Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βλοτινός και Σγουρόπουλος προστέθηκαν στις δηλώσεις συμμετοχής για το ουγγρικό όπεν

GIA7892

 GIA7892Σε δεκατρείς αυξήθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που δήλωσαν συμμετοχή από την ελληνική πλευρά στο World Tour της Ουγγαρίας, το οποίο θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 28 Ιανουαρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου 2015. Πριν από είκοσι ημέρες ήταν έντεκα τα ονόματα στη σχετική λίστα και τώρα έγιναν δεκατρία, καθώς προστέθηκαν δύο από εντελώς διαφορετικές γενιές. Από τη μια αυτό του ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών Γιάννη Βλοτινού και από την άλλη εκείνο του σημερινού πρωταθλητή Ελλάδας του απλού παίδων Γιάννη Σγουρόπουλου. Οι δύο αθλητές βρίσκονται σε λίστα αναμονής λόγω του υψηλού αριθμού υποβολής δηλώσεων στο τουρνουά. Πάντως είτε μπορέσουν ν’ αγωνιστούν είτε όχι, τα ελληνικά χρώματα πρόκειται να έχουν τη μεγαλύτερη αποστολή από ποτέ σε επαμειβόμενο όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εφόσον δεν προκύψουν ακυρώσεις από τους άλλους διεθνείς. Στις γυναίκες επίσης, βρέθηκε στις δηλώσεις για την ουγγρική πρωτεύουσα η Γεωργία Ζαβιτσάνου και δεν είναι πια σε αυτή η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Θυμίζουμε ότι από καιρό έχουν δηλωθεί στους αγώνες οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρώτο World Tour του νέου έτους λήγει την προσεχή Δευτέρα 29 του μήνα. Στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει και το πόσοι από αυτούς, που δήλωσαν το τελευταίο διάστημα και μπήκαν στη λίστα αναμονής θα μπορέσουν να βρεθούν στους συμμετέχοντες. Ο 43χρονος Γιάννης Βλοτινός, ακόμα και δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα, επιδιώκει να μετέχει αραιά και που σε τέτοια τουρνουά της I.T.T.F., όπως έκανε το 2010 στο Βερολίνο. Το ισχυρό όπεν στη Βουδαπέστη θα τον βοηθήσει για τα ντέρμπι του Α.Σ. Πέρα Αθηνών στον 2ο γύρο της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ο 14χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος ύστερα από αρκετές συμμετοχές (και μάλιστα με κατάκτηση μεταλλίων) σε διεθνή τουρνουά νέων τα τελευταία χρόνια, επιδιώκει τώρα και την πρώτη του αγωνιστική παρουσία σε World Tour. Εκεί, όπου εκτός από τα παιχνίδια στη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία υπάρχει ως γνωστόν, και το αγώνισμα του απλού για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 ετών. Βλοτινός και Σγουρόπουλος θ’ αναζητήσουν στην πορεία παρτενέρ για το διπλό ανδρών εφόσον γίνουν δεκτοί από τους διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι στα αγωνίσματα του διπλού έχει καταγραφεί μία αλλαγή. Η Ζαβιτσάνου θα παίξει με την Εξάρχου κι αυτή που θα ψάξει συμπαίκτρια είναι η Τόλιου. Τα υπόλοιπα ελληνικά ζευγάρια θυμίζουμε ότι τα συγκροτούν ο Κρεάνγκα με τον Παπαγεωργίου, ο Λαγογιάννης με τον Ρηνιώτη και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος με τον αδερφό του Κωνσταντίνο στους άνδρες, όπως και η Χριστοφοράκη με την Παπαδάκη στις γυναίκες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο World Tour της Ουγγαρίας, που ανήκει στην κατηγορία Challenge Series, έχουν φτάσει τις 256. Προέρχονται από συνολικά 32 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.  

 

* Θεαματικό στιγμιότυπο με τον Γιάννη Βλοτινό σε φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ