Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βραβεύσεις, δώρα και ευαισθησία στην πρώτη ημέρα του τουρνουά του Α.Ο. Καρέα

Kareas 2015_geniko

Kareas 2015_genikoΑπολύτως τιμητική εικόνα για την επιτραπέζια αντισφαίριση ετοίμασε ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα στο πρώτο του αναπτυξιακό πρωτάθλημα, στην αυγή του 2015. Στη σημερινή εναρκτήρια ημέρα του 10ου φετινού τουρνουά μικρών ηλικιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρουσίασε τόσο όμορφα σκηνικά, που δεν χρειάζεται το φινάλε των αγώνων για να κριθεί η επιτυχία του εγχειρήματος. Την ίδια ώρα, που έφτιαξε τις κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες για το αύριο του αθλήματος, το σωματείο του Καρέα τίμησε το παρελθόν του, πρόσφερε δώρα στους συμμετέχοντες κι έδειξε κοινωνική ευαισθησία προτρέποντας τους παριστάμενους στο κλειστό γυµναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» να βοηθήσουν το έργο του «Χαμόγελου του παιδιού». Το όπεν, που διοργανώνει ο Α.Ο. Καρέα με τη συνεργασία της ομοσπονδίας και υπό την αιγίδα του δήμου Βύρωνα, είναι σε εξέλιξη με 149 συμμετοχές (μόλις δύο οι αποχές) και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι με τους τελικούς στις έξι ηλικιακές κατηγορίες.

Ο Α.Ο. Καρέα ιδρύθηκε το 1982 και είχε από την πρώτη στιγμή στα αθλήματά του την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το να βραβεύσει ανθρώπους, που εξελίχτηκαν εκείνα τα χρόνια σε βασικούς συντελεστές της καλής του δραστηριότητας, αποτέλεσε προτεραιότητα. Η πρώτη βράβευση αφορούσε στη Λουκία Σκριβάνου. Τη ρεκορντγούμαν των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στο απλό γυναικών (14), η οποία ήταν πρώτη προπονήτρια του αθηναϊκού σωματείου. Η παλιά διεθνής αθλήτρια ήταν ελαφρά ασθενής και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Εκ μέρους της παρέλαβε την τιμητική πλακέτα η αθλήτρια Μαρία Μοίρου και συμβολικά από τα χέρια τριών αθλητών της Σκριβάνου στο ξεκίνημα του τμήματος: Του Γεβόντ Χανεγιάν, της Τζένης Πετράκη και του Δημήτρη Παπαβασιλείου.   

Με τον Α.Ο. Καρέα συνέδεσε το όνομά του ο Ανδρέας Γεωργίου. Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του τμήματος και ανέλαβε από την αρχή έφορός του. Ο σημερινός αντιπρόεδρος του συλλόγου και γενικός αρχηγός του τμήματος πινγκ πονγκ Θοδωρής Ράμμος τού απένειμε το βραβείο, που έγραφε «στον ιδρυτή και στυλοβάτη του τμήματος».    

Τιμητική διάκριση έλαβε προσωπικά και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης «για την προσφορά του στον αναπτυξιακό αθλητισμό». Ο πρόεδρος του Καρέα Ξενοφών Χολέβας κάλεσε για την απονομή τον νέο δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη και σημείωσε ότι «αυτή η βράβευση γίνεται για να τονίσει τη μεγάλη αξία, που έχει δώσει η ομοσπονδία στο πιο σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού, την ανάπτυξη και θα θέλαμε να δημιουργήσει και μία δέσμευση, τρόπον τινά, στον πρόεδρο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της ανάπτυξης».  

Το σωματείο ετοίμασε επίσης τιμητικές πλακέτες για τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Γιώργο Καρύτσα, απλά δεν έκανε σήμερα τις απονομές, επειδή αδυνατούσαν και οι δύο να δώσουν το «παρών». Επισήμανε ότι έκανε κι αυτές τις δύο επιλογές «πρώτον γιατί ο Γκιώνης είναι αθλητής-πρότυπο οπότε συνδέεται άμεσα με τις μικρές ηλικίες και δεύτερον γιατί ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών ήταν από τους πρώτους προπονητές του Καρέα».

Σύντομο χαιρετισμό στο πρώτο τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας του Καρέα έκανε ο δήμαρχος Βύρωνα. «Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε σημαντικές προσπάθειες, όπως είναι η διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος. Ο δήμος Βύρωνα θέλει να βοηθήσει τον αναπτυξιακό αθλητισμό και να προσφέρει ό,τι μπορεί σε τοπικό επίπεδο. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και να επαναλάβουμε τέτοιες διοργανώσεις», υπογράμμισε ο Άκης Κατωπόδης.  

Από την πλευρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο επικεφαλής της διοίκησης Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα και τον δήμο γι’ αυτό το όπεν, που μπήκε φέτος στο πρόγραμμα των αναπτυξιακών. Είμαι χαρούμενος, αλλά και συγκινημένος διότι βλέπω γεμάτο γυμναστήριο και συναντώ ανθρώπους από ένα σωματείο, που σε δύσκολα χρόνια του αθλήματος είχε πλούσια δραστηριότητα κι εμφάνιζε αποτελέσματα».  

Δύο άνδρες από το πλήρωμα κινητής ιατρικής μονάδας του «Χαμόγελου του παιδιού» είναι όλη την ώρα στο γυμναστήριο των αγώνων έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί (και χρειάστηκε, με μικροτραυματισμό αθλήτριας στο πόδι) και στο πλαίσιο των μικρών χαιρετισμών η διοίκηση του Α.Ο. Καρέα προέτρεψε από μικροφώνου τον κόσμο να προσφέρει την ελάχιστη βοήθεια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτό επιτυγχάνεται με απλό SMS στον αριθμό 54020 και τη λέξη «χαμόγελο».

Νωρίς έγινε και η κανονισμένη κλήρωση για τα δώρα με είδη πινγκ πονγκ, που πρόσφεραν οι εταιρείες-χορηγοί του όπεν GP Sports του  Γιώργου Πετρόχειλου, LYNXSPORTS του Γιάννη Καρδιακού και ΑΘΛΟΜΑΝΙΑ του Νίκου Αρβανίτη. Το σωματείο μάλιστα, είχε ορισμένα εναπομείναντα δώρα εκτός κλήρωσης και αποφάσισε να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά, που πήγαν στον Καρέα από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές (Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Φλώρινα και Βέροια)!

Αξιοσημείωτα και τα εξής:

Το γυμναστήριο δεν είναι μεγάλο, όμως είναι λειτουργικό και σύγχρονο. Βρίσκεται σε ύψωμα κι έχει κι εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα και τον Πειραιά. Εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Ο Τάκης Παπαγεωργίου, του οποίου φέρει το όνομα, ήταν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση του Α.Ο. Καρέα. Υπήρξε μέλος της διοίκησης και έφορος της ομάδας μπάσκετ.

Το παρκέ έχει γεμίσει με 12 τραπέζια και το πρόγραμμα κυλά ομαλά χάρη στην καλή οργάνωση από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Ανάμεσα στους επίσημους ήταν επίσης στο τουρνουά ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος, ο ηθοποιός Χάρης Σώζος, που εδώ και λίγο καιρό είναι πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που σε νεαρή ηλικία είχε πανελλήνιες διακρίσεις με τη φανέλα του Α.Ο. Καρέα.   

Τους αγώνες κάλυψαν με ρεπορτάζ τα κανάλια NOVAsports. Μίλησαν με εκπροσώπους της ομοσπονδίας και του σωματείου, αλλά και με αθλητές κι αθλήτριες.

 

* Φωτό: Γενικό πλάνο από τη σάλα του γυμναστηρίου την ώρα των αγώνων, που μας έστειλαν οι διοργανωτές. 

                                      

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ