Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος σε Γαλλία και Ιταλία

Fragoulis kipello

Fragoulis kipelloΣτο τέλος του έφτασε αυτές τις ημέρες ο 1ος γύρος σε τρία δυνατά διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα οποία έχουν τη χαρά να μετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές. Συγκεκριμένα, στην Α και τη Β εθνική κατηγορία της Γαλλίας και την Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας. Στη Γαλλία, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Γιώργος Φραγκούλης (φωτό) πήραν μέρος στην 9η αγωνιστική της 1ης και της 2ης κατηγορίας αντίστοιχα, ενώ για τον Κώστα Παπαγεωργίου και την Κατερίνα Τόλιου δεν ήταν στο πρόγραμμα να ενισχύσουν τις ομάδες τους αυτή την αγωνιστική. Στην Ιταλία, η Αγγελίνα Παπαδάκη, που είναι παρούσα σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Νορμπέλο, μετείχε στην 7η ημέρα του πρωταθλήματος.

Στην Pro A της Γαλλίας η Ενεμπόν του Κρεάνγκα γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Καέν με 4-2. Ο κορυφαίος πρεσβευτής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχασε αρχικά από τον Γερμανό Ζόλταν Φέγερ Κόνερτ, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών και στη συνέχεια νίκησε τον Γάλλο διεθνή Ρομέν Λορέντζ. Στο τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος η Ενεμπόν βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 21 βαθμούς.

Στην Pro B η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Φραγκούλη κάμφθηκε στην έδρα της από τη Βιλνέβ με 4-2. Ο 22άχρονος πρωταθλητής πήρε άλλη μία ευκαιρία συμμετοχής με την πρώτη ομάδα κι έδωσε δύο δυνατά ματς με διεθνείς αθλητές. Εν τέλει υπέστη δύο ήττες από τον Γάλλο Τζέρεμι Πετιό και τον Σουηδό Χάμπους Σόντερλουντ.

Στην ίδια διοργάνωση η Ρουέν, χωρίς τον Παπαγεωργίου στη σύνθεσή της, συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα και επιβλήθηκε της Μετς με 4-0 εντός έδρας. Στη βαθμολογία η Ρουέν έχει 21 βαθμούς και φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τη Βιλνέβ και την Μπουλόν, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 ακολουθεί στην 4η θέση με 18 βαθμούς.

Επίσης στη Γαλλία και για την 9η αγωνιστική της 2ης κατηγορίας των γυναικών, η Παρί ΤΤ νίκησε στην έδρα της 4-2 την Εκιρέλ Εβιόν χωρίς να έχει αυτή τη φορά στην τριάδα της την Τόλιου. Στο τέλος του 1ου γύρου η ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση με 18 βαθμούς και σε αυτή την πορεία έχει συμβάλλει καθοριστικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ακολουθεί η Ποϊτιέ με 21 βαθμούς. Οι αγώνες του 2ου γύρου, τόσο στην 1η όσο και στη 2η κατηγορία, αρχίζουν στις 27 Ιανουαρίου.

Στην Α1 γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο κατέβαλλε στην έδρα της την Κουάτρο Μόρι με 4-2. Η Παπαδάκη έχασε οριακά στον πρώτο αγώνα της (κι από 2-0 σετ μπροστά) από τη Νιγηριανή Ογκουντέλε Ολαμίντε και στη συνέχεια επικράτησε εύκολα της Λετίσια Πίλι από την Ιταλία. Στη βαθμολογία ύστερα από 7 αγωνιστικές η Νορμπέλο είναι 4η με 9 βαθμούς. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η πορεία της έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι παραμένει εκτός ομάδας η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού Νικολέτα Στεφάνοβα, η οποία έχει οικονομικές εκκρεμότητες με τη διοίκηση του συλλόγου. Ο 2ος γύρος στη γειτονική χώρα αρχίζει στις 6 Ιανουαρίου.

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ