Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ψηλά η σημαία του αθλήματος και το 2014 παρά τις αντιξοότητες

Damianis-Sgouros aponomi_Malta

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2014

Damianis-Sgouros aponomi_MaltaΌσο στενεύουν οι οικονομικές δυνατότητες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τόσο δυναμώνει η επιμονή των ανθρώπων της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα και το πρεστίζ του αθλήματος. Με την αγάπη τους και το μεράκι τους το πέτυχαν αναμφίβολα και μέσα στη χρονιά που αποχαιρετούμε! Όλοι μαζί, ομοσπονδία, σωματεία, αθλητές, προπονητές, γονείς «φρόντισαν» επαρκώς το δημοφιλές άθλημα για να εμφανιστεί με αξιοπρέπεια και απαιτήσεις και το 2014.

Το κατάφεραν, παρότι υπήρξε δύο φορές η σκέψη για αναβολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων από την ασφυξία που δημιουργούσε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η νέα μείωση στην τακτική επιχορήγηση της πολιτείας. Το κατάφεραν, παρότι χρειάστηκαν πολλές ταμειακές διευκολύνσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, από γονείς, ακόμα και από αθλητές για συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Έτσι, η επιτραπέζια αντισφαίριση διατήρησε τη δυναμική της και στο τέλος του έτους μπορεί να νιώθει όμορφα για τις ουκ ολίγες καλές στιγμές της:

# Την είσοδο του Παναγιώτη Γκιώνη στην κορυφαία 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Την κατάκτηση της 7ης θέσης από τον ίδιο αθλητή και το πλασάρισμα στη 16άδα στο Europe Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο αντίστοιχα, στα οποία είχε την τιμή να πάρει πρώτη φορά μέρος.

# Την 9η θέση της εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και τη θετικότατη πορεία της εθνικής γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει άνοδο στην 1η κατηγορία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών μάλιστα, επέστρεψε κάποια στιγμή στην πρώτη 10άδα του World Team Ranking.

# Τα μετάλλια όλων των αποχρώσεων από τους παίδες Στράτο Δαμιανή και Γιάννη Σγουρόπουλο σε διεθνή τουρνουά του Global Junior Circuit. Το πλασάρισμα του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στις θέσεις 9-16 του διπλού νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

# Τη μεγάλη συμβολή δύο Ελλήνων διεθνών σε (πρωτοφανείς για τους ίδιους) διακρίσεις των ξένων κλαμπ, στα οποία αγωνίζονται. Βασικός ο Παναγιώτης Γκιώνης στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας από τη Μπορούσια Ντίσελντορφ, βασική και η Αγγελίνα Παπαδάκη στη 2η θέση της Νορμπέλο στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας.

# Την αναβάθμιση, που είχαμε στο εσωτερικό, στα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών. Τον θεσμό, που συναντά φέτος ακόμα μεγαλύτερη απήχηση από αθλητές, γονείς και σωματεία και δίνει νέα κίνητρα.

# Την πραγματοποίηση της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας, που οργανώνεται ξανά από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την Γ.Γ.Α. ύστερα από 20 και πλέον χρόνια κι έρχεται να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα με όσους δεν είχαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στις κορυφαίες εσωτερικές διοργανώσεις ο Κώστας Παπαγεωργίου κατακτά τον τίτλο στο απλό ανδρών για πέμπτη χρονιά στη σειρά, ενώ η Μαρία Χριστοφοράκη φτάνει πρώτη φορά σε αυτή τη διάκριση στο απλό γυναικών. Στην Α1 αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδας με το απόλυτο των νικών ο Ολυμπιακός στους άνδρες και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών στις γυναίκες.

Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα μέσα στο 2014:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Η χρονιά ανοίγει αγωνιστικά το διήμερο 4-5 Ιανουαρίου με το 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με χρηματικά έπαθλα. Την 1η θέση κατακτούν Κώστας Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Τόλιου. Φιναλίστ στον τελικό ο Κώστας Λαγογιάννης και η Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα. Το όπεν μοιράζει συνολικά 1.700 ευρώ.

Στις 11 και 12 του μήνα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κάνουν εκκίνηση για το 2014 από τη Βέροια με τον εντυπωσιακό αριθμό των 187 συμμετοχών. Τα χρυσά μετάλλια παίρνουν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες, η Κυριακή Κουλιούρη στις κορασίδες, ο Μιχαήλ-Άγγελος Συμεωνίδης στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση τιμάται στις 14 Ιανουαρίου στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την κοπή της βασιλόπιτας. Τιμάται μέσω των μελών της εθνικής ομάδας ανδρών, που έφεραν τη μέγιστη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας τον Οκτώβριο του 2013. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης εκλέγεται πανηγυρικά αρχηγός της ελληνικής αποστολής, που θα μετάσχει τον Ιούνιο του 2015 στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Στα τέλη του μήνα έρχεται για ολιγοήμερες προπονήσεις με την εθνική μας ομάδα στην Αθήνα ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών Τσεν Τσίεν Αν. Ο αθλητής από την Ταϊπέι προσκαλείται από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, που είναι συμπαίκτης του στη γαλλική Ενεμπόν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στο Ρέντη το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Σημειώνει μάλιστα, ρεκόρ συμμετοχών για τη Νότια Ελλάδα με 207 αθλητές κι αθλήτριες. Στην πρωτιά φτάνουν ο Ανδρέας Τσόπελας στους νέους, η Θάλεια Κορδούτη στις νεάνιδες, ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις κορασίδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Gio me_Crisan_LozanniΑπό τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου διεξάγεται στη Λωζάνη το Europe Cup 2014 (πρώην ΤΟΠ 12) και ο Παναγιώτης Γκιώνης κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό. Παρότι πηγαίνει στην Ελβετία με πρόβλημα τραυματισμού κάνει καλές εμφανίσεις και καταλαμβάνει την 7η θέση. Αρχικά βγαίνει 1ος στον όμιλό του όταν νικά 3-1 σετ τον Ρουμάνο Κριζάν και χάνει 3-2 από τον Ρώσο Σιμπάεφ. Στα προημιτελικά χάνει 4-1 από τον Δανό Μέιζ. Αφήνει, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, τον αγώνα κατάταξης με τον Γερμανό Μπολ και κλείνει με νίκη 4-3 εναντίον του Πορτογάλου Απολόνια. Παρών στους αγώνες και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Δύο αγόρια και τρία κορίτσια εκπροσωπούν την ελληνική πλευρά στο καθιερωμένο τουρνουά νέων της Τσεχίας, που γίνεται στην πόλη Χοντονίν από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Οι παίδες Στράτος Δαμιανής και Γιάννης Σγουρόπουλος (με προπονητή τον Χρήστο Λάμη) και οι νεάνιδες Θάλεια Κορδούτη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη (με προπονητή τον Γιάννη Κορδούτη). Το καλύτερο πλασάρισμα έρχεται από τους Σγουρόπουλο/Δαμιανή, που μπαίνουν στις θέσεις 9-16 του διπλού παίδων. 

Ο Γκιώνης παίρνει μέρος στο World Tour του Κατάρ, το οποίο γίνεται στην Ντόχα από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Αφού νικά με 4-2 τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον αποκλείεται στον 2ο γύρο του απλού από τον Κινέζο πρωταθλητή Σου Σιν με 4-0 σετ.

ΜΑΡΤΙΟΣ:

Στις δύο πρώτες ημέρες του μήνα λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη το 8ο ανοιχτό τουρνουά μικρών ηλικιών της Σίνδου και με 253 παιδιά ξεπερνά κατά πολύ το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στον θεσμό. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανεβαίνουν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεανίδες, ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες και η Αθηνά Λιβιεράτου στις παγκορασίδες.

Οι αθλητές Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης και οι αθλήτριες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου και Χριστίνα Ταουσάνη μετέχουν στο όπεν νέων της Ιταλίας, που φιλοξενείται στο Λινιάνο από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου. Οι καλύτερες θέσεις έρχονται στο διπλό κορασίδων με την είσοδο των Φίσερ/Ισαμπάλογλου στη 16άδα και στο απλό των κοριτσιών έως 13 ετών όπου η Φίσερ μπαίνει στην 8άδα. Τα παιδιά κοουτσάρει ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Στο ίδιο διάστημα, το τριήμερο 14-16 του μήνα, διεξάγεται στο Μαλάτσκι της Σλοβακίας τουρνουά για παμπαίδες και μίνι παμπαίδες. Εκεί αγωνίζονται  ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιώργος Πασχαλέρης και ο πρώτος καταφέρνει να μπει στα προημιτελικά του απλού παμπαίδων. Τα παιδιά καθοδηγεί τεχνικά ο Κωνσταντίνος Χατζηλυγερούδης.

Στις 20 Μαρτίου η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοινώνει ότι εξαντλεί όλα τα οικονομικά περιθώρια και συνεχίζει την αγωνιστική περίοδο μέχρι τα τέλη Απριλίου περιμένοντας την υλοποίηση της υπόσχεσης από την πολιτεία για πρόσθετη επιχορήγηση…

Papageo me_patera_touXristofor stin_kori_touΣτις 22 και 23 του μήνα γίνεται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η τελική φάση του 66ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και η Μαρία Χριστοφοράκη κυριαρχούν στο απλό. Ο αθλητής του Πέρα κατακτά τον σημαντικότερο εγχώριο τίτλο για 5η σερί χρονιά κι 6η συνολικά, ενώ η αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Έδεσσας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά στην καριέρα της. Στον τελικό φτάνουν ο Γιάννης Βλοτινός και η Κατερίνα Τόλιου αντίστοιχα. Στο διπλό ανδρών παίρνουν την πρωτιά οι Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και στο διπλό γυναικών οι Λάουρα Νικουλάε/Χριστίνα Φίλη.

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου πραγματοποιείται στη Βούλα το 6ο Παναττικό πρωτάθλημα. Είναι το 3ο αναπτυξιακό όπεν του έτους και συγκεντρώνει 209 αγόρια και κορίτσια. Στην κατηγορία των νέων πρωτεύει ο Στράτος Δαμιανής, στις νεάνιδες η Αλεξάνδρα Τουντακώβα, στους παίδες ο Ξάνθος Παναγόπουλος, στις κορασίδες η Έλλη Φίσερ, στους παμπαίδες ο Γιάννης Δαμιανής και στις παγκορασίδες η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:

Με 16 Έλληνες αθλητές διεξάγεται αρχές του μήνα στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων. Στο ομαδικό μαθητριών το 2ο ΓΕΛ Βούλας κατακτά την 9η θέση. Στη σύνθεσή της είναι οι Θάλεια Κορδούτη, Στέλλα Πατεράκη, Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου και Χριστίνα-Ιωάννα Πιτσούλη. Στο ομαδικό μαθητών το ΓΕΛ Διόνυσου αρκείται στην 11η θέση. Στηρίζεται στους Αναστάσιο Ασημακόπουλο, Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γιώργο Καλογερόπουλο και Αναστάσιο Δουκέρη.

Στις 6 Απριλίου φτάνουν στο τέλος τους τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας. Χωρίς ήττα αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδας ο Ολυμπιακός στους άνδρες και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών στις γυναίκες. Βασικοί στην ομάδα του Ολυμπιακού οι Ένιο Μέντες, Τάσος Ρηνιώτης, Ντανιέλ Τσιόκας και αναπληρωματικός ο Ανδρέας Τσόπελας. Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης δίνει ευκαιρία συμμετοχής και στους Γιώργο Αβραμίδη και Σταύρο Γεωργιόπουλο. Το Πέρα βασίζεται στις Χριστίνα Φίλη, Λάουρα Νικουλάε και Όλγα Γεωργοπούλου κι έχει προπονητή τον Γιάννη Βλοτινό. Στην Α1 ανδρών τη 2η θέση παίρνει το Πέρα και την 3η ο Α.Ο. Αμφιθέας, ενώ στην Α1 γυναικών συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα ο Ολυμπιακός και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου.

Στην Α2 ανδρών κυριαρχεί με το απόλυτο των νικών η Πρόοδος Ραφήνας του Λουίτζι Σκέμβρη. Την ομάδα συγκροτούν οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Κούνουπας και Νίκος Σκουτέρης. Με τη 2η και την 3η θέση πάνε στα μπαράζ ανόδου ο Ίφιτος Πατρών και το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Στην Α2 γυναικών φτάνει σε ιστορική διάκριση με τον τίτλο και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας. Καθοριστική η συμβολή της διεθνούς Μαρίας Χριστοφοράκη και την πλαισιώνουν άριστα οι Αναστασία Μπέλλου, Έφη Λαζαρίδου και Μαρία-Ευαγγελία Μαρκοζάνη. Προπονητής του σωματείου ο Τάκος Αναστασιάδης. Στα μπαράζ οδηγούνται ο Α.Ο. Ταταύλα και το Π.Κ.Δ. Ταύρου.                      

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου γίνεται στην Αθήνα η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων. Η Φιλία Εμίρη παίρνει το χρυσό μετάλλιο στο απλό, αλλά και στο διπλό νεανίδων με συμπαίκτρια τη Νίκη Μπρισκόλα. Στο απλό νέων διατηρεί τα σκήπτρα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Στο  διπλό νέων φτάνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Πάρις Ζώνιος και ο Πέτρος Σιαπκαράς. Στο ομαδικό κατακτούν την πρωτιά ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας στα αγόρια και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια. Η ομάδα της Ραφήνας στηρίζεται στους Αγγελάκη, Νίκο Αντωνιάδη, Νίκο Σκουτέρη, Αλέξανδρο Νικολόπουλο κι έχει την τεχνική καθοδήγηση του Λουίτζι Σκέμβρη. Η Καβάλα του Γιάννη Σταύρου διατηρεί τα πρωτεία με τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και Βασιλική Τζάμου.

Το τριήμερο 25, 26 και 27 Απριλίου λαμβάνουν χώρα τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων. Ο 14χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος φεύγει από το Σ.Ε.Φ. με όλα τα χρυσά μετάλλια, που μπορούσε να πάρει. Στο απλό, στο διπλό και στο ομαδικό παίδων. Μεγάλη πρωταγωνίστρια και η Έλλη Φίσερ, η οποία παίρνει τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό κορασίδων στην πρώτη κιόλας χρονιά της στην κατηγορία. Στο διπλό παίδων ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται με τον Στράτο Δαμιανή, ενώ στο διπλό κορασίδων επικρατούν η Ελένη Σοφρά και η Παναγιώτα Ανδριανού. Στο ομαδικό παίδων κυριαρχεί ο Α.Ο. Ταταύλα με Σγουρόπουλο, Δαμιανή και Γιάννη Μπόσκοβιτς (προπονητής ο Χρήστος Λάμης) και στο ομαδικό κορασίδων ο Α.Ο. Άρης 2006 με τις Φίσερ, Ελισάβετ Τέρπου, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Αγλαΐα Βλάχου (προπονητής ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος).

KontrastΑπό τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου διεξάγεται στο Τόκιο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού. Η εθνική ανδρών μετέχει με τους Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη, Κώστα Λαγογιάννη και προπονητή τον Κώστα Βατσακλή. Την εθνική γυναικών αποτελούν η Κατερίνα Τόλιου, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ υπεύθυνη προπονήτρια τους αναλαμβάνει εκτάκτως η Χριστίνα Φίλη. Τα μέλη των εθνικών ομάδων αντιλαμβανόμενα πλήρως την απελπιστική οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας δανείζουν το μεγαλύτερο μέρος από το συνολικό ποσό, που απαιτείται για την πληρωμή των εισιτηρίων τους. 

Στην 1η κατηγορία (Championship Division) οι άνδρες επιτυγχάνουν τον βασικό τους στόχο να μπουν στην κορυφαία 12άδα και τελικά πλασάρονται στις θέσεις 9-12. Στην πρεμιέρα των γκρουπ προκαλούν αίσθηση σε όλο τον κόσμο του αθλήματος κερδίζοντας 3-2 την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Στη συνέχεια χάνουν από την Ουγγαρία (3-2) και την Πορτογαλία (3-1), νικούν τη Ρουμανία (3-1) και τη Γαλλία (3-1) και προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στο ταμπλό κληρώνονται με την Αυστρία. Χάνουν 3-1 χωρίς τον τραυματία Γκιώνη, αποκλείονται και υπολογίζονται στην 9η θέση.   

Η εθνική γυναικών έχει καλή αγωνιστική παρουσία κι από δικά της λάθη μένει στο τέλος έξω από τον στόχο της απευθείας παραμονής στη 2η κατηγορία (Second Division). Στην πρώτη φάση νικά 3-0 το Ουζμπεκιστάν, 3-0 τη Σουηδία και 3-1 το Περού και χάνει 3-0 από τη Σλοβενία κι επίσης 3-0 από τη Βραζιλία. Στην ισοβαθμία με τη Σλοβενία μένει 4η στο γκρουπ Η και συνεχίζει στις θέσεις 37-44. Στο ταμπλό χάνει 3-2 από το Ισραήλ και περιορίζεται στις θέσεις 41-44 (υπολογίζεται ως 41η).

ΜΑΪΟΣ:

Στις 3 και 4 Μαΐου γίνονται τα μπαράζ ανόδου. Στους άνδρες κερδίζει την άνοδο στην Α1 ο Ίφιτος Πατρών για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία του. Ο Ο.Α. Χανίων, που έρχεται 1ος στην έξτρα διαδικασία, εξασφαλίζει την παραμονή. Στις γυναίκες επανέρχεται στην Α1 το Π.Κ.Δ. Ταύρου, ενώ διατηρείται σε αυτή ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που ήταν νικητής των μπαράζ. Στην αντίστοιχη διαδικασία της Β΄Εθνικής κατακτούν την άνοδο στην Α2 οι Αετοί Πόλης και ο Παναθηναϊκός στους άνδρες, ο Α.Ο. Άρης 2006 και το Ρουφ 80 στις γυναίκες.

Η πρόσθετη επιχορήγηση της πολιτείας προς τον αθλητισμό αποτελεί ανάσα και η ομοσπονδία αποφασίζει μέσα στον μήνα να ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν 2013-2014. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν φεύγουν βέβαια, καθώς η χρηματοδότηση παραμένει μικρότερη από το 2013 (350.000 από 368.200 ευρώ), αλλά τουλάχιστον δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει η χρονιά…

Στις 10 και 11 του μήνα το Μέτσοβο φιλοξενεί το 2ο αναπτυξιακό ανοιχτό πρωτάθλημα και συγκεντρώνει 120 αγόρια και κορίτσια. Τα χρυσά μετάλλια παίρνουν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες Α’,  ο Αλέξιος Κωστακιώτης στους παμπαίδες Β’,  η Μαίρη Κουκουτού στις παγκορασίδες Α’ και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες Β’.

Δύο από τους φερέλπιδες νεαρούς της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης επιστρέφουν με τρία χρυσά μετάλλια από το διεθνές τουρνουά νέων της Μάλτας, που γίνεται στην Κοτονέρα από τις 15 έως τις 18 Μαΐου. Ο 15άχρονος Στράτος Δαμιανής αναδεικνύεται νικητής στο απλό παίδων. Ο ίδιος αθλητής και ο 14χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό και το ομαδικό παίδων. Επίσης, ο Σγουρόπουλος έρχεται 3ος στο απλό νέων. Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Χρήστος Λάμης.

Στις 30 του μήνα κρίνεται ο τίτλος στην Α1 γυναικών της Ιταλίας με παρούσα Ελληνίδα αθλήτρια. Στον καθοριστικό 3ο αγώνα των πλέι οφ με τον Ζευς η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη φέρνει ισοπαλία 3-3, όμως αρκείται στη 2η θέση επειδή δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς! Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη και στο τελευταίο ματς η Νορμπέλο έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει γιατί ο Ζευς ήταν 1ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και υπερίσχυε σε ενδεχόμενη ισοπαλία…

Το διήμερο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου γίνεται στη Βόχα το 12ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν 2013-2014. Η περιοχή της Κορινθίας επιχειρεί πρώτη φορά ανάλογη διοργάνωση και συναντά καλή ανταπόκριση με 125 συμμετοχές. Στην 1η θέση φτάνουν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, ο Νίκος Σωτηρίου στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

ΙΟΥΝΙΟΣ:

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου διεξάγονται στην Ελευσίνα τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων. Στο ομαδικό κατ’ αρχάς, επικρατούν ο Αετός Κορυδαλλού στους παμπαίδες και οι Φοίνικες Πάτρας στις παγκορασίδες. Η ομάδα του Πειραιά εμφανίζει δεύτερη σερί χρονιά αυτή την επιτυχία. Βασίζεται στους Γιάννη Δαμιανή και Αλκιβιάδη Σταματούρο και στο κοουτσάρισμα είναι ο Χρήστος Λάμης. Οι Φοίνικες σηματοδοτούν τον πρώτο  πανελλήνιο τίτλο ομαδικού παγκορασίδων για σωματείο της Περιφέρειας. Το τεχνικό δίδυμο των Φίλιππου Φιλιππακόπουλου και Γιάννη Ξουρίδα εμπιστεύεται τις Βασιλική Ηλιοπούλου, Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη και Μιχαέλα-Κατερίνα Ζιάκα.

Στα ατομικά αγωνίσματα γίνονται κεντρικά πρόσωπα ο Γιάννης Δαμιανής και η Βασιλική Ηλιοπούλου. Ο πρώτος ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο απλό, αλλά και στο διπλό με τον Αλκιβιάδη Σταματούρο. Συνολικά κατακτά και τα τρία τρόπαια της διοργάνωσης στους παμπαίδες. Η Ηλιοπούλου πανηγυρίζει την πρωτιά στο απλό παγκορασίδων και παράλληλα χαρίζει στην Πάτρα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού στο συγκεκριμένο αγώνισμα! Τέλος στο διπλό παγκορασίδων κυριαρχούν η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου.

Στις 21, 22 και 23 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Φλώρινα το 13ο και τελευταίο ανοιχτό πρωτάθλημα της περιόδου 2013-2014. Εκτός από το κλασικό αγώνισμα του απλού έχει και ομαδικό και εμφανίζει 110 συμμετοχές. Στο ατομικό φτάνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ξάνθος Παναγόπουλος στους παίδες, η Χριστίνα Ταουσάνη στις κορασίδες, ο Γιώργος Καρπούζας στους παμπαίδες Α΄, ο Ανδρέας Καραμούτης στους παμπαίδες Β΄,  η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις παγκορασίδες Α΄και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες Β΄. Στο ομαδικό πρωτεύουν ο Α.Ο. Άρης 2006 από τη Βούλα στους παίδες και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις κορασίδες.

ΙΟΥΛΙΟΣ:

Στις 4 Ιουλίου ανακοινώνονται από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι μεταγραφές. Μέσα σε αυτές δεσπόζουν τα ονόματα δύο νεαρών Γάλλων διεθνών! Του 21χρονου Στεφάν Ουές, που συμφωνεί με τον Α.Σ. Πέρα και του 19χρονου Μεχντί Μπουλουσά, που κλείνει στον Ολυμπιακό. Ο Ουές είναι πρωταθλητής Γαλλίας του απλού ανδρών το 2014. Η είδηση αυτής της διπλής συμφωνίας προκαλεί δικαιολογημένα μεγάλη αίσθηση (σ.σ. και κρίμα που ο Ουές δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην Α1), καθώς πρώτη φορά στα χρονικά ελληνικά σωματεία κλείνουν συνεργασία με αθλητές από την πρώην δευτεραθλήτρια κόσμου και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αξιοσημείωτο επίσης ότι μετά από 9 χρόνια ο Κώστας Παπαγεωργίου αφήνει το Πέρα και γυρίζει στον Ολυμπιακό, μετά από 13 χρόνια ο Γιάννης Βλοτινός ξαναπαίζει για το Πέρα, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Ελλάδα και τα Ταταύλα.

Στις 9 Ιουλίου η I.T.T.F. ανακοινώνει την παγκόσμια κατάταξη εθνικών ομάδων για τον μήνα Ιούλιο και η Ελλάδα επανεμφανίζεται στην πρώτη 10άδα των ανδρών.  Είναι στη 10η θέση ισόβαθμη με τη Σουηδία κι εκεί θα διατηρηθεί και τον Αύγουστο.

Aggelakis amina_driveΑπό τις 11 έως τις 20 Ιουλίου η Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας φιλοξενεί το ετήσιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων. Την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εκπροσωπούν οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας (υπεύθυνος τεχνικός ο Γιώργος Χριστοφοράκης), οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης (στον πάγκο ο Χρήστος Λάμης), οι κορασίδες Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν (με προπονητή τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο) και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη, η οποία πάει στη γειτονική χώρα μόνο για τα ατομικά αγωνίσματα συνοδευόμενη από τον πατέρα της και προπονητή της Γιάννη. Και τα τρία αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα μετέχουν στη 2η κατηγορία του θεσμού. Οι νέοι και οι παίδες καταλαμβάνουν την 22η θέση και οι κορασίδες την 33η.

Στα ατομικά το καλύτερο πλασάρισμα έρχεται στο διπλό νέων από τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Με συμπαίκτη τον Εσθονό (κι επίσης «αμυντικό») Αλεξάντρ Λουσίν μπαίνουν στις θέσεις 9-16 και χάνουν την είσοδο στα προημιτελικά λυγίζοντας 3-2 σετ από τους Σουηδούς Μπέργκλουντ/Έρικσον.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Από τις 22 έως τις 24 του μήνα η βουλγαρική ομοσπονδία διοργανώνει τουρνουά παίδων-κορασίδων στο χωριό Αρντίνο και προσκαλεί τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Το σωματείο στέλνει τους αθλητές Γιώργο Πασχαλέρη, Μανώλη Αλαρούπη, Πρόδρομο Τζουνόπουλο και τις αθλήτριες Αργυρώ Τουραμανίδου, Χριστίνα Ταουσάνη, Θεοδώρα Ζήσου και Καλλιόπη Τζουνοπούλου. Με την καθοδήγηση του προπονητή της Καβάλας τα ελληνικά χρώματα κατακτούν δύο χάλκινα μετάλλια. Στο απλό παίδων από τον Πασχαλέρη και στο ομαδικό της ίδιας κατηγορίας, όπου μαζί με τον προαναφερόμενο αθλητή αγωνίζονται ο Τζουνόπουλος και ο Αλαρούπης.

Η Κατερίνα Τόλιου και η Αγγελίνα Παπαδάκη παίρνουν μέρος στο δυνατό World Tour της Τσεχίας, το οποίο γίνεται στο Ολομόουτς από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου. Το καλύτερο πλασάρισμα σημειώνει η Τόλιου, η οποία προκρίνεται στο ταμπλό των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών και αποκλείεται στις θέσεις 17-32.

Τέλη του μήνα εγκρίνεται στην τακτική γενική συνέλευση των σωματείων ο νέος κανονισμός των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. περνάει τον θεσμό σε νέα φάση, καθώς ο κανονισμός προβλέπει οικονομικά έπαθλα, κίνητρο για συμμετοχή στις εθνικές ομάδες, ειδική βαθμολογία αθλητών και αθλητριών και τη διεξαγωγή μεγάλου τελικού στο φινάλε των όπεν. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:

Από τα «Ελευσίνια» αρχίζει στις 6 και 7 του μήνα η νέα σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά, αλλά και η σεζόν 2014-2015. Συμμετέχουν 157 αθλητές και αθλήτριες και νικητές αναδεικνύονται ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου κηρύσσεται η έναρξη της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας, που οργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η Γ.Γ.Α.. Είναι στιγμή με ξεχωριστή σημασία για τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς γίνεται σχολή ύστερα από 20 και πλέον χρόνια κι έρχεται να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με όσους δεν είχαν άδεια ν’ ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή. Η σχολή πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την παρακολουθούν 65 μαθητές.

Έναρξη στις 20-21 Σεπτεμβρίου και στα φετινά ανοιχτά πρωταθλήματα της περιφέρειας. Η Πορταριά του Πηλίου φιλοξενεί τουρνουά για 6η διαδοχική χρονιά και συγκεντρώνει 147 αγόρια και κορίτσια. Τα χρυσά μετάλλια κατακτούν ο Νίκος Αντωνιάδης στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες. 

Euro 2014_girls_selfieΑπό τις 24 έως τις 28 του μήνα διεξάγεται στη Λισσαβώνα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Την αποστολή συγκροτούν οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Η εθνική ανδρών, που επιζητά μία ακόμα διάκριση ύστερα από το ασημένιο μετάλλιο του 2013, αρκείται τελικά στη 12η θέση. Χάνει τον βασικό στόχο της εισόδου στην 8άδα, όμως παραμένει στην 1η κατηγορία της Ευρώπης (Championship Division) κι εξασφαλίζει παρουσία στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Αρχικά περιορίζεται στην 3η θέση του γκρουπ Β υστερώντας σε ισοβαθμία με την Ισπανία και τη Γαλλία. Χάνει 3-0 στην πρεμιέρα από την Ισπανία, νικά 3-1 τη Γαλλία και 3-1 τη Σλοβακία, αλλά τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και την πρόκριση παίρνουν η Ισπανία και η Γαλλία. Στη συνέχεια το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή επικρατεί 3-1 της Τσεχίας (παρότι έχει τραυματισμό ο Κρεάνγκα) και σιγουρεύει την παραμονή. Αργότερα, στα ματς κατάταξης, χάνει 3-1 από την Ουγγαρία και 3-0 από την Αυστρία.

Η εθνική γυναικών, με τη Χριστίνα Φίλη υπηρεσιακή προπονήτρια σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, θέλει να διατηρηθεί στη 2η κατηγορία της ηπείρου (Challenge Division) και το καταφέρνει πανηγυρικά. Με νίκες 3-0 επί της Σκωτίας, 3-1 επί της Δανίας και ήττα 3-0 από την Κροατία κατακτά τη 2η θέση στο γκρουπ Fκαι περνάει στις θέσεις 17-24 υλοποιώντας τον στόχο της. Στο ταμπλό επικρατεί 3-2 της Αγγλίας, μπαίνει στα ημιτελικά της κατηγορίας της και παίζει για την άνοδο στη Championship Division. Εκεί χάνει 3-0 από τη Σερβία και τερματίζει τελικά στην 20η θέση με νέα ήττα 3-0 από την Κροατία.  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου η Βόχα φιλοξενεί το 3ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη σεζόν 2014-2015. Συγκεντρώνει 155 αγόρια και κορίτσια. Τα χρυσά μετάλλια κατακτούν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Ελένη Σοφρά στις κορασίδες, ο Νίκος Κορδαλής στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου γίνεται στο Βυζαντινό Κέντρο με 187 συμμετοχές το όπεν μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Στο χρυσό μετάλλιο φτάνουν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Gio service_World_Cup_2014Από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου διεξάγεται στο Ντίσελντορφ το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Παναγιώτης Γκιώνης ζει ξεχωριστή στιγμή. Η διεθνής ομοσπονδία τον επιλέγει με κάρτα ελευθέρας και του δίνει την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία ετήσια διοργάνωση και φυσικά να διαφημίσει ξανά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο πρωταθλητής μας επιτυγχάνει τον βασικό του στόχο και περνάει στην τελική 16άδα. Στον προκριματικό όμιλο έχει μία νίκη (4-0 σετ επί  του Αυστραλού Χένζελ) και μία ήττα (4-0 από τον Γάλλο Ματενέ) και στον γύρο των «16» κάμπτεται από τον Ιάπωνα Μιζουτάνι με 4-0 σετ.

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα στη Φλώρινα το 5ο φετινό αναπτυξιακό όπεν. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανεβαίνουν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

Στο τέλος Οκτωβρίου και την αρχή Νοεμβρίου ο Γκιώνης γνωρίζει μία ακόμα μεγάλη τιμή. Για πρώτη φορά στην καριέρα του προσκαλείται και αγωνίζεται στη μικτή Ευρώπης στην καθιερωμένη αναμέτρηση με την Ασία για το Euro-Asia All Stars Challenge. Η εκδήλωση γίνεται στο Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας και τελειώνει με επικράτηση 6-4 της μικτής Ασίας. Ο Έλληνας άσος τοποθετείται στη θέση 2 των Ευρωπαίων και γνωρίζει δύο ήττες με 3-0 σετ. Την πρώτη ημέρα από τον Κινέζο Σου Σιν και τη δεύτερη από τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι. Παρόλα αυτά αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος αθλητής των αγώνων ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ των θεατών!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής μετέχουν στο όπεν παίδων της Μπρατισλάβας και στη 1 Νοεμβρίου κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό. Μπαίνουν στα ημιτελικά επικρατώντας 3-1 της Ολλανδίας και χάνουν δύσκολα από τη Γαλλία Β με 3-1. Το συγκεκριμένο δίδυμο παίρνει στη Σλοβακία το τρίτο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων σε τουρνουά του Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Στην ίδια διοργάνωση τα παιδιά πλασάρονται στα προημιτελικά του απλού. Τα καθοδηγεί ο προπονητής Χρήστος Λάμης.

Στην παγκόσμια κατάταξη του συγκεκριμένου μήνα ο Παναγιώτης Γκιώνης ανεβαίνει στο νούμερο 20. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που πλασάρεται στην πρώτη 20άδα του κόσμου και μόλις η δεύτερη για Έλληνα αθλητή γενικά μετά τον Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Στις 8 και 9 Νοεμβρίου δίνεται στη Βέροια η συνέχεια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αγωνίζονται 156 αγόρια και κορίτσια και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου φτάνουν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στις νεάνιδες, ο Αλέξιος Κουλουριώτης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Ζήσης Δουκέρης στους παμπαίδες και η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις παγκορασίδες.

Από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου διεξάγεται στη Στοκχόλμη το WorldTourτης Σουηδίας παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη. Ο Έλληνας πρωταθλητής αποκλείεται στον γύρο των «32». Αρχικά νικά 4-1 τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ και μετά χάνει 4-0 από τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον.   

Το 5ο τουρνουά μικρών ηλικιών της Πάτρας και το 7ο του φετινού προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κλείνει στις 22 και 23 Νοεμβρίου τη φθινοπωρινή περίοδο. Τα χρυσά μετάλλια φορούν στο στήθος τους ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες. ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες. Οι συμμετοχές φτάνουν τις 134.

Η Ελλάδα κατακτά όλες τις πρωτιές στο διεθνές τουρνουά με προσκλήσεις της Κύπρου, που διεξάγεται στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου στη Λευκωσία. Με τους αθλητές Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Γεωργία Ζαβιτσάνου παίρνει αρχικά τα δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό. Εν συνεχεία ο Κ. Κωνσταντινόπουλος αναδεικνύεται νικητής στο απλό ανδρών, όπως και στο διπλό με τον αδερφό του κι επιπλέον η Τόλιου καταλαμβάνει την 1η θέση στο απλό γυναικών, όπως και στο διπλό με τη Ζαβιτσάνου. Η τελευταία είχε κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο απλό γυναικών, ενώ ο Γ. Κωνσταντινόπουλος ήταν 2ος στο απλό ανδρών. Οι αθλητές αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του Κώστα Βατσακλή.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:

Στις 3 του μήνα ανακοινώνεται η παγκόσμια κατάταξη του Δεκεμβρίου και ο Γκιώνης ολοκληρώνει το 2014 στην 21η θέση.

Το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου η Δράμα φιλοξενεί το 8ο τουρνουά μικρών ηλικιών της σεζόν. Προσελκύει μάλιστα 197 αθλητές και αθλήτριες κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών στα μέχρι τώρα ανοιχτά πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν. Την 1η θέση κατακτούν ο Πάρις Ζώνιος στους νέους, η Κωνσταντίνα Παρίδη στις νεάνιδες, ο Βασίλης Αντωνιάδης στους παίδες, η Ελισάβετ Τέρπου στις κορασίδες, ο Ζήσης Δουκέρης στη μεγάλη κατηγορία των παμπαίδων (Α), ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στη μικρή κατηγορία των παμπαίδων (Β) και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.  

Στις 21 Δεκεμβρίου ο Γκιώνης κατακτά με τη Μπορούσια Ντίσελντορφ το Κύπελλο Γερμανίας και πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο με ξένο κλαμπ. Στην τελική 8άδα της διοργάνωσης έχει ατομικά δύο νίκες και μία ήττα.

Στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου (27-28/12) διεξάγονται στον Ταύρο τα καθιερωμένα «Τερζάκεια» με 179 συμμετοχές. Είναι το 9ο ανοιχτό πρωτάθλημα της σεζόν. Στην πρωτιά φτάνουν ο Νίκος Αντωνιάδης στους νέους, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου στις νέανιδες, ο Γιάννης Ράμμος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Αδριανός στους παμπαίδες και η Δέσποινα Μυτακίδου στις παγκορασίδες.

 

* Φωτό1: Ο Δαμιανής και ο Σγουρόπουλος πανευτυχείς στη Μάλτα με τα μετάλλιά τους (από το photo gallery της I.T.T.F.  by Cristian Nicodimescu)

* Φωτό 2: Ο Γκιώνης με τον Κριζάν στην παρουσιάση του μεταξύ τους αγώνα στη Λωζάννη

* Φωτό 3: Ο Κώστας Παπαγεωργίου με τον πατέρα του Γιώργο μετά την απονομή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

* Φωτό 4: Η Μαρία Χριστοφοράκη δέχεται οδηγίες από τον πατέρα της Γιώργο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (δύο φωτογραφίες του Βασίλη Καραουλάνη)

* Φωτό 5: Η εθνική μας ομάδα πανηγυρίζει την ιστορική νίκη επί της Ιαπωνίας στο Τόκιο και προκαλεί στεναχώρια στους οικοδεσπότες (από το σάιτ greecejapan.com)

* Φωτό 6: Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης

* Φωτό 7: Τα στελέχη της εθνικής γυναικών σε αναμνηστική selfie στη Λισσαβώνα.

* Φωτό 8: Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε προσπάθειά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο (photo gallery I.T.T.F.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ