Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. βράβευσε την εθνική ομάδα των ανδρών

AmeA Ilion_open_oloi_mazi

AmeA Ilion_open_oloi_maziΌσος καιρός κι αν περάσει η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού ανδρών δεν θα πάψει ποτέ να δημιουργεί περηφάνια και να συγκινεί όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλήματος λοιπόν, τα άτομα με αναπηρίες, θέλησαν να τιμήσουν τους δευτεραθλητές Ευρώπης δεκαπέντε μήνες ύστερα από την ιστορική διάκριση τους στο Σβέσατ της Αυστρίας. Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων βρήκε αυτή την ευκαιρία σε ατομικό τουρνουά, που διοργάνωσε την Κυριακή στην αίθουσά του υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες. Στο πλαίσιο των αγώνων βράβευσε την εθνική μας ομάδα ανδρών στο πρόσωπο του προπονητή της και του αρχηγού της. Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. πραγματοποίησε την αθλητική εκδήλωση στο γυμναστήριό του, που βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον και συγκέντρωσε περίπου 30 συμμετοχές από επτά σωματεία και όλες τις κατηγορίες των αθλητών με αναπηρίες.

Η διοργάνωση πήγε πολύ καλά και πήρε ξεχωριστό χρώμα από την παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού  Κώστα Βατσακλή και του σημερινού πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Παπαγεωργίου. Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. έδωσε διαφορετικές τιμητικές πλακέτες στους δύο άνδρες. Το βραβείο στον αρχηγό της εθνικής ομάδας έγραφε «στην καλύτερη εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης όλων των εποχών». Το βραβείο στον ομοσπονδιακό προπονητή ανέφερε: «Για τις επιτυχίες του με την εθνική ομάδα ανδρών». Τα βραβεία είχαν αφορμή φυσικά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013, αλλά παρέπεμπαν γενικά στις διακρίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια.

Σε διάλειμμα των αγώνων ο Παπαγεωργίου έκανε μίνι επίδειξη παίζοντας με διεθνείς αθλητές με αναπηρίες, οι οποίοι είχαν πάει πριν από λίγους μήνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Αγγλίας. Στη ζεστή εκδήλωση ήταν παρόντες κι άλλοι επίσημοι, όπως ο πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. Α.με.Α. και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο γενικός γραμματέας της Ε.Α.ΟΜ. Α.με.Α. Κώστας Σιάχος, ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολλιάς, ο προπονητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης, καθώς και εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, οι οποίοι βοήθησαν και στην οργάνωση των αγώνων.

 

* Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση στο Ίλιον, όπου μαζί με τους αθλητές διακρίνονται ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Βατσακλής.   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ