής. Από πριν είχε οριστικοποιηθεί ότι θα πάνε στη Βουδαπέστη οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Φιλαρέτη Εξάρχου. Το επαμειβόμενο τουρνουά έχει απλό, διπλό και αγώνες για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών.

Στην Τσεχία έχει καθιερωθεί το όπεν στο Χοντονίν και δεν είναι η πρώτη χρονιά, που θα συγκεντρώσει και παιδιά από τη χώρα μας. Στα αγόρια έχουν δηλώσει συμμετοχή οι γεννηθέντες το 1999 Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος και ο γεννηθείς το 2000 Γιάννης Σγουρόπουλος. Στα κορίτσια θ’ αγωνιστούν η Ελισάβετ Τέρπου, που είναι του 2000 και η Έλλη Φίσερ του 2001. Στο συγκεκριμένο τουρνουά γίνεται και το αγώνισμα του ομαδικού. Στο ομαδικό εφήβων το σύστημα διεξαγωγής για το κάθε ματς απαιτεί τη χρησιμοποίηση τριών αθλητών και το ελληνικό συγκρότημα θα έχει στη σύνθεσή του και τα τέσσερα παιδιά, δηλαδή και τον παίδα Σγουρόπουλο. Στο ομαδικό κορασίδων εφαρμόζεται το σύστημα κορμπιγιόν κι έτσι αρκούν για την ελληνική ομάδα οι δύο αθλητές. Το όπεν περιλαμβάνει επίσης το απλό (εκεί ο Σγουρόπουλος θ’ αγωνιστεί στην κατηγορία παίδων) και το διπλό.

Στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία τέλος, τα αδέρφια Ιωσήφ και Ζαχαρίας Ελσάμι θα πάρουν μέρος στο ανοιχτό πρωτάθλημα μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων της Βουδαπέστης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου Σάρισες Φλώρινας δύο μικροί αθλητές θα συμμετάσχουν σε διεθνή διοργάνωση και μάλιστα τέτοιας εμβέλειας. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Ο Ιωσήφ, που είναι γεννημένος το 2005 και ο Ζαχαρίας, που έχει γεννηθεί το 2007, θ’ αγωνιστούν στο ατομικό και μαζί θα συγκροτήσουν δίδυμο στο ομαδικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά έως 13 αθλητών και το όπεν θα συγκεντρώσει 150 αθλητές και αθλήτριες από 15 χώρες της Ευρώπης!

 

* Φωτό: Τρία από τα παιδιά, που θ’ αγωνιστούν στο όπεν της Τσεχίας τον Φεβρουάριο, Δαμιανής, Σγουρόπουλος και Σταματούρος (από αριστερά) πριν από προπόνηση της προεθνικής ομάδας (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης).                                    

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ