Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τέσσερις διεθνείς αθλήτριες είχαν δράση το Σαββατοκύριακο στα ξένα πρωταθλήματα

Exarchou Storfors_2

Exarchou Storfors_2Μόνο οι γυναίκες είχαν αγωνιστικό λόγο αυτό το Σαββατοκύριακο από τους αθλητές, που είναι φέτος πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Η Αγγελίνα Παπαδάκη, η Φιλαρέτη Εξάρχου (στη φωτό με τη φόρμα της ομάδας της), η Μαρία Χριστοφοράκη και η Γεωργία Ζαβιτσάνου αποτελούν δυναμική παρουσία σε τρεις διαφορετικές χώρες κι ενισχύουν τις ομάδες τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Παπαδάκη είχε δραστηριότητα με τη Νορμπέλο για την 6η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της Ιταλίας, η Εξάρχου πήρε μέρος με τη Στόρφορς στην τελευταία ημέρα της πρώτης φάσης της σούπερ κατηγορίας της Σουηδίας, η Χριστοφοράκη της Σεν Πιερέζ και η Ζαβιτσάνου της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ ήταν στη Γαλλία για το φινάλε της πρώτης φάσης των γκρουπ στην 3η και την 4η κατηγορία αντίστοιχα.  

Στη μακρινή Σουηδία ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι του κορυφαίου πρωταθλήματος των γυναικών, που όπως κάθε χρόνο προβλέπει αγώνες του ενός γύρου σε δύο ομίλους. Στον όμιλο του βορρά η Στόρφορς της Εξάρχου σημείωσε το Σάββατο δύο νίκες, κατέλαβε την 3η θέση με 10 βαθμούς κι εξασφάλισε γι’ άλλη μια χρονιά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε αυτή μετέχουν και οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τον όμιλο του νότου και συνολικά οκτώ θα παίξουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέι οφ της τελικής 6άδας.

Η Στόρφορς κατέβαλλε με 6-0 τη Ράκστα για την 6η αγωνιστική και τη Γιούνο με το ίδιο σκορ για την 7η. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 νίκησε στον πρώτο αγώνα την Έρικα Άκερλιντ με 3-0 και την Ίλκα Ντόβαλ με 3-2 σετ και στον δεύτερο την Έμελι Γιόχανσον με 3-0 και τη Σοφία Βέστχολμ με 3-1.

Στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας η Νορμπέλο της Παπαδάκη γνώρισε την πρώτη ήττα της. Για την 6η και προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου κάμφθηκε εκτός έδρας 4-0 από τη Κορτεματζιόρε, την οποία είχε αποκλείσει πέρσι στα ημιτελικά των πλέι οφ. Η ομάδα της Σαρδηνίας, που δεν είχε ούτε αυτή τη φορά στην τριάδα της την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού Νικολέτα Στεφάνοβα, βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς. Η Κορτεματζιόρε είναι στην κορυφή μαζί με τον Ζευς (10 βαθμοί). Η Παπαδάκη τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας της, έδωσε δύο δυνατά ματς κι έχασε 3-2 σετ από την πρώην διεθνή Ιταλίδα Λάουρα Νεγκριζόλι και 3-1 από την πρώην διεθνή Σλοβάκα Όλγα Ντζελίνσκα.

Στην 3η κατηγορία γυναικών της Γαλλίας (National 1) και για το γκρουπ Α η Σεν Πιερέζ 2 της Χριστοφοράκη παραχώρησε το Σάββατο ισοπαλία 7-7 στην έδρα της στη Σιλτιγκέιμ. Ολοκλήρωσε όμως, την πρώτη φάση, στο ρετιρέ της βαθμολογίας  μαζί με άλλες τρεις ομάδες. Τη Νιμ 1, τη Σεν Μορ 1 και τη Σιλτιγκέιμ 1. Όλες συγκέντρωσαν από 18 βαθμούς. Η Σεν Πιερέζ εμφανίζει συνολικά 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και στην επόμενη φάση θα βρεθεί στο νέο γκρουπ των καλύτερων ομάδων της πρώτης φάσης παλεύοντας για την άνοδο. Στον αγώνα με τη Σιλτιγκέιμ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικών είχε μία νίκη και δύο ήττες στο απλό, συν μία νίκη στο διπλό.

Την ίδια ώρα, στην 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 2) η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ της Ζαβιτσάνου αρκέστηκε στην 4η θέση του γκρουπ C με 14 βαθμούς. Επίσης για την 7η αγωνιστική και το φινάλε της πρώτης φάσης επικράτησε εκτός έδρας 8-3 της Λοπερέ 1. Η Πατρινιά πρωταθλήτρια ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια, καθώς πέτυχε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα βρει και την Αμικάλ σε νέο γκρουπ με ομάδες από τους υπόλοιπους ομίλους.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ